Dette med sonefri topp vs små soner. Er ikke det avgjørende hvor mye effekt det er i elementet? Om kjelen er større enn ringen på plata, vil likevel toppen varme opp kjelen med den effektenen elementet har...? Det er jo ingen varmeoverføring fra topp-overflaten til kjelebunnen. Har akkurat valgt bort sonefri topp til fordel for en med 5 vanlige soner (ikke 4+1)
Dette med sonefri topp vs små soner. Er ikke det avgjørende hvor mye effekt det er i elementet? Om kjelen er større enn ringen på plata, vil likevel toppen varme opp kjelen med den effektenen elementet har...? Det er jo ingen varmeoverføring fra topp-overflaten til kjelebunnen. Har akkurat valgt bort sonefri topp til fordel for en med 5 vanlige soner (ikke 4+1)
Jeg kjøpte en sonefri induksjonstopp (80cm), som jeg er ekstremt godt fornøyd med. Det er veldig greit å kunne sette kjelene hvor som helst, og slippe å tenke på om de er for store eller for små for kokesonene. Da jeg kikket på induksjonstopper opplevde jeg at veldig mange har for små kokesoner for store kjeler f.eks.
Flere og flere leverandører kommer med sonefrie induksjonstopper. Gaggenau og Siemens har modeller ute nå, og jeg har hørt at også Miele skal lansere en.
Hvilket merke har du? Ser at AEG har flere - noen erfaringer med denne?
Jeg har Gaggenau. Kjenner ikke til AEG. Tok imidlertid en kjapp titt på hjemmesidene deres. De har en induksjonstopp som ser sonefri ut, men når jeg kikker litt nærmere på spec`en ser det faktisk ut som om den bare har fire "usynlige" soner med diameter 210mm? Jeg skummet bare veldig kjapt over, men dette bør du undersøke nærmere. En sonefri induksjonstopp har om lag 50 spoler.
Dette med sonefri topp vs små soner. Er ikke det avgjørende hvor mye effekt det er i elementet? Om kjelen er større enn ringen på plata, vil likevel toppen varme opp kjelen med den effektenen elementet har...? Det er jo ingen varmeoverføring fra topp-overflaten til kjelebunnen. Har akkurat valgt bort sonefri topp til fordel for en med 5 vanlige soner (ikke 4+1)
Joda, når du skal koke ting så funker det. Om det tar litt lenger tid vet jeg ikke. Man har jo bare et visst antall watt til disposisjon uansett, og jo flere kjeler man har på samtidig jo mindre watt blir det per sone (ettersom selve induksjonstoppen kun støtter opp til et visst nivå. Man kan f.eks ikke kjøre 4*2300 Watt). Det store problemet er imidlertid når man skal steke ting. Har du en sone som er mindre enn en stekepannen, så blir ikke ting i ytterkanten (utenfor sonen) stekt. Spesielt interessant hvis man skal steke omelett eller pannekaker:-)
Jeg målte opp diameter på mine stekepanner og kjeler, og surfet rundt på leverandørenes hjemmesider. Mange av disse var betydelig over 210mm (som er standard på mange induksjonstopper). Jeg bruker ofte to store elementer (over 210mm) samtidig, og da fant jeg faktisk ikke en eneste induksjonstopp som støttet dette.
Det ser ut til at flere og flere leverandører går mot sonefri nå, og skal jeg gjette så er omtrent alle induksjonstopper som selges om 5 år sonefrie.
Jeg tror det enkleste du gjør er å ta diametermål av hvor store kjeler og stekepanner du bruker (tenk også på om du ofte bruker to eller flere store kjeler samtidig), så sjekker du hvilke modeller som tilfredsstiller disse kravene. Da unngår du å ende opp med et produkt du ikke kan bruke. Du kan sikkert være trygg på de "store" leverandørene (Miele, Siemens, etc), men jeg ville kanskje vurdert å styre unna de billigste lavprisleverandørene. En induksjonstopp er jo tross alt noe man bruker hver dag, og som man forventer fungerer både godt og lenge. Eksempelvis er det ikke sikkert totalkostnaden på et Mieleprodukt er så mye høyere enn totalkostnaden til et produkt som koster halvparten, hvis man tar hensyn til levetid, strømkostnader etc.
Blir Miele-induksjonstopper varme på en spesielt fascinerende måte eller kreves det plutselig mindre tilført effekt for å varme opp en mengde mat dersom den blir satt på en Miele-topp? Stømkostnader på den ene kontra den andre er nok ikke det som gjør utslaget her...
