2 424    29    0  

Valg av robotklipper Høst 2016 Robomow MC300?

 352     0
Hei
Har anlagt ca 230m2 gressplen og skal til å kjøpe robotklipper nå som høsten kommer og de fleste utsalg har de på tilbud.  Har sett på Worx, Gardena og Robomow til priser under 10 000.
Hvilke har dere der ute og hvilke erfaringer har dere? Er ett rektangulert område som er flatt og uten hindringer. Worx er billigst (pris ca 7000) så redd for at denne ikke har alle finesser andre har?
Gardena 38 eller 40 (pris ca 8000) ser ut til å være i mye bruk rundtforbi, mens Robomow MC300 (pris ca 8500) har feks kantklipping og app muligheter.  Ser for meg å kunne stoppe/starte den fra terassen kan være greit en gang i blant.
Håper noen kan hjelpe meg til å si om MC300 er en god klipper som er verdt de ekstra lappene:)
Signatur

TSt
   #1
 10 602     0
De to du ser på er helt forskjellige konstruksjoner. Robomow har kniv som likner på vanlige motorklippere mens Gardena har små utskiftbare kniver. De håndterer iallefall fremmed legmer på forskjellig måte. Gardena folder inn kniven når den treffer noe mens Romomov kutter opp alt den kommer over. Er ikke noe app mulighet på Gardena, iallefall ikke på de små. Web kamera som dekker ladestasjonen kan brukes for å se om den er "hjemme" hvis det er på et sted en ikke er daglig.
   #2
 138     Hadeland     0
Kjøpte en litt større modell iår, Gardena Sileno R100Li. Har rusla rundt i min heller kompliserte hage noen uker nå, og er veldig fornøyd. Alt er klipt.
Noen problemer har jeg hatt,men det er min egen feil i og med at jeg overvurderer evnene dens Wink Har en skråning på sikkert 50%, mens den er lagd for 35%... Noen ganger når den har kjørt rett opp, så har den tippa bakover.

Ellers er jeg veldig fornøyd som sagt. Synes en slik guide-tråd som HQ og Gardena bruker er veldig kjekk - både for å komme ut av stasjonen og til avsideliggende områder, samt gjøre det enkelt og raskere å finne tilbake til stasjonen etter endt lading.

I familien har vi også Gardena R40Li og R70Li, samme konsept på de begge, bare forskjell på kapasitet. Igjen er begge veldig fornøyde med disse.

Litt kantklipping vil det jo bli, men dette kan du selv være med å begrense. Rundt trær har jeg lagt bark rundt stammen som klipperen kan kjøre over. På denne måten blir det ikke noen kanter som må klippes. Den kjører over helleganger.. Langs huskanten kan du også legge heller for eksempel, eller andre materialer som den kan kjøre litt oppå.

Imponert over hvor stille de er - har for meg at Robomow og andre med fast kniv bråker en anelse mer, dog.

(Kan legge til i tilfelle du ikke visste det: Gardena er samme maskin som Husqvarna, bare annet utseende og litt programvare-forskjeller til lavere pris. HQ har drevet med robotklippere i noen ti-år, så erfaring har de Laughing
   #3
 157     Stavanger     0
Obs bygg hadde i mai i år gardena r38 på medlemstilbud til 5995, et kupp. Med din plen ville jeg ventet på et lignende tilbud å slå til.
Denne er mye mer stillegående enn robomow og veldig beprövet, du får tilbehör og reservdeler på clas ohlson.

Skjönner det er kult med app men en del av poengen med robot er at det skal gå automatisk uten manuell start. Installerte en r38 i mai som jeg kun endret klipphöyden på siden den gang, så nei, du trenger ikke app Smile
   #4
 3 719     0
Robomow bråker omtrent som en liten støvsuger. For noen er det greit, for oss var det helt krise. Gardena og HQ er helt stille.
  (trådstarter)
   #5
 352     0
Da høres det ut som Gardena er maskinen å gå for. Når det gjelder r38 kontra r40 så ligger disse til ca samme pris. Er det en fordel å gå for r40 da denne har høyere nummer eller er det det samme? Begge ligger til 7999 nå.
Signatur
   #6
 157     Stavanger     0
Usikker på forskjellene men tillater meg å komme med et råd; grav ned begrensningskabeln! De plastkrampene som kommer med trenger du ikke åpne forpakningen til en gang.

Bruk en skarp spade og skär opp 2meter om gangen og legg ned. Tar deg noen timer men er verdt det. Du unngår for alltid overkjörte og avklippt kabel.
   #7
 138     Hadeland     0
Gå for den største, PassivPluss. Da kan den gå sjeldnere, og allikavel rekke over samme areal.

Selv gravde jeg ikke ned kabelen, bhensv, ikke gjort det på noen av de tre installasjonene jeg har gjort i sommer. Starta bare med klipperen på høyeste nivå, så over noen uker så har kabelen blitt borte i graset.

  (trådstarter)
   #8
 352     0
Da har jeg bestilt. Endte på en Robomow MC400. Hadde tenkt Worx men etter å ha sjekket hos ettpar som kjøpte den for 3 og 4 år siden så ble jeg frarådet det. Den 3 år gamle jukset og satte seg fast med jevne mellomrom, den 4 år gamle hadde sluttet å virke. Eieren hadde kontaktet leverandør og fikk reservedeler i posten. Det besto av to nye printkort og grunnen var at det var en utsatt del så derfor fikk han liksågodt to av dem:) ettdrspm MC400 lå på tilbud tik 7500 så ble dette rimeligste modell etter Worx da Gardena ikke var å oppdrive til 7000. Blir spennede å installere den:)
Signatur
GR
   #9
 794     Rogaland     0
Hvordan gikk du fra å skulle handle Gardena til å bestille Robomow? Måtte vel ikke mye opp fra 7000,- for å få den minste modellen?

Robomow er i mine øyne en gammeldags bråkebøtte. Gardenaen (eller Husqvarna, som også produserer Gardena) kan du kjøre når som helst, både natt og dag, og ingen plage for noen. Kjører den over lekene til ungene så blir det noen små hakk, men ingen plastmassakre.

Tror ellers at R38 er ny modell og at R40 er utgående, tipper de gjør ca. samme jobb. Jeg har R70Li og bruker den ikke i nærheten av maks på ca. 500m2 plen. Tipper den lille også hadde klart det fint.
GR
   #10
 794     Rogaland     0
Usikker på forskjellene men tillater meg å komme med et råd; grav ned begrensningskabeln! De plastkrampene som kommer med trenger du ikke åpne forpakningen til en gang.

Bruk en skarp spade og skär opp 2meter om gangen og legg ned. Tar deg noen timer men er verdt det. Du unngår for alltid overkjörte og avklippt kabel.

Helt mot min erfaring, ser det som fullstendig bortkastet tid å grave ned kabelen. Har Gardena og brukte krampene. Uproblematisk jobb, og har aldri opplevd at kabelen har blitt klippet av - eller stikker opp noe sted for den skyld. Og bare noen måneder etter så er kabelen helt ute av syne. Jeg måtte rive opp noe etter rundt et år, og det fulgte med mye plen for å si det sånn..