Jeg må si jeg sikler litt på den siemensen nå, men det store spørsmålet er jo hvor god kaffe den faktisk lager. Jeg tviler ikke på at den lager brukbar kaffe, men jeg er en enkel mann som liker best Friele på en moccamaster, så vil det være tilstrekkelig?
Angående kapsel, så har jeg kikket litt rundt på det, og jeg føler det kanskje blir litt vel mye "plunder" - jeg vet ikke. Det høres liksom så fryktelig mye morsommere ut å trykke på en knapp, høre at maskinen knuser et eller annet, vips kaffe i kruset.
En annen ting jeg lurer litt på; det virker som om de fleste kaffemaskinene begrenser størrelsen på koppen jeg skal bruke _en hel del_ - hvordan er dette angående siemensen? Kan jeg bruke en normal kopp, gjerne et krus?
de fleste kaffemaskinene begrenser størrelsen på koppen
På Siemens kan du velge mellom liten kopp, stor kopp og ekstra stor kopp. Det sist er et krus. Det samme med espresso: liten, stor, ekstra stor osv. Du kasn også regulere styrken på kaffen og malingsgraden... Jeg bruker espressokaffe også når jeg lager vanlig kaffe fordi den gir en røffere smak.
Uten å tilføre en dritt i debatten... også jeg blir irritert når vi besøker folk med flotte kaffemaskiner, det tar rett og slett for lang tid og du har flaks om du får to kopper i løpet av kvelden. Og eneste muligheten til å få prate med verten/vertinna er å stå og trøkke på kjøkkenet, for der står jo de og lager kaffe hele kvelden.
Helt enig selvfølgelig. Mye greiere med Moccamaster eller kokekaffe. Mye koseligere å sitte i stua sammen med gjestene enn å fly som en ojoj mellom stua og kjøkkenet.
Kapsler er en uting. Jeg hater abonnement med bindingstid, dessuten dyrt når man har mye besøk.
Signatur
Audi og VW har mange flotte bilmodeller, men dårlig kvalitet, skyhøye verkstedregninger og nedlatende kundebehandlig gjennom mange år har ført til at jeg har lovet meg selv på tro og ære at jeg resten av livet aldri skal kjøpe noe som helst hos VAG igjen. Aldri.
Mye koseligere å sitte i stua sammen med gjestene enn å fly som en ojoj mellom stua og kjøkkenet.
Helt enig, derfor har jeg både kaffemaskin og Mokkamasteren i mitt spesialbygde "kaffeskap". Kaffemaskinen brukes når det er max 6 personer som skal ha dobbel eller enkel espresso. Det tar ikke mer enn 15 sek å lage to kopper enkel når maskinen er varm. I kaffeslabberas må nok mokkamasteren trå til. Forøvrig bruker vi bare Løfbergs Lilla. Den er ikke den billigste. men fyldig og aromatisk. Det gjelder traktekaffe. Til espresso Bruker vi Løfbergs Espresso.
Kan anbefale Jura kaffemaskin hvis man vil ha et møbel på kjøkkenbenken som samtidig lager god kaffe, og har innebygget steamfunksjon.
Kjøpte en Jura Ena 9 for en stund siden, og moccamasteren er blitt deltidspensjonist..
I større selskap blir det gjerne å trakte litt i moccamasteren ved siden av, men ender alltid med at det står kald kaffe på kanna mens gjestene stimler rundt Juraen for å få nykvernet kaffe istedet. Veldig enkel å vedlikeholde/rengjøre.
Uten tvil en av mine beste investeringer noengang ;)
Det vil alltid være ulike ønsker om hvordan kaffe skal være.
Noen synes frysetørrett kaffe er best og det er deres smak. Noen mener pris er det viktigste og det er også et argument. Noen mener at kaffen skal være best mulig.
Det er i hovedsak to grupper som står mot hverandre. De som er opptatt av prisen og de som er opptatt av kvallitet. Ingen må forledes til å tro at de får god kvalitet billig. Det er slik med alt at kvalitet det koster.
Men det jeg mener bør være viktige moment når en vurderer kvalitet er kvalitet i flere nivå. Først og fremst skal det være fairtrade. Å utnytte arbeidere i tredje verden og de kaffeproduserende landene bør være et tilbakelagt kapittel og en skamplett en bør la vær å støtte.
Punkt to, bønnene må være håndplukket. De maskinplukkede er en blanding av modne og umodne og gir lavere kvalitet. Den beste kaffen har også en tendens til å vokse litt høyere over havet og der er det oftere ulendt og lite gunstig med maskinell plukking. Både i søramerika, afrika og asia, for kaffen vokser i alle disse delene av verden.
