Det virker utrolig usannsynlig at du skal få betydelig bakterievekst i løpet av det minuttet det tar å smelte osten på ei brødskive, synes jeg.
Spør en kokk, var ihvertfall en kokk jeg fikk denne infoen av. Han hadde micro men brukte den aldri sa han.
Selv lagde jeg meg smørbrød i micro to ganger og begge gangene ble jeg dårlig. Og microen jeg har eller låner den egentlig, aldri giddet å kjøpt meg en.
Det høres helt usannsynlig ut at det skal skje en hurtig bakterievekst iløpet av et minutt i microen, men har ikke dokumentasjon. Men ikke usannsynlig at det er mye bakterier inni selve microen allikevel. To punkter jeg tenker på kan være årsaken til det:
Det blir vel ofte litt "sprut" fra maten en varmer eller koker på veggene rundt, og dette vil jo ligge å godgjøre seg mellom hver vask.
Det andre er at det er ganske mye hender inn og ut av en slik innstalasjon! Og som vel alle vet er HENDER den største kilden til smitte når det gjelder det meste! Hvem vet hvor de hendene har vært før? For de som har micro på jobb som er brukt av mange;prøv å se inni den hvor ren den egentlig er. Den er iallefall ikke det hos oss!!
Men det skulle være interessant å vite om microbølgene stråler gjennom bakterier og virus også, (og dermed dreper de)det må vel være væske i et objekt for at det skal bli oppvarmet?
Nei. Mikrobølge energi er anderledes enn ovnsoppvarming. Mikrobølgene er eksiterer bindingene (i vann) vha resonans.
Det er jeg klar over, og det gjelder også fettmolekylene, men vann- og fett molekylene eksiteres også i en stekovn selv om det skjer indirekte og samtidig med de andre molekylene som osten består av.
Signatur
Saltak, ark og knøttsmå vinduer i 2009? Nei, takk!
Det virker utrolig usannsynlig at du skal få betydelig bakterievekst i løpet av det minuttet det tar å smelte osten på ei brødskive, synes jeg.
Om prosjektet vårt på hjem.no
Spør en kokk, var ihvertfall en kokk jeg fikk denne infoen av.
Han hadde micro men brukte den aldri sa han.
Selv lagde jeg meg smørbrød i micro to ganger og begge gangene ble jeg dårlig.
Og microen jeg har eller låner den egentlig, aldri giddet å kjøpt meg en.
Whirlpool crisp serie Vip 27 ;D
Den kjemiske endringen må da i tilfelle også oppstå ved oppvarming i stekovn.
Om prosjektet vårt på hjem.no
Men ikke usannsynlig at det er mye bakterier inni selve microen allikevel. To punkter jeg tenker på kan være årsaken til det:
Det blir vel ofte litt "sprut" fra maten en varmer eller koker på veggene rundt, og dette vil jo ligge å godgjøre seg mellom hver vask.
Det andre er at det er ganske mye hender inn og ut av en slik innstalasjon! Og som vel alle vet er HENDER den største kilden til smitte når det gjelder det meste! Hvem vet hvor de hendene har vært før?
For de som har micro på jobb som er brukt av mange;prøv å se inni den hvor ren den egentlig er. Den er iallefall ikke det hos oss!!
Men det skulle være interessant å vite om microbølgene stråler gjennom bakterier og virus også, (og dermed dreper de)det må vel være væske i et objekt for at det skal bli oppvarmet?
Prisen er sikkert god, men spørsmålet er heller kvaliteten på Whirlpool.
Jeg hadde nok heller satset på bedre kvalitet på bekostning av funksjoner.
Funksjoner er bra....når de funker....
Totalt irrelevant for deg, men jeg valgte Miele over hele fjøla (bortsett fra ventilator som er Eico)
Og Miele lager uendelig bedre produkter enn Whirlpool, bortsett fra når det gjelder det apparatet vi akkurat har diskutert til kjedsommelighet.
Vi har:
UPO ventilator
Miele vaskemaskin
Miele tørketrommel
Miele stekovn
Miele oppvaskmaskin
Miele vinskap
Whirlpool mikrobølgeovn
Gaggenau wok-bluss
Gaggenau platetopp
Husqvarna kjøleskap
Husqvarna fryseskap
Om prosjektet vårt på hjem.no
Det er jeg klar over, og det gjelder også fettmolekylene, men vann- og fett molekylene eksiteres også i en stekovn selv om det skjer indirekte og samtidig med de andre molekylene som osten består av.
Om prosjektet vårt på hjem.no