#21
 4     0
Har særdeles begrenset erfaring med glutenfritt. Men ser for meg at du ved å bytte ut glutenholdig mel kan få til mye av det samme. Fiberhusk er vel en sak for å bistå heving i mangel av gluten-nettverk. Og steking av baksten er nok ganske lik med og uten gluten; tilføres det damp i starten av stekingen blir det gjerne noe bedre heving (det kan man også gjøre ved å bare helle varmt vann i en langpanne i bunnen av en helt vanlig ovn) og sprøere skorpe.


Jepp - det er metoden jeg beskrev over; lager deig (uten elting, bare kjapp sammenrøring), dytter deigen i smurt form, og så setter jeg på steking med utsatt start. På min Bosch/Siemens-ovn (uten damp) er det bare å skru på ~220 ºC, steketid 50 min og ferdig f.eks. kl. 7. På kombidampen har jeg prøvd både forhåndsdefinert program for "Brød" og vanlig 25% damp og 180 grader (begge ca 45-50 min, og ferdig-tid til jeg står opp). Alt sammen blir det godt brød av.

   #22
 3,216     0
IKEA-ovnen er sikkert fin, men en slik dampgreie på bunnen er såvidt jeg vet ikke helt det samme som en kombidamp, og mange av de andre produsentene har slike "stekeovner med damp", med en slik patent, som koster endel mindre enn en kombidamp.
KE
  (trådstarter)
   #23
 3,674     Hordaland     0
Disse ovnene som koker vann i bunnen var eneste alternativet tidliger. Eksempelvis Gaggenau hadde en slik med vanntilkobling som fyllte opp vann i bunnen. Det er bare noen få år siden disse ble fjernet fra utstillingene til butikkene. Å kjøpe en slik i dag gjør man ikke. Dagens modeller koker opp vannet i egen kjele og så kommer dampen inn i ovnen ved hjelp av dyser.
Går man i detaljer på ovnene er det noen produsenter som "fusker" ved at de bruker varmeelement i tillegg til damp når temperaturen skal opp. Siemens er eksempel på dette. Disse ovnene har ofte noen få steg med fuktighet, typisk 25, 50, 75 og 100%, noen viser det i trinn.
Mer påkostede kombidamper som eksempelvis Miele har kraftigere kjele og varmer ovnen like fort kun med damp. Miele har 0-100% justering av fuktighet og har flere dyser som sikrer jevn fordeling av dampen. Miele bruker mer vann av samme grunn men har også større beholder.
En siste liten forskjell er at Miele har en avkjølingsmodus der luften sirkulerer gjennom en kjøler og drenerer bort delwr av dampen. Venter e man ett minutt etter at ovnen er ferdig dampet vil det komme mindre damp ut når døren åpnes, det er også en ventil bak ovnen som slipper inn frisk luft i ovnsrommet. Alt koster penger som vanlig men det er greit å være klar over hva man kjøper, logoen til Miele betyr ikke bare høyere pris, det betyr også at du får en bedre kombidamp. Miele har nylig sluppet sin 7000 serie så mange av kjøkkenforhandlerne vil nå kvitte seg med sine utstillingskombidampovner.
   #24
 117     0
Nesten alle restauranter og bakerier bruker Rational kombidampovner og disse skal visst være en del bedre enn Miele og alle andre som finnes på forbrukermarkedet.

Disse kan man ofte få billige på finn. For eksempel ser jeg det ligger en brukt en nå til 7000 kr,men dog med 400V. Det å få installert en profesjonell restaurantovn hjemme byr sikkert på ekstra utfordringer med installasjonen,men det finnes en del som har gjort og har sett folk på andre forum som har vært veldig fornøyd med det.
   #25
 3,216     0
Nesten alle restauranter og bakerier bruker Rational kombidampovner og disse skal visst være en del bedre enn Miele og alle andre som finnes på forbrukermarkedet.

Disse kan man ofte få billige på finn. For eksempel ser jeg det ligger en brukt en nå til 7000 kr,men dog med 400V. Det å få installert en profesjonell restaurantovn hjemme byr sikkert på ekstra utfordringer med installasjonen,men det finnes en del som har gjort og har sett folk på andre forum som har vært veldig fornøyd med det.


Har sett folk installere dette, er litt skeptisk til at det er så mye bedre. Altså, det er bedre på mange ting, som er viktig i storkjøkken, men det er ikke nødvendigvis så mye bedre på ting som er viktigere i et normalt kjøkken.
KE
  (trådstarter)
   #26
 3,674     Hordaland     0
De er vel først og fremst bedre på store mengder. Koker man så koker man, enten det er Miele, Siemens eller en eller annen storkjøkkenovn. Det er flere ting man ønsker fra en ovn, trinnløs temperatur, trinnløs fuktighet, vanntilkobling/drenering, egendefinerte programmer osv. Tar man bort en eller flere av disse egenskapene kan man få rimeligere ovner. Wifi er også in i disse dager, neppe mye brukt men greit å få automatisk justering av klokke da.
IL
   #27
 2     0
Hei.

Jeg har fulgt tråden med bakgrunn av at vi skal pusse opp kjøkkenet og jeg ønsker meg en kombidampovn. Jeg var på elkjøp og forhørte meg om hva de ville anbefale og de hadde en fra elektrolux til litt over 20 000 kr. Denne hadde et kammer som ble fylt på ved behov og du må tørke opp vannet som er overflø i bunnen av ovnen med en svamp som følger med ovnen. Er det noen som har erfaring med denne? Jeg har vurdert miele, men pga prisen er jeg usikker på om jeg kan ta meg råd til det da jeg har inntrykk av at de koster nærmere 40 000-50 000 kr.

   #28
 117     1
Hei.

Jeg har fulgt tråden med bakgrunn av at vi skal pusse opp kjøkkenet og jeg ønsker meg en kombidampovn. Jeg var på elkjøp og forhørte meg om hva de ville anbefale og de hadde en fra elektrolux til litt over 20 000 kr. Denne hadde et kammer som ble fylt på ved behov og du må tørke opp vannet som er overflø i bunnen av ovnen med en svamp som følger med ovnen. Er det noen som har erfaring med denne? Jeg har vurdert miele, men pga prisen er jeg usikker på om jeg kan ta meg råd til det da jeg har inntrykk av at de koster nærmere 40 000-50 000 kr.

Det spørs jo hvor glad du er i å bruke fem minutter ekstra på å tørke opp i ovnen hver gang du bruker den.

Hadde en sånn du måtte tørke opp inni før og brukte den kun en håndfull ganger fordi det ble for mye styr. Miele ovnen bruker jeg hver dag.

Det er alltids mulig å få de Miele ovnene billigere hvis du kjøper utstillingsmodeller, lagersalg, ved ymse kampanjer etc.
Ligger et par på finn nå

https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=153596302
https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=78900248

Eller en brukt, men ganske ny
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=144288082

Jeg ville hvertfall heller gått for det enn en sånn hvor du må bruke svamp til å tørke opp. Men hvis du har god tid til rengjøring rett etter matlaging og ikke tenker bruke kombidampovnen for å spare tid til matlaging, så funker jo disse greit.
KE
  (trådstarter)
   #29
 3,674     Hordaland     1
Kan bekrefte innlegget over, Mieleovnen har forenklet hverdagen. Siemensovnen ble knapt brukt og gikk dermed i retur. Hvis Miele blir for dyrt vil jeg anbefalle deg å vente til du har penger til det.
IL
   #30
 2     0
Tusen takk for hjelpen. Det ble til at jeg kjøpte den kombidampovnen du linket til til fra Kristiansand 👍😀