18,049    15    0  

Dampovn: Produktanbefaling ønskes

 9     0
Har noen anbefalinger til valg av dampovn? Tror jeg går for en kombiovn damp/varmluft,men er veldig usikker på merket.

   #2
 342     0
Vi hadde meget lyst på det,, Men modern jobber på stor kjøkken med dampovn og hun stod på sitt og sa det burde vi ikke sløse bort penger på
   #3
 160     Øygarden     0
Kokken ombord i ein av båtane eg jobba på hadde ein sånn dampovn. Han var veldig førnøyd med den, og maten vart kjempebra.

Men...., den dækelen av ein ovn kosta minst 50000. Det er vel litt i overkant for ein steikeovn til husbruk.

Electrolux komfyren vår (ca.2 år gamal, ca.8000,-) er konemor veldig fornøyd med.  Det må vera akkurat den ovnen alle oppskrifter er laga til for alle tider stemmer heilt perfekt med den.
   #4
 38     0
Vi har kjøpt et Norema utstillingkjøkken, og her fulgte det med en AEG dampovn.
Har ikke erfaring med denne typen ovn selv, men selgeren skrøt fælt av denne.
Blir spennende å prøve.
   #5
 7     Bergen     0
Noen andre som har erfaringer med dampovn? Jeg har bestemt meg for dampovn, men naa lurer jeg paa om den skal vaere med eller uten varmluft. Ikke lett aa bestemme seg. Her er foroevrig en tysk varetest av dampovner og dampkokere, om noen skulle vaere interesserte.
   #6
 29     0
jeg ville sjekket ut Siemens sin kombidamper.... denne har varmluft og damp, så da utvider du bruksmulighetene MYE kontra vanlig damp. På kombivarianten så har du i det minste muligheten til å bruke denne som en vanlig komfyr, i tillegg til det en dampovn normalt brukes til. 

Siemens sin variant ligger på ca 15000, Mieles type koster det dobbelte...
   #7
 92     0
Støtter audunbjo på dette. Siemens sin ovn har meget gode egenskaper og til en mye hyggeligere pris enn Miele sin. Dampovn er absolutt å anbefale. Kan nesten så og si pensjonere platetoppen hvis du setter deg inn i egenskapene til damp og varmluft Smile

   #8
 7     Bergen     0
Jeg har bestilt kombidamperen til Siemens. Fikk den for 13000 hos kjøkkenleverandøren, men huset er nok ikke klart slik at jeg får tatt den i bruk før i mai eller juni.
   #9
 8     Oslo     0
Dette er min debut her på forumet. Tek opp ein gamal tråd. Vi renoverer eit hus frå 1916/1917. Eg har ikkje vore så aktiv til nå, men merkar jo at kjøkken, interiør osv. er av større interesse enn bæreveggar og legging av golv osv.....

Orienterer meg litt i kvitevare-seksjonen nå om dagen. Her vi bur nå har vi ein beha ovn. Med gamaldagse plater osv., har ikkje ein gong varmluft.... Men får jo lyst på alt mogleg nå..

Dampomn? Er det vits? Og du, lucy luke, har du fått testa ut din kombi damp/varmluft frå Siemens???
   #10
 5,112     Troms     0
Ja dampovn er absolutt en bra ting. Jeg velger si at de som ikke mener dampovn har livets rett, kan ikke bruke den på korrekt måte eller bruke veldig mye tid på å bevare næringsstoffer i maten. En dampovn bevarer næringsstoffene og smaken i mat på en helt annen måte enn ved koking. Stekeovn er selvsagt bra på sitt område, men det meste av steking på litt høyere temperaturer gjør at kreftfremkallende stoffer dannes i maten (sammen med den brune stekeskorpen). Damping er ikke det samme som koking fordi sammen med kokevannet som helles ut forsvinner også næringsstoffene. Med det stigende antall livsykdommer har vi alle mer å hente på å tilberede maten på en sunnere måte. Bonusen i det hele er at maten blir utrolig velsmakende og du opplever aldri tørr fisk mer:-)
Signatur