Jernpannene fungerer supert på induksjon, aluminiumspannene funker ikke. Om man er usikker er det bare å sjekke med en magnet. Ikeas 365+ serie er mye for pengene om man må fornye.
gå & se på ovnene. velg 1) et merke som har eksistert en stund med 2) solide brytere & dør/hengsler og 3) uten alt slags unødvendig dill (klokke, programmer for ditt & datt etc - koster mye mer enn det smaker).
Bare ikke glem at dersom man går over til induksjon er sjansen stor for at gamle kjeler og stekepanner ikke lenger virker - men IKEA fikser vel det ..l
Er det ikke også en fare for at sikringen går? Man trenger vel en litt feitere kurs for å drive en induksjonstopp enn tradisjonelle runde plater og keramiske topper?
Signatur
Bor i horisontaldelt tomannsbolig fra 1948 i Tromsø. Utdannet geolog, jobber i med gravesøknader i kommunen.
Stekeovn bør ha pyrolyse for enkel rengjøring (dvs automatisk rengjøring uten gnuring og gnikking og kjemikalier) Skal noe langstekes må den ha presis temperatur Liker du pizza med tynn bunn er det en fordel om termostaten går til 300 grader Det er en fordel at volumet er så stort som mulig
Fancy funksjoner på stekeovn, programmer osv har ingen praktisk funksjon for folk som kan å lage mat, men er muligens kjekt å ha dersom man er helt noob på kjøkkenet.
Kvaliteten på det som kommer ut avhenger først og fremst av hva som puttes inn og hvem som putter det inn.
gå & se på ovnene. velg 1) et merke som har eksistert en stund, med 2) solide brytere & dør/hengsler og 3) uten alt slags unødvendig dill (klokke, programmer for ditt & datt etc - koster mye mer enn det smaker).
og går istykker. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har koblet ut slikt for å få ovnen til å virke
Vi kjøpte nytt (brukt) hus for tre måneder siden, og tenkte lenge på dette. Ettersom vi skal pusse opp kjøkkenet om et års tid ville vi ha det billigste vi fant, og gjerne brukt. Var og så på noen brukte, men manglende renhold på disse gjorde at vi fikk helt avsmak. Vi endte opp med en Zanussi til 3999,- på Expert som fungerer strålende. Forøvrig samme historie med både kjøleskap og oppvaskemaskin også, og alt fungerer utmerket. Regner med dette havner i kjøkkenet som hører til kjellerstuen til slutt.
Når kjøkkenet en gang blir pusset opp vil vi nok gå opp et par hakk riktignok, og da er induksjon et krav.
Rolfy har ett meget godt poeng med Pyrolyse, da slipper du å tenke på rengjøring iallefall. Har ovnen pyrolyse har den garantert nok finesser en trenger. Kjøp ett kjent merke hvor ovnen koster litt, da får du kvalitet med på kjøpet. De store merkene (siemens og miele) har billigvarer som produseres på andre fabrikker hvor kvaliteten ikke er den samme som deres dyre produkter. Sjekk hvilket land varen blir produsert i, Tyskland = kvalitet. Kjøp billig kjøp skit sier jeg.
Selv velger jeg nok en gang Siemens, god kvalitet og design
må jeg bytte kurs hvis jeg slår til på den elctrolux`n?
Tviler jeg sterkt på. Vi har brukt vår to steder med standard opplegg fra 90-tallet uten problemer. Ingen grunn til at induksjonskomfyr skal trekke mer på generell basis, men det er sikkert greit å sjekke bruksanvisningen så får du et nøyaktig tall.
Hvis man har en 20A kurs, så går det greit nok. Setter opp en ekstra teknisk stikk på samme kurs. Men må tenke seg litt om, men i praksis har man jo akkurat det samme som en vanlig komfyr bare at det er todelt.
Så kan man diskutere hvor mye nye koketopper trekker vs standard komfyr osv.
Er det ikke også en fare for at sikringen går? Man trenger vel en litt feitere kurs for å drive en induksjonstopp enn tradisjonelle runde plater og keramiske topper?
Skal noe langstekes må den ha presis temperatur
Liker du pizza med tynn bunn er det en fordel om termostaten går til 300 grader
Det er en fordel at volumet er så stort som mulig
Fancy funksjoner på stekeovn, programmer osv har ingen praktisk funksjon for folk som kan å lage mat, men er muligens kjekt å ha dersom man er helt noob på kjøkkenet.
Kvaliteten på det som kommer ut avhenger først og fremst av hva som puttes inn og hvem som putter det inn.
Når kjøkkenet en gang blir pusset opp vil vi nok gå opp et par hakk riktignok, og da er induksjon et krav.
Kjøp ett kjent merke hvor ovnen koster litt, da får du kvalitet med på kjøpet. De store merkene (siemens og miele) har billigvarer som produseres på andre fabrikker hvor kvaliteten ikke er den samme som deres dyre produkter. Sjekk hvilket land varen blir produsert i, Tyskland = kvalitet.
Kjøp billig kjøp skit sier jeg.
Selv velger jeg nok en gang Siemens, god kvalitet og design
må jeg bytte kurs hvis jeg slår til på den elctrolux`n?
hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det lett.
20 års erfaring.samme bedrift siden 1998.
JM Entreprenør jobber jeg
Tviler jeg sterkt på. Vi har brukt vår to steder med standard opplegg fra 90-tallet uten problemer. Ingen grunn til at induksjonskomfyr skal trekke mer på generell basis, men det er sikkert greit å sjekke bruksanvisningen så får du et nøyaktig tall.
Så kan man diskutere hvor mye nye koketopper trekker vs standard komfyr osv.