Så må kaffen være helt nykvernet når den skal benyttes. DVS eten må den kvernes rett før eller være aromatett pakket i endoser til hver enkelt kopp. Det skal lukte nykvernet når posen åpnes. En kvartkilopose vil miste svært mye av kvaliteten om den står åpnet, selv om posen "stenges" mellom hver gang en tar noe kaffe der.
Så må selvsagt endosene med kaffe være uten giftige limstoffer eller annen skit. Det må være garantert økologisk.
Maskinen bør være enkel, ha høyt trykk på vannet, minst 15 bar. Ikke noe vedlikehold eller vasking. Egen vanntank og det må være kjapt å lage en kopp kaffe. En maskin bør ikke koste mer enn drøye tusen kroner.
Skal en ha kaffe med skummet melk bør melkesteameren være enkel, rask å bruke og ikke ha kervende vedlikehold. Skyll i varmt vann og sett i skapet.
Jeg har solgt masse kaffemaskiner og har aldri fått en retur på grunn av at noen har funnet en annen kaffe/maskin som lager bedre kaffe.
Klart traktekaffe og pulver er mye billigere, men som sagt. Pris og kvalitet er to forskjellige ting som aldri kan settes opp mot hverandre. Lada er mye billigere enn Mercedes. Men få vil vel hevde at Lada har høyere kvalitet. Selv om en eier av en Lada kan være veldig godt fornøyd med sin bil. Han hadde bare ikke behov for bedre kvalitet. Sånn er det med kaffe også. For noen så er kaffe kaffe og om den er sur og stram eller ikke spiller liten rolle.
Til hverdagsbruk ; Gröhe Red = kokende vann rett fra springen - og Friele frysetørret (eller te seff) Flere på besøk ; Moccamaster (trakter rett i kanna) og Arabica traktekaffe
Ja, og så av rene små hender. Ikke møkkete grove som har levd noen år... Og skal det være en avec til, må den være av beste sort drue , plukket av de samme rene små hendene og beintråkket av barneføtter før den er produsert, og lagret i minst 100 år......
Fra spøk til alvor: Jeg tror ikke 99,9 % av befolkningen er opptatt av dette. De finner en kaffe de liker og går for den. Hvordan oppfatter de fleste så den 0,1 prosenten som er nevnt overfor???
Valget falt på en slik siemens. Jeg husker ikke helt hva den heter, men den er svart ;-)
Ikke _HELT_ vant til smaken på kaffen ennå (Kjøpte evergood, tok "en tradisjonell en") - men det har kanskje noe med at jeg bare har traktet 3 kopper i den.
Den trakter hvertfall forferdelig fort.. fra jeg trykker på "cafe"-knappen til jeg har fylt kruset tar det et sted mellom 5-10 sekunder. Og det er slettes ikke dårlig når maskinen er kald :-)
Jeg tviler ikke på at den lager brukbar kaffe, men jeg er en enkel mann som liker best Friele på en moccamaster, så vil det være tilstrekkelig?
Angående kapsel, så har jeg kikket litt rundt på det, og jeg føler det kanskje blir litt vel mye "plunder" - jeg vet ikke. Det høres liksom så fryktelig mye morsommere ut å trykke på en knapp, høre at maskinen knuser et eller annet, vips kaffe i kruset.
En annen ting jeg lurer litt på; det virker som om de fleste kaffemaskinene begrenser størrelsen på koppen jeg skal bruke _en hel del_ - hvordan er dette angående siemensen? Kan jeg bruke en normal kopp, gjerne et krus?
På Siemens kan du velge mellom liten kopp, stor kopp og ekstra stor kopp. Det sist er et krus.
Det samme med espresso: liten, stor, ekstra stor osv.
Du kasn også regulere styrken på kaffen og malingsgraden...
Jeg bruker espressokaffe også når jeg lager vanlig kaffe fordi den gir en røffere smak.
Mye greiere med Moccamaster eller kokekaffe.
Mye koseligere å sitte i stua sammen med gjestene enn å fly som en ojoj mellom stua og kjøkkenet.
Kapsler er en uting. Jeg hater abonnement med bindingstid, dessuten dyrt når man har mye besøk.
Helt enig, derfor har jeg både kaffemaskin og Mokkamasteren i mitt spesialbygde "kaffeskap".
Kaffemaskinen brukes når det er max 6 personer som skal ha dobbel eller enkel espresso. Det tar ikke mer enn 15 sek å lage to kopper enkel når maskinen er varm.
