#62
 2     Akershus     0
Har et polarhjørne fra Røros Metall og har vært veldig fornøyd med det. Det anbefales som nevnt tidligere at man renser filteret minst hver 3'de måned. Jeg vil påstå at det må renses oftere enn dette. Spesielt i nybygg, eller om man har firbente hybelkaningeneratorer som vi har. Jeg sjekker/vasker filteret minst en gang i mnd. av og til oftere.
   #63
 28     Bærum     0

Det finnes jo en tredje produsent som ikke har blirr nevnt, Thermocold, somhevder de er størst, har lavest energiforbruk +++


siden de ikke en gang blir nevnt av brukerne, så tyder vel det kanskje på at de ikke er størst slik de hevder;) De er iallfall ikke best, kan vi vel slå fast:P Vi har kjøpt Norcool, og alle el-butikkene vi var i mente at Norcool og Røros var de eneste merkene verdt å vurdere.
Signatur
   #64
 3,997     Oppland     0
Størst, som i størst innvendig volum ;)
Hvorfor er de ikke best, hva gjør Røros modellen som er bedre?

Alle 3 er jo bygget opp på samme prinsipp.
Men thermocold kan bygges etter spesielle mål om nødvendig.
   #66
 369     Østfold     0
Status i dag er at Røros har sluttet og produsere kjølehjørner og spiskammer, Norcool har ikke sluttet, men kommer med et nytt kjølehjørne som er enda litt mindre og går på R600 gass. Thermocold produserer kjølehjørner i Norge som normalt.

Avgjørelsen er ikke tatt av olje og energi departementet selv etter 7 måneder, vi har ingen tegn på en snarlig avgjørelse heller. Personlig tror jeg at regelen blir justert fra å gjelde serieproduserte minibarer og kjøleskap på 1500 liter til og gjelde 500-600 liter. Det vil med andre ord si at vi tror det ikke kommer noe forbud på kjølehjørnet eller spiskammeret.


Mvh Jørgen
Signatur
   #67
 17     Oslo     0

Status i dag er at Røros har sluttet og produsere kjølehjørner og spiskammer, Norcool har ikke sluttet, men kommer med et nytt kjølehjørne som er enda litt mindre og går på R600 gass. Thermocold produserer kjølehjørner i Norge som normalt.

Avgjørelsen er ikke tatt av olje og energi departementet selv etter 7 måneder, vi har ingen tegn på en snarlig avgjørelse heller. Personlig tror jeg at regelen blir justert fra å gjelde serieproduserte minibarer og kjøleskap på 1500 liter til og gjelde 500-600 liter. Det vil med andre ord si at vi tror det ikke kommer noe forbud på kjølehjørnet eller spiskammeret.Jeg synes det er bra at Thermocold tar en kamp på dette ettersom et for (lite) effektivt kjølehjørne kan forringe matkvaliteten, men jeg er skeptisk til at innvendingene går igjennom fordi standardene er ganske klare. Jeg har bestilt meg et Norcool kjølehjørne idag, det skal klare å levere et A+-hjørne uti februar en gang.

   #68
 740     0
Får håpe at det ikke blir slutt på kjølehjørne. Det må da være bedre for energiforbruket at et kjølehjørne enn 5-6 kjøleskap gående som hadde vært vårt tilfelle.

Vi fikk først levert et kjølehjørne fra Røros metall. Det var sorgens kapittel. Det klarte ikke å komme ned på kjøleskap temperatur.

Vi måtte ta ut maten og så satte jeg inn en gryte med vann for å ha en måler som ikke varierte fort (utesensoren) og innedelen målte lufttemperaturen.

Som dere ser av bildene så er ikke temperaturen imponerende. Min klarte ikke å kommen lengre ned enn 4.60 i lutfttemperatur mens væske temperatur ikke klarte lavere enn 5.90. Derimot var det helt oppe i henholdsvis 110 og 70 i løpet av flere døgn. Det er alt for varmt for meieriprodukter og kjøtt/fisk.

Leverandøren påsto at det ikke skulle være for kaldt for grønnsaker og det var "mange fornøyde kunder". Det har kanskje ikke målt temperaturen? Da vi henviste til bruksområdet som var presisert under kjøpt så påsto selger at kjølehjørne ikke var kjøleskap og var mer som sval skap! Etter mye frem og tilbake og presisering at det ikke var levering i henhold til  spesifisert bruk så fikk vi returnert det.

Det ble til at vi bestilte fra Thermocold. Ypperlig service og levert to dager etter bestilling!

De hadde flere størrelser på kjøleaggregatene da det er samme fysiske monteringsstørrelse enten det er til kjølehjørne eller kjølerom. Vi gikk opp en størrelse for å være sikker på god kjøling selv om døren er opp og igjen ofte (noe den ikke er) og hvis vi skulle sette inn mye varmt (lunket) på en gang. Det er ikke problem med kjølingen.

I tillegg så har kjølehjørnet fra Thermocold en såkalt kulderas dør. Det er en plastdør som dekker ca 110 cm av nederste delen av åpningen når kjølehjørnedøren åpnes. Dermed "detter" ikke all kaldluften ut når vi åpner for daglig bruk. Den døren åpnes stort sett bare når saker på "langtids lagring" innerst på bunnen skal hentes ut eller fylles på. Foran ved døren så rekker jeg ned til gulvet i kjølehjørnet selv uten å åpne kulderas døren.


Jeg vil gi terningkast 6 på Thermocold sitt kjølehørne!
Kjølehjørne: Erfaringer og synspunkter - 02_Maaling_i_vann_temp_naa.jpg - Amatoren
Kjølehjørne: Erfaringer og synspunkter - 03_Min.jpg - Amatoren
Kjølehjørne: Erfaringer og synspunkter - 04_Maks.jpg - Amatoren
   #69
 17     Oslo     0

Får håpe at det ikke blir slutt på kjølehjørne. Det må da være bedre for energiforbruket at et kjølehjørne enn 5-6 kjøleskap gående som hadde vært vårt tilfelle.


Faktisk ikke. De ville bare ha trukket 30-40W, mens et kjølehjørne trekker 90W på det beste. Det er helt vilt hvor energieffektive kjøleskapene har blitt. Det som er problemet med så energieffektive kjøleskap er rett og slett at de bruker laaaang tid på å kjøle ned maten, og dermed får man en forringelse av kvaliteten på maten. Så man kan godt argumentere med at energikravene har gått utover matkvaliteten, men hvis man godtar at samme energistandard skal gjelde for alle, så er det ikke urimelig at et kjølehjørne ikke skal trekke mer enn 4 kjøleskap. Og nå ser det ut til at Norcool klarer energikravet.