Induksjon er enkelt og greit suverent i forhold til alt annet - til og med gass.
OK, hvis du er en skikkelig feinschmecker gourmetkokk, så vil du kanskje ha noen innvendinger, men da går du sannsynligvis for en AGA-komfyr elns i stedet.
Den eneste, bitte lille ulempen er kanskje at du må kjøpe noen nye kasseroller. So what, de gamle var sikkert moden for utskifting uansett.
Har siemens sin 5-platers induksjon her. Ikke snakk om at vi velger noe annet "neste gang" heller... det kan jo være kommet noe annet kult selvfølgelig da ;) Kanskje vi vil slenge på et par plater med gass og, men det er vel mest for å være fjonge på det. Har bodd noen år i england, og liker jo gassen littegranne også :)
Induksjon er klart genialt. Nye gryter koster ikke allverdens på IKEA som nevnt tidligere... vi har hatt IKEA gryter i flere år, stekepanner bruker vi et par skikkelige støpte og et par tefal til "hverdags".
Som nevnt tidligere, fort opp og ned i varme, nøyaktig regulering, timer som stopper kokingen helt (egg-koking om morgenen er en lek), barnesikkert, brannsikkert, jadijada, bare å kjøpe tror jeg, hva er skepsisen egentlig?
Det skjønner jeg ikke, men jeg er ikke alene ser jeg. Det eneste som kan gjøre induksjon mindre strømforbrukende enn keramisk topp er avgiving av varme til omgivelser som igjen senker virkningsgraden. Det avgis massevis av varme til omgivelsene også ved bruk av induksjon.
Plata blir ikke varm på induksjon slik at det er veldig liten sjanse for å brenne seg på plata. Barnevennlig
Dette er ikke riktig. Det er riktig at varmen dannes direkte i gryten, men gryten varmer så igjen opp koketoppen. Vi har en relativt ny induksjonstopp og det tar en stund før platene er kalde nok til å ta på etter bruk. Plata blir varm også på induksjon.
Det skjønner jeg ikke, men jeg er ikke alene ser jeg. Det eneste som kan gjøre induksjon mindre strømforbrukende enn keramisk topp er avgiving av varme til omgivelser som igjen senker virkningsgraden. Det avgis massevis av varme til omgivelsene også ved bruk av induksjon.
Fra artikkel i Teknisk Ukeblad:
Resultatet er at induksjonskoking og steking er omtrent 80 prosent effektiv, mens elektrisk motstand er rundt 50 prosent effektivt.
Elektrisk motstand -> "vanleg" platetopp Så det er energitap med induksjon også, men ein del mindre. Særleg tida fra ein slår på til kjelen blir varm er det stor forskjell på, så med korte koketider eller små kjeler på store plater er det størst forskjell i energiforbruk. Gass er litt mindre effektiv enn mostandsplater, dvs. litt under 50%. Link:http://www.tu.no/innsikt/nyeteknologier/article130597.ece
Det skjønner jeg ikke, men jeg er ikke alene ser jeg. Det eneste som kan gjøre induksjon mindre strømforbrukende enn keramisk topp er avgiving av varme til omgivelser som igjen senker virkningsgraden. Det avgis massevis av varme til omgivelsene også ved bruk av induksjon.
Plata blir ikke varm på induksjon slik at det er veldig liten sjanse for å brenne seg på plata. Barnevennlig
Dette er ikke riktig. Det er riktig at varmen dannes direkte i gryten, men gryten varmer så igjen opp koketoppen. Vi har en relativt ny induksjonstopp og det tar en stund før platene er kalde nok til å ta på etter bruk. Plata blir varm også på induksjon.
Kommer egentlig ikke på noen argumenter for keramisk topp.
Nei, for all del, ikke jeg heller, men punktene over er jeg litt uenig med.
Nesten all effekten går rett i kokekaret o.l med induksjon, fra selve kokekaret taper man effekt såklart, men tapet i overgangen plate til kokekar er veldig lavt, i tillegg er det lav oppvarmingstid, noe som senker energibruken vesentlig.
Induksjon er ikke kaldt, men vesentlig mindre varmet enn vanlige plater, og er kjølig mye fortere.
Det skjønner jeg ikke, men jeg er ikke alene ser jeg. Det eneste som kan gjøre induksjon mindre strømforbrukende enn keramisk topp er avgiving av varme til omgivelser som igjen senker virkningsgraden. Det avgis massevis av varme til omgivelsene også ved bruk av induksjon.
Med resistive blir varmen produsert et sted og transportert et annet sted. Derforblir det mye tap.
Ulemper, det er sikkert noen som er skeptisk til strålingen.
OK, hvis du er en skikkelig feinschmecker gourmetkokk, så vil du kanskje ha noen innvendinger, men da går du sannsynligvis for en AGA-komfyr elns i stedet.
Den eneste, bitte lille ulempen er kanskje at du må kjøpe noen nye kasseroller. So what, de gamle var sikkert moden for utskifting uansett.
Hadde vært interessant å vite om noen synes gass er bedre enn induksjon.
Er ikke "strålingen" stort sett magnetisme? Magnetterapi er jo "in" blant "alternativere" så de burde jo egentlig digge induksjon. ;D
Ikke snakk om at vi velger noe annet "neste gang" heller... det kan jo være kommet noe annet kult selvfølgelig da ;)
Kanskje vi vil slenge på et par plater med gass og, men det er vel mest for å være fjonge på det. Har bodd noen år i england, og liker jo gassen littegranne også :)
Induksjon er klart genialt. Nye gryter koster ikke allverdens på IKEA som nevnt tidligere... vi har hatt IKEA gryter i flere år, stekepanner bruker vi et par skikkelige støpte og et par tefal til "hverdags".
Som nevnt tidligere, fort opp og ned i varme, nøyaktig regulering, timer som stopper kokingen helt (egg-koking om morgenen er en lek), barnesikkert, brannsikkert, jadijada, bare å kjøpe tror jeg, hva er skepsisen egentlig?
Det skjønner jeg ikke, men jeg er ikke alene ser jeg. Det eneste som kan gjøre induksjon mindre strømforbrukende enn keramisk topp er avgiving av varme til omgivelser som igjen senker virkningsgraden. Det avgis massevis av varme til omgivelsene også ved bruk av induksjon.
Dette er ikke riktig. Det er riktig at varmen dannes direkte i gryten, men gryten varmer så igjen opp koketoppen. Vi har en relativt ny induksjonstopp og det tar en stund før platene er kalde nok til å ta på etter bruk. Plata blir varm også på induksjon.
Nei, for all del, ikke jeg heller, men punktene over er jeg litt uenig med.
Fra artikkel i Teknisk Ukeblad:
Elektrisk motstand -> "vanleg" platetopp
Så det er energitap med induksjon også, men ein del mindre.
Særleg tida fra ein slår på til kjelen blir varm er det stor forskjell på, så med korte koketider eller små kjeler på store plater er det størst forskjell i energiforbruk.
Gass er litt mindre effektiv enn mostandsplater, dvs. litt under 50%.
Link:http://www.tu.no/innsikt/nyeteknologier/article130597.ece
Nesten all effekten går rett i kokekaret o.l med induksjon, fra selve kokekaret taper man effekt såklart, men tapet i overgangen plate til kokekar er veldig lavt, i tillegg er det lav oppvarmingstid, noe som senker energibruken vesentlig.
Induksjon er ikke kaldt, men vesentlig mindre varmet enn vanlige plater, og er kjølig mye fortere.
AtW