#21
 648     Trondheim     0


Det jeg har hørt er at det øker bakterifloraen i osten når den varmes opp av micro, men ikke med vanlig steking.




Det virker utrolig usannsynlig at du skal få betydelig bakterievekst i løpet av det minuttet det tar å smelte osten på ei brødskive, synes jeg.
Signatur

   #22
 1,445     0
Det virker utrolig usannsynlig at du skal få betydelig bakterievekst i løpet av det minuttet det tar å smelte osten på ei brødskive, synes jeg.



Spør en kokk, var ihvertfall en kokk jeg fikk denne infoen av.
Han hadde micro men brukte den aldri sa han.

Selv lagde jeg meg smørbrød i micro to ganger og begge gangene ble jeg dårlig.
Og microen jeg har eller låner den egentlig, aldri giddet å kjøpt meg en.

Whirlpool crisp serie Vip 27 ;D
   #23
 22,342     Akershus     0
Det er ikke noe problem med bakterier. De blomstrer ikke opp så raskt. Det som skjer er at mikrobølgene påvirker osten slik at den endrer seg kjemisk.
   #24
 648     Trondheim     0

Det er ikke noe problem med bakterier. De blomstrer ikke opp så raskt. Det som skjer er at mikrobølgene påvirker osten slik at den endrer seg kjemisk.


Den kjemiske endringen må da i tilfelle også oppstå ved oppvarming i stekovn.
Signatur
   #25
 194     Trondheim     0
Det høres helt usannsynlig ut at det skal skje en hurtig bakterievekst  iløpet av et minutt i microen, men har ikke dokumentasjon.
Men ikke usannsynlig at det er mye bakterier inni selve microen allikevel. To punkter jeg tenker på kan være årsaken til det:

Det blir vel ofte litt "sprut" fra maten en varmer eller koker på veggene rundt, og dette vil jo ligge å godgjøre seg mellom hver vask.

Det andre er at det er ganske mye hender inn og ut av en slik innstalasjon! Og som vel alle vet er HENDER den største kilden til smitte når det gjelder det meste! Hvem vet hvor de hendene har vært før?
For de som har micro på jobb som er brukt av mange;prøv å se inni den hvor ren den egentlig er. Den er iallefall ikke det hos oss!!

Men det skulle være interessant å vite om microbølgene stråler gjennom bakterier og virus også, (og dermed dreper de)det må vel være væske i et objekt for at det skal bli oppvarmet?
   #26
 94     0
Tilbake til spørsmålet....

Prisen er sikkert god, men spørsmålet er heller kvaliteten på Whirlpool.
Jeg hadde nok heller satset på bedre kvalitet på bekostning av funksjoner.

Funksjoner er bra....når de funker....

Totalt irrelevant for deg, men jeg valgte Miele over hele fjøla (bortsett fra ventilator som er Eico)
   #27
 648     Trondheim     0

Totalt irrelevant for deg, men jeg valgte Miele over hele fjøla (bortsett fra ventilator som er Eico)


Og Miele lager uendelig bedre produkter enn Whirlpool, bortsett fra når det gjelder det apparatet vi akkurat har diskutert til kjedsommelighet.

Vi har:
UPO ventilator
Miele vaskemaskin
Miele tørketrommel
Miele stekovn
Miele oppvaskmaskin
Miele vinskap
Whirlpool mikrobølgeovn
Gaggenau wok-bluss
Gaggenau platetopp
Husqvarna kjøleskap
Husqvarna fryseskap
Signatur

   #29
 648     Trondheim     0

Nei. Mikrobølge energi er anderledes enn ovnsoppvarming. Mikrobølgene er eksiterer bindingene (i vann) vha resonans.


Det er jeg klar over, og det gjelder også fettmolekylene, men vann- og fett molekylene eksiteres også i en stekovn selv om det skjer indirekte og samtidig med de andre molekylene som osten består av.
Signatur