300    6    0  

Rasert gjerde og hekk.

 24     0
Hei. Min nabo har i vinter brøytet masser av snø/pukk over gjerdet mitt til meg. Hele hekken min er full av pukk, gjerdet mitt er også knekt og hekken er også bøyd over. Kan jeg kreve ny hekk, eller hva er reglene rundt dette? Takk for svar

Rasert gjerde og hekk.  - IMG_20190408_205055.jpg - Dr-lecter

   #1
 347     Drammen     0
Ouch.. Ja.
Aner ikke reglene dog, men det er bare rett og rimelig at han ordner opp etter seg.
Om han har hatt folk til å brøyte for seg ville jeg fortsatt krevd at naboen satte det tilbake til original stand, så kan han heller kreve regress av brøyter'n.
HSt
   #2
 21 173     Sørum     0
Men det hadde vært lurere å si i fra underveis en ser jo hvor snøhaugen kommer
   #3
 2 992     0
Så lenge han ikke har avtalt noe annet med deg så har han ikke lov til å deponere snø på din tomt. Han har naturligvis heller ikke lov til å ødelegge din eiendom og er erstatningsansvarlig.

Så retten har du nok på din side, men ville vurdert hvordan du går frem likevel - greit å være på talefot med naboen hvis det er mulig.
   #4
 2 012     Asker     0
Tipper nabo ganske enkelt sier at dette skal han fikse. Det er jo helt klart. Bare å gå bort å ringe på å spørre hvordan dere skal gjøre det med gjerde. Ikke bli så formell med brev etc.
Signatur
HSt
   #5
 21 173     Sørum     0
Kan legge til at hekken her har lagt seg nesten flat 2 vintre på rad selv uten hjelp av nabo (tung våt snø) men den har rettet seg opp igjen
   #6
 236     0
Dette reguleres i utgangspunktet av navoloven - https://www.bolig360.no/forbruker/kan-naboen-make-snoen-over-til-meg/
Men en tur over til naboen for å forklare problemet og dine synspunkt uten å trekke frem loven først er nok den mest 'skånsomme' måten.
Viser han ikke forståelse så kan det være på sin plass med henvisning til lov og f.eks linket artikkel