I kaffeslabberas må nok mokkamasteren trå til. Forøvrig bruker vi bare Løfbergs Lilla. Den er ikke den billigste. men fyldig og aromatisk. Det gjelder traktekaffe. Til espresso Bruker vi Løfbergs Espresso.
Kjøpte en Jura Ena 9 for en stund siden, og moccamasteren er blitt deltidspensjonist..
I større selskap blir det gjerne å trakte litt i moccamasteren ved siden av, men ender alltid med at det står kald kaffe på kanna mens gjestene stimler rundt Juraen for å få nykvernet kaffe istedet. Veldig enkel å vedlikeholde/rengjøre.
Uten tvil en av mine beste investeringer noengang ;)
Noen synes frysetørrett kaffe er best og det er deres smak. Noen mener pris er det viktigste og det er også et argument. Noen mener at kaffen skal være best mulig.
Det er i hovedsak to grupper som står mot hverandre. De som er opptatt av prisen og de som er opptatt av kvallitet. Ingen må forledes til å tro at de får god kvalitet billig. Det er slik med alt at kvalitet det koster.
Men det jeg mener bør være viktige moment når en vurderer kvalitet er kvalitet i flere nivå. Først og fremst skal det være fairtrade. Å utnytte arbeidere i tredje verden og de kaffeproduserende landene bør være et tilbakelagt kapittel og en skamplett en bør la vær å støtte.
Punkt to, bønnene må være håndplukket. De maskinplukkede er en blanding av modne og umodne og gir lavere kvalitet. Den beste kaffen har også en tendens til å vokse litt høyere over havet og der er det oftere ulendt og lite gunstig med maskinell plukking. Både i søramerika, afrika og asia, for kaffen vokser i alle disse delene av verden.
Så må kaffen være helt nykvernet når den skal benyttes. DVS eten må den kvernes rett før eller være aromatett pakket i endoser til hver enkelt kopp. Det skal lukte nykvernet når posen åpnes. En kvartkilopose vil miste svært mye av kvaliteten om den står åpnet, selv om posen "stenges" mellom hver gang en tar noe kaffe der.
Så må selvsagt endosene med kaffe være uten giftige limstoffer eller annen skit. Det må være garantert økologisk.
Maskinen bør være enkel, ha høyt trykk på vannet, minst 15 bar. Ikke noe vedlikehold eller vasking. Egen vanntank og det må være kjapt å lage en kopp kaffe. En maskin bør ikke koste mer enn drøye tusen kroner.
Skal en ha kaffe med skummet melk bør melkesteameren være enkel, rask å bruke og ikke ha kervende vedlikehold. Skyll i varmt vann og sett i skapet.
Jeg har solgt masse kaffemaskiner og har aldri fått en retur på grunn av at noen har funnet en annen kaffe/maskin som lager bedre kaffe.
Klart traktekaffe og pulver er mye billigere, men som sagt. Pris og kvalitet er to forskjellige ting som aldri kan settes opp mot hverandre. Lada er mye billigere enn Mercedes. Men få vil vel hevde at Lada har høyere kvalitet. Selv om en eier av en Lada kan være veldig godt fornøyd med sin bil. Han hadde bare ikke behov for bedre kvalitet. Sånn er det med kaffe også. For noen så er kaffe kaffe og om den er sur og stram eller ikke spiller liten rolle.
Flere på besøk ; Moccamaster (trakter rett i kanna) og Arabica traktekaffe
;D
20:03:04 697 days, 00:12:56 hours
Updates installed successfully - reboot now ?
Ja, og så av rene små hender. Ikke møkkete grove som har levd noen år...
Og skal det være en avec til, må den være av beste sort drue , plukket av de samme rene små hendene og beintråkket av barneføtter før den er produsert, og lagret i minst 100 år......
Fra spøk til alvor: Jeg tror ikke 99,9 % av befolkningen er opptatt av dette. De finner en kaffe de liker og går for den. Hvordan oppfatter de fleste så den 0,1 prosenten som er nevnt overfor???
Ikke _HELT_ vant til smaken på kaffen ennå (Kjøpte evergood, tok "en tradisjonell en") - men det har kanskje noe med at jeg bare har traktet 3 kopper i den.
Den trakter hvertfall forferdelig fort.. fra jeg trykker på "cafe"-knappen til jeg har fylt kruset tar det et sted mellom 5-10 sekunder. Og det er slettes ikke dårlig når maskinen er kald :-)
Storfornøyd!