1,225
11
1
Anbefaling: Pica Dry merkepenn
876
Østfold
0
Jeg leste ett sted her inne ved en slump at noen hadde mye godt å si om Pica Dry merkeblyant. Jeg så denne ved en slump i dag på Clas Ohlson i Fredrikstad og kom til å tenke på at denne ble omtalt her inne.
Det gikk som det gikk. Jeg grabbet den med meg inkludert en pakke blyantspisser. Når jeg kom hjem skulle keg merke og kappe bord i kjellern og du store for en fantastiskt fint verktøy. Tømmerblyanten har derfor utspillt sin rolle for min del.
Det gikk som det gikk. Jeg grabbet den med meg inkludert en pakke blyantspisser. Når jeg kom hjem skulle keg merke og kappe bord i kjellern og du store for en fantastiskt fint verktøy. Tømmerblyanten har derfor utspillt sin rolle for min del.
Signatur
Hultafors har også. Den er utformet litt mer som en tømmermannsblyant
Noen som har erfaring med Pica Dry, kontra Biltema og Jula sine varianter?
https://www.biltema.no/verktoy/maleverktoy/snekkerblyant/tusj-2000040131
https://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/maleinstrument/maleverktoy/merkemateriale/tomrerblyant-169321/
Bortsett fra det så vil jeg tro det er liten eller ingen forskjell på selve blyet. Derimot kan jo selve "klikkemekanismen" være mer robust på den ene kontra den andre. Det vet jeg ikke noe om.
Etter å ha brukt Pica Dry siden i går så var jeg vertfall veldig takknemelig for blyantspisseren i front. En Pica Dry koster tross alt en 100-lapp og ett sett med spisser koster 79,- på Clasern. Så langt kan jeg vel ikke akkurat si at det var et "kupp" til prisen, men ser man bort fra prisen, så er dette et skikkelig flott redskap som vertfall JEG har blitt veldig glad i etter veldig kort tid.
Tok den med meg på jobb i dag (jeg er egentlig kontorrotte) og bruker den som vanlig blyant. Litt tynt skaft selvsagt, men den fungerer utemerket og den ligger godt beskyttet i etuiet når man ikke bruker den.
Så dette er en god allrounder
1) Hver gang du skifter bly, blås gjennom den. Uten unntak kom det ut en liten støvsky.
2) I forhold til 1): Plasser blyanten slik at den er litt beskyttet mot smuss: Til å begynne med hang den slik at nesten uansett hva jeg gjorde, så kom all flisa direkte på blyanten - disse var det jeg sleit ut litt for fort. Heng den istedenfor litt beskyttet, i mitt tilfelle endte jeg med å tre den nedi lomma der tommestokken har plassen sin. Dermed syntes jeg de holdt lenger.
Noe jeg forsøkte uten hell var, dersom mekanismen til slutt likevel ikke fungere, var å dusje litt CRC inn i mekanismen. Mekanismen fungerte, men samtidig gjorde CRC'en at den ikke fikk grep om blyet, slik at når den skulle brukes, forsvant blyet inn i pennen...
Den pennen fra Biltema ser ut som har lik mekanisme som denne her. Den fra Jula har en annen mekanisme, junior har denne, og den er mer robust i forhold til møkk i mekanismen....
.Thag
Jeg har også hatt to stk av biltema-varianten. De har feilet ved at klemma for å feste pennen har knukket av. Ellers er de nokså like i funksjon. Spisser er inkludert på begge, men pica-spisseren er suveren.
Når du gjør noe du ikke kan, gjør det skikkelig!
Jeg har både Lyra og Pica sin utgave, og velger grønn hver gang, altså Pica.
Eneste tingen jeg syntes at Pica har forbedringspotensiale på er plasseringen av spisseren. Denne sitter i bunn av holderen. Denne må derfor ut av lommen når man skal spisse blyanten. Blir en vanesak, men Hultafors har en bedre løsning på dette med at spisseren er plassert i toppen av holderen, men da er spørsmålet om man vil bruke sekundene på å ta ut holderen av lommen, eller tømme lommen for støvet fra blyantspissingen.
Livredd for å måtte få håndverkere inn i huset!
Pica'en setter jo merke akkurat der su vil den skal sette merke og den setter merke på omtrent alle flater mye bedre enn en gammel tømmerpenn.
Akkurat der er jeg uenig. Dersom tømmermannsblyanten ikke var skikkelig spiss, kunne det som beskrives over skje. Men det samme opplevde jeg en rekke ganger med Pica også. Like viktig med en god spiss for nøyaktighet der:-)
.Thag