Jeg har en Siemes-stekeovn med pyrolyse og termostat som går til 300 grader med grill/varmluft/over- og undervarme. Mao alt jeg trenger for å lage mat i den. En premium-modell fra Miele koster sikkert 3 ganger så mye og eneste forskjell jeg kan se i praksis er at den koster tre ganger så mye. Maten blir ikke bedre av å stå i en Miele-ovn.
Jeg har derimot en oppvaskmaskin fra Miele som er eksepsjonelt stillegående og svært fornuftig innredning til mitt bruk, da synest jeg det er verdt et premium.
Hvilke merke valgte du?
Eksempel: http://www.siemens-home.no/produkter/matlagning/platetopper/EH685DB11E.html?source=browse
Siemens, 90 bredde.
Jeg har Gaggenau. Kjenner ikke til AEG. Tok imidlertid en kjapp titt på hjemmesidene deres. De har en induksjonstopp som ser sonefri ut, men når jeg kikker litt nærmere på spec`en ser det faktisk ut som om den bare har fire "usynlige" soner med diameter 210mm? Jeg skummet bare veldig kjapt over, men dette bør du undersøke nærmere. En sonefri induksjonstopp har om lag 50 spoler.
Hvis det var denne du mente?
http://www.aeg-electrolux.no/no/Products/Mattilberedning/Koketopper/Induksjonstopper/HK874400FB
Joda, når du skal koke ting så funker det. Om det tar litt lenger tid vet jeg ikke. Man har jo bare et visst antall watt til disposisjon uansett, og jo flere kjeler man har på samtidig jo mindre watt blir det per sone (ettersom selve induksjonstoppen kun støtter opp til et visst nivå. Man kan f.eks ikke kjøre 4*2300 Watt). Det store problemet er imidlertid når man skal steke ting. Har du en sone som er mindre enn en stekepannen, så blir ikke ting i ytterkanten (utenfor sonen) stekt. Spesielt interessant hvis man skal steke omelett eller pannekaker:-)
Jeg målte opp diameter på mine stekepanner og kjeler, og surfet rundt på leverandørenes hjemmesider. Mange av disse var betydelig over 210mm (som er standard på mange induksjonstopper). Jeg bruker ofte to store elementer (over 210mm) samtidig, og da fant jeg faktisk ikke en eneste induksjonstopp som støttet dette.
Det ser ut til at flere og flere leverandører går mot sonefri nå, og skal jeg gjette så er omtrent alle induksjonstopper som selges om 5 år sonefrie.
Sonefri koster jo pt en formue, mens flexsoner ikke er spesielt mye dyrere.
Flex: http://www.youtube.com/watch?v=GVFvm9JKdso
Sonefri: http://www.youtube.com/watch?v=mF0WnGlXSFM&feature=related
http://www.bosch-home.co.nz/appliances/cooking/cooktops/induction/PIN875N14E.html
Jeg tror det enkleste du gjør er å ta diametermål av hvor store kjeler og stekepanner du bruker (tenk også på om du ofte bruker to eller flere store kjeler samtidig), så sjekker du hvilke modeller som tilfredsstiller disse kravene. Da unngår du å ende opp med et produkt du ikke kan bruke. Du kan sikkert være trygg på de "store" leverandørene (Miele, Siemens, etc), men jeg ville kanskje vurdert å styre unna de billigste lavprisleverandørene. En induksjonstopp er jo tross alt noe man bruker hver dag, og som man forventer fungerer både godt og lenge. Eksempelvis er det ikke sikkert totalkostnaden på et Mieleprodukt er så mye høyere enn totalkostnaden til et produkt som koster halvparten, hvis man tar hensyn til levetid, strømkostnader etc.
Blir Miele-induksjonstopper varme på en spesielt fascinerende måte eller kreves det plutselig mindre tilført effekt for å varme opp en mengde mat dersom den blir satt på en Miele-topp? Stømkostnader på den ene kontra den andre er nok ikke det som gjør utslaget her...
Jeg har en Siemes-stekeovn med pyrolyse og termostat som går til 300 grader med grill/varmluft/over- og undervarme. Mao alt jeg trenger for å lage mat i den. En premium-modell fra Miele koster sikkert 3 ganger så mye og eneste forskjell jeg kan se i praksis er at den koster tre ganger så mye. Maten blir ikke bedre av å stå i en Miele-ovn.
Jeg har derimot en oppvaskmaskin fra Miele som er eksepsjonelt stillegående og svært fornuftig innredning til mitt bruk, da synest jeg det er verdt et premium.