536    31    3  

Kan man bruke industrikontakter (2 eller 3 fas) til platetopper og steikeovner?

 26     0
Hei

Sitter og planlegger å bygge nytt hus og lurte i den forbindelse på om det er lov å bruke industrikontakter til kjøkkenutstyret. Har inntrykk av at dei fleste platetopper og sikkert ein del anna kjøkkenutstyr blir levert uten plugg og ofte støtter ulike oppsett. Lurte derfor på om det var mulig og bruke industrikontakter og om det i forhold til ein platetopp eksempelvis var ein fordel å ha ein 3 fas industrikontakt om man hadde dette tilgejngelig kontra den gamle flate typen. Ser eksempelvis at min noverande platetopp kun støtter boost på to plater i slengen og lurte på om meir strøm inn eksempelvis lar deg booste fleire soner samtidig eller om det er elektronikken i ovnen som er begrensningen her.

Kva tenker du er best

  • Industrikontakt
  • Vanlig flat stikk og/eller Schuko


   #1
 1 744     klippdalen     0
hvorvidt man kan blande inn "industrikontakter" eller ei skal jeg ikke begi meg ut på.

men om platetoppen din er 1-fas så vil det ikke hjelpe legge 3 fas.

HSt
   #2
 33 616     Lillestrøm kommune     0
Og så må TS ha komfyrvakt integrert i sikringskapet istedenfor i uttaket ved komfyren
  (trådstarter)
   #3
 26     0
hvorvidt man kan blande inn "industrikontakter" eller ei skal jeg ikke begi meg ut på.

men om platetoppen din er 1-fas så vil det ikke hjelpe legge 3 fas.


Det er eg fult klar over, men såg når eg satte inn toppen eg har i dag at man kunne velge å kople den på et tre fas anlegg. Såg for meg ut som man då fjerna ei kopparplate som ellers bandt ting sammen sånn at det gikk over 1 fase. So sannsynligvis fordelte den berre belastningen frå platene over fleire faser. Gitt at du brukte 3 fas 16A gir jo det deg faktisk meir effekt enn 1 fas 25A. Ergo lurte eg på om avgrensningane i boost funksjonen forsvant.

Og så må TS ha komfyrvakt integrert i sikringskapet istedenfor i uttaket ved komfyren

Eg trudde mange moderne platetopper kom med komfyrvakt innebygd i sjølve toppen. Uansett bekymrer ikkje det meg so mykje. Her bygges det flett nytt hus so kan alltids legge trekkerør tilbake til ovnen for sensorer og/eller kontrollpanel er ikkje et problem då eg kan legge desse røra og trekke kablene sjølv.
   #4
 23 527     Akershus     0
Flat 2*25A kontakt med utenpåliggende kontakt med sideinnføring er kanskje den kontakttypen som gjør minst av seg?
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 26     0
Fant forøvrig ein anna kar som hadde ein tilsvarende situasjon med ein koketopp som hadde et koblingsskjema som minna veldig om det som var på den eg satte inn sist eg skifta. Er vist mange måter og drive dette på både med 3 fas og to separate 1 fas kurser. Sistnevnte introduserer jo og spørsmålet om man då trenger komfyrvakt på begge kursene Sad

https://byggebolig.no/elektro-belysning/nye-platetopper-med-7400wFlat 2*25A kontakt med utenpåliggende kontakt med sideinnføring er kanskje den kontakttypen som gjør minst av seg?

Legger du ved ein link til kontakten hos grossist. Fører ei lita dagbok over alternative løysninger for nybygget. Greit og få det med Wink
HSt
   #6
 33 616     Lillestrøm kommune     0
Ja det går an å få til må kanskje ha kontaktor også. Så vidt jeg vet er det ingen koketopp som har så god beskyttelse at den erstatter komfyrvakten. Tror kanskje CTM Lyng har en komfyrvakt som kan brukes.

Nå er det norn koketopper som spesifiserer egentlig mer enn 25A de er da egentlig ikke godkjent for flatstift kontakten. Men har ikke sett at 25A sikring har vært et problem

Komfyrvakt via kontaktorer kan sikkert løse 2 fase løsningen
   #7
 23 527     Akershus     0
Nå er det norn koketopper som spesifiserer egentlig mer enn 25A de er da egentlig ikke godkjent for flatstift kontakten.

Nå er det vel kurssikringen som ev setter begrensninger? De fleste koketopper jeg har sett har klart seg med 7,4 kW som max. Mao burde en 3*16A klare seg i et TN-nett. I IT kan en teoretisk tyne ut 28A og 25A sikring blir snaut. Imidlertid, full rulle på absolutt samtlige soner samtidig er vel ikke vanlig.

Signatur

   #9
 19     0
Vi satte inn stor platetopp med 3-fas 25A IT-kurs i vårt forrige hus. Eneste kontakt vi kunne benytte var 3L+PE 32A CEE, som denne:
https://www.elektroimportoren.no/stikkontakt-utvendig-32a-3pol-j-230v-9h-ip44-332-9-htc124-9/1504906/Product.html

Jeg husker at 3-fas utgaver av komfyrstikk har eksistert, men tror de har gått ut for mange år sida.
   #10
 4 013     0
Og bare for å nevne det kan en også tilkoble koketopp i boks dvs. uten kontakt. Jeg ville ikke hatt en industrikontakti kjøkkenskapet mitt. Den tar ikke akkurat opp lite plass.
I nye installasjoner er komfyrvakt påbudt i den faste installasjonen uansett hvor mye sikkerhetsutstyr det sitter i selve toppen.