662    16    2  

Skjøting av bjelkelag til terrasse

 172     0
Hei.

Bygger hytte der leverandør også leverer terrasse. Stusser litt på skjøtingen av bjelkelaget (se bilde).
Burde ikke denne vært skjøtet på murdrager eller ihvertfall lenger overlapp? 
Skjøting av bjelkelag til terrasse - 20190511_145822.jpg - moby666

HSt
   #1
 23 054     Lillestrøm kommune     0
Den blir faktisk stivere av å skjøte den utenfor opplegget. Men skjøten ser jo litt rar ut og de kunne godt hatt en papp bit under bjelken oppå betongen
   #2
 1 199     Norge     1
Hadde ikkje godtatt dette... Ser ikkje ut som noko eit seriøst firma/snakkar hadde gjort....
Signatur
   #4
 18 806     Akershus     1
Er jo ikke noe å spørre om engang - ytterste «skjøt har jo allerede gitt etter. Med slikt arbeide ville jeg vært ytterst skeptisk til hele hytteoppsettet.
Signatur
HSt
   #5
 23 054     Lillestrøm kommune     0
De finnes profesjonelle laskejern i BMF beslag serien
   #6
 18 806     Akershus     0
Uncle Google har lite forslag på laskejern, laskebeslag. Noen link?
Signatur
wth
   #7
 169     NA     0
Håper hytta er precut, for den skjøten der overfører minimalt med krefter, nesten så man skulle tro de venter beslag og det er midlertidig løsning.

Ellers er det faktisk enklere å skjøte litt fra opplegg for bjelker over flere felt, i teoretisk momentnullpunkt. Da må man hovedsakelig håndtere skjærkrefter.

Forslag på beslag https://www.strongtie.no/products/gamme/gerberbeslag/427/liste

   #8
 18 806     Akershus     0
Dersom en bruker gerberbeslag så er disse beregnet på montasje ved momentnullpunkt. For en fritt opplagt bjelke vil det si på opplegget. (Eller like ved siden av dette)
Her ser det ut til at hele bjelkesystemet slutter på muren til venstre. Så langt jeg forstår vil et sllkt beslag fordre at bjelkeenden er innspent.
Signatur
wth
   #9
 169     NA     0
Antok egentlig at bjelkene fortsetter ut av bildet, hvis ikke skjønner jeg mindre og mindre av byggemetoden de har brukt her..

Men de største største platene til simpson tar nok en del moment også. Hvis ikke brukes vel standard hullplater hvis man skal bruke laskebeslag.
  (trådstarter)
   #10
 172     0
Det er ikke et seriøst firma som har utført dette, det er familiehytta. De måtte rive alle terassebordene, da de hadde skrudd dobbelt og trippelt på så si alle bord. Virket som de ikke hadde sett at bordene allerede var skrudd, da de monterte terrassen i mørket uten noen form for lys. Familiehytta bruker desverre ikke snekkere, men ufaglærte arbeidere fra utlandet.