1 742    14    2  

Terrassebord royalimpregnert - Hvilken avstand mellom bordene anbefales ev legging?

 41     0
Skal legge terrassebord på balkongen (ca 3x4 m), og har landet på brune royalimpregnert glatte bord. Det er i et borettslag med pålagt mørkebrunbeisede balkonger og rammeverk+balkongdør, så det er like godt å brune seg til så mye som mulig. Har vurdert riller, men det enda dyrere, har allerede en overevisningsjobb å gjøre for å få aksept for den økte kostnaden som allerede er innbakt, og i et område med mye smuss og støv tør jeg ikke helt å tro på at de er så lett å rengjøre som mange vil ha det til.

 Jeg har ikke mye fagkunnskaper, så det må gjerne kommes med innvendinger mot materialvalg, hvis noen har sterke innvendinger. 

Spørsmålet mitt gjelder hvilken avstand jeg skal gå for hvis det er roayl som blir valgt. Siden disse er tørre, så skal de kanskje ikke legges kant i kant. Men hvor tørre er de? er det snakk om null krymping, eller hva?

 Og hva er en ønsket avstand på sikt uansett? Det er vel lufting av underlag og avrenning som er poenget, så en så tynn som mulig burde vel være det man går etter, eller hva?

HSt
   #1
 26 713     Lillestrøm kommune     0
Det var en her som fikk sprengt løs de ytre bordene på terassen trolig pga utvidelse så det er lurt å ikke legge de tett. Avstand som skruemaler o.l bruker bør vel være ok
   #2
 2 968     Vestlandet     0
Eg har lagt med 1,6 mm avstand (Camo skrumal). Mange av borda ligg no så tett at vatn ikkje renn av.
Det ser ut som det har gått greit, Men trur eg hadde brukt litt større avstand neste gong.
I lengderetning har dei krympa bittelitt.
Signatur
   #4
 695     0
Camo sier 3.2 mm for Royal, se side: https://terrassespesialisten.no/produkter/beslag_festemateriell_/camo/ Se spesielt lenke til komplett tabell med oversikt over alle terrassebord-leverandørenes anbefalinger nederst på siden. 5 mm avstandsstykke er for Kebony.

Jeg har for øvrig også en terrasse (standard Cu-imp) hvor bordene ligger så tett at vann ikke renner av, det er skikkelig irriterende. Skal passe på å alltid ha nok avstand slik at dette ikke skjer når jeg skal snekre terrasse selv.
   #5
 2 103     Sørlandet     1
Stemmer vel det:) Jeg kjøpte til vanlig cu så kikket bare såvidt på de andre camo avstandstykkene. Her var materialene klissbløte så 1,6mm tenker jeg ble fint her. Svaret får jeg vel til høsten. Naboen sin er møre og lagt for tett og er finfint svømmebasseng på høsten😂
   #6
 2 968     Vestlandet     0
Ser eg har bomma her. Eg ante ikkje at det var anbefalt 3, 2mm på royalimpregnerte bord. Eg har ei ørlita glipa mellom dei fleste borda, så det serbut til å ha gått greit,men kunne nok lagt med 1mm større opning.
Signatur
   #7
 106     Kristiansund     1
Jeg la ca 100m2 28x120 Cu-imp bord i fjor. Når jeg lastet bordene på hengeren merket jeg betydelig forskjell på vekta på bordene, så jeg starte å måle bredden på dem. Den varierte mellom 11,7mm og 12,4mm. Det var samme leksa på flere "pakker" med bord, over en periode på et par måneder. Det endte opp med at jeg la de våte bordene kliss inntil hverandre, og de tørre med større avstand - slik at totalen skulle bli omtrent 120mm bord med 2mm glipe. Nå har det vært relativt vått her på nordvestlandet siden jeg la terrassen, så jeg er spent på å se hvordan dette blir uti juni...
Signatur

   #8
 286     Sørlandet     0
Lagde min egen mal med 3mm sutak som mellomlegg (for å få skruene sånn passelig på samme posisjon). Etter en lang bløt periode i vinter så gikk nesten de værutsatte Royalbordene sammen, men der var fortsatt litt glipe å gå på.
Hadde ikke blitt bra med mindre margin.
   #9
 8     0
Da jeg la vanlig grønn for noen år siden så var de så gjennombløte at jeg la de i hverandre. Det gikk veldig fint. Bruker3mm på royal nå. Tykkelsen på tommestokken.
   #10
 5 516     0
Jeg også gikk for tommestokken som mal på Møre. Vestlandet, regner hver dag, har gått fint.