873    19    1  

Platetopp induksjon

 15     0
Ser inn på platetopper men går oss vil i jungelen. Per i dag har vi en gammel keramisk ovn (topp + steke) og øsnkjer å skifte ut til induksjon når vi nå skal bygge nytt kjøkken.

Planlegger ca. 80 cm platetopp i 60 cm IKEA skap. Er innforstått med at dette ikkje nødvendigvis er rett fram og at det kuttes 1-2 cm i skrogene ved siden av. Vi ønskjer 5 kokesoner med flexisone / bridgezone (brosone) mulighet, samt plass til at minimum 2 soner med minimum størrelse på diameter på 25 cm / dimensjon 25x25 som kan ta en kjele + en stekepanne med diameter bunn på 25 cm i diameter. Vi ønskjer også i utgangspunktet en metallkant rundt platetoppen men ikke et krav som sådan.  Pris er sjølvsagt eit aspekt og ligger nok rundt 10000 kroner som optimalt og 15000 kroner som maks. Men ikkje la det diktere tilbakemelding på det under nødvendigvis da en ofte får pakkeløsninger som gir en akseptabel pris.

Spørsmål: For min forståelse til størrelse på kokesone: Må diameter på kokesonene ha samme eller større diameter enn grytene?  Tenkjer at det er liten vits å ha rektangulær flexi-/Bridge soner viss gryta/stekepanna stikker utanfor og deler av denne del ikkje blir varmet opp. Viss kokesona må vere større enn kjele so må vi minimum ha 1-2 soner som er minimum 25 cm.


Har sett inn på følgende platetopper slik at dere forstår litt kva vi ser etter:
    hvilke erfaringer (forstår det er subjektivt) har folk med disse relatert til kvalitet, kva er godt nok, teknisk løsning, fungerer induksjonen som den skal, hvordan er styring av platetoppen, installasjon eller annet som er relevant:

Er det andre platetopper eller merker som er verdt å sjå inn på.


PS: Er det andre som har montert 80 platetopp i 60 cm skap og nokon tips i so måte?

-hm

Induksjon platetopp merker - hvilken foretrekker dere basert på individuell erfaring? Kommenter gjerne i tillegg.

  • Bauknecht
  • Witt
  • Miele
  • IKEA
  • Electrolux
  • Siemens
  • Bosch
Maks 7 svar


   #2
 9     0
Har ringt AEG, de platetoppene de selger som er 80cm passer inn i 60 cm skrog, hvis du bare passer på å velge benkeplate som er min 1,6 mm tykk. Har selv bare bestilt og ikke montert ennå
HSt
   #3
 33 616     Lillestrøm kommune     0
Cm og mm ... jeg trodde de vanligvis trengte tykkere plate enn 1.6cm
  (trådstarter)
   #4
 15     0
AEG har eg ikkje sett på. Kva type var det du bestilte Mitti og frå kva bestilte du? Har du også bestilt ventilator?
TSt
   #7
 12 784     0
Mange platetopper har andre krav til tykkelse på plate. 3 - 3,5cm har jeg funnet å flere men jeg har benyttet alle på 2,8cm Ikea plater uten problem. De leverer en plate som kan settes under i fra. Det er vel trolig fordi det ikke er alt for bra hvis en "pakker" noe i skuff under som går opp under koketoppen. Både for luft og evt varme. Har ikke sjekket hvor varm den blir. Men jeg har ofte satt bestikkskuffen under, da er den relativt trygg uten noe også. Skuff med poser, engangs bestikk / tallerkener / servietter er ikke det en bør satse på å ha i skuffen under.
(I dag bør en bare velge skuffer under benk, ikke benkeskap men ved ombygging av gamle kjøkken kan det være annerledes)

   #8
 546     Trondheim     0
Vi kjøpte Gram via nettsiden tretti.no for en del år siden. Har fungert veldig bra. Eneste er at det blir litt varmt i bestikkskuffa rett under. Jeg kan anbefale Gram. Vi har 80 cm skuffeseksjon som plata står i.
TSt
   #9
 12 784     0
Derfor er det viktig med underside hvis en benytter skuffen til andre ting en noe som er hardt og som ligger "godt" i skuffen. Hos meg står stekovnen under siden jeg ikke har plass til høyskap hvis den kan står så har ikke fått sjekket det hos meg selv noen gang.
  (trådstarter)
   #10
 15     0
Ser ut som AEG, Electrolux og den fra IKEA er forholsdvis like med noen små forskjeller.

Lurer litt på om det har noe å si om eg har 25 cm bunn på stekepanne / kjele når det står at en bør ikke ha større diameter på kjele / panner enn stekesonen, eksempelvis 21-22 cm på AEG IKE85471FB / 24 cm på Electrolux Electrolux HHX850FNK eller 21-22 cm IKEA sin Blixsnabb Blixsnabb.