424    19    0  

Ny keramisk komfyr; hvilken merke bør jeg gå for?

 19     0
skal gå til anskaffelse av keramisk komfyr til familien vår på 4 etter at vi har hatt en Husqvarna-komfyr i 15 år. jeg lurer på hvilken merke man skal gå for.. jeg ser noen gode tilbud på både Siemens, Bosch, AEG og Zanussi... forstått det slik at jeg bør holde meg unna Gram, Gorenje, Electrolux osv..

 
budsjett: 3000-8000kr
 
hva anbefaler dere? er ikke slik at vi kjøper komfyr særlig ofte akkurat..

takker for råd.

HSt
   #1
 16 436     Sørum     0
Ville gått for induksjon f.eks Gorenje hvis du skal ha komfyr med platetopp og stekeovn som en enhet.
  (trådstarter)
   #2
 19     0
Uaktuelt. Skal ha keramikk, enkelt og greit. Derfor jeg spurte det jeg spurte.
  (trådstarter)
   #4
 19     0
yes, men jeg satser på at det finnes noe bra keramisk der ute... skal ikke ha induksjon, enkelt og greit.
   #5
 26     0
Personlig ville jeg gått for en av de fineste Gorenje komfyr. De har fine stekeovner og mange modeller å velge mellom. Kan få med steketermometer osv.

Hvis du vil ha AEG og Zanussi, men ikke Electrolux. Er du litt rar synes jeg. For det er elektrolux som lager begge disse merkene, El.lux konsernet står bak: Husqvarna, AEG. Electrolux, Zanussi, Volta og Elektrohellos pluss noen flere varemerker i utlandet. De leverer også en go del av det som finnes på IKEA, men dette er av dårligere kvalitet enn ellers fra Electrolux.
Men hvis du vil se litt på komfyer fra Electrolux konsernet ville jeg sett på AEG og Husqvarna men de koster litt.

Bosch og Siemens er det samme, men de har ikke like bra stekeovner som Gorenje og Husqvarna. Men hvis du ikke baker mye bør ikle dette bli et problem.

Gram, Beko, hoover og hotpoint osv. er det bare å løpe vekk fra.

Sjøl skal jeg gå over til induksjon, men dette er opp til hver enkelt hva en har lyst på.

Lykke til på hvitevarejakt.
HSt
   #6
 16 436     Sørum     0
Ja siden andre leser tråden er det viktig å få frem at induksjon er så estremt mye bedre enn keramisk, men selvfølgelig skal TS få lov å velge noe annet.
   #7
 182     Hordaland     0
Den viktigste ulempen ved induksjon er at den varmer opp panna fortere enn stålet kan reagere. Derfor blir panner fort runde i bunnen. Oftest slik at midten av panna er noen cm høyere enn ytterkanten. (erfaring)
Signatur

   #9
 1 407     I huset mitt     0
Ja siden andre leser tråden er det viktig å få frem at induksjon er så estremt mye bedre enn keramisk, men selvfølgelig skal TS få lov å velge noe annet.

Ekstremt mye bedre med induksjon enn keramisk topp sier du? Fortell!!
   #10
 283     Hordaland     0
Jeg har hørt at induksjons komfyrene feiler oftere pga mange komponenter som stresses hardt med begrenset kjøling. Dyre å reparere. Lager lyd og kan være skummel for de med el allergi pga stråling oppe i frekvensen områdene.