1,939
19
1
Platetopp induksjon
15
0
Ser inn på platetopper men går oss vil i jungelen. Per i dag har vi en gammel keramisk ovn (topp + steke) og øsnkjer å skifte ut til induksjon når vi nå skal bygge nytt kjøkken.
Planlegger ca. 80 cm platetopp i 60 cm IKEA skap. Er innforstått med at dette ikkje nødvendigvis er rett fram og at det kuttes 1-2 cm i skrogene ved siden av. Vi ønskjer 5 kokesoner med flexisone / bridgezone (brosone) mulighet, samt plass til at minimum 2 soner med minimum størrelse på diameter på 25 cm / dimensjon 25x25 som kan ta en kjele + en stekepanne med diameter bunn på 25 cm i diameter. Vi ønskjer også i utgangspunktet en metallkant rundt platetoppen men ikke et krav som sådan. Pris er sjølvsagt eit aspekt og ligger nok rundt 10000 kroner som optimalt og 15000 kroner som maks. Men ikkje la det diktere tilbakemelding på det under nødvendigvis da en ofte får pakkeløsninger som gir en akseptabel pris.
Spørsmål: For min forståelse til størrelse på kokesone: Må diameter på kokesonene ha samme eller større diameter enn grytene? Tenkjer at det er liten vits å ha rektangulær flexi-/Bridge soner viss gryta/stekepanna stikker utanfor og deler av denne del ikkje blir varmet opp. Viss kokesona må vere større enn kjele so må vi minimum ha 1-2 soner som er minimum 25 cm.
Har sett inn på følgende platetopper slik at dere forstår litt kva vi ser etter:
Er det andre platetopper eller merker som er verdt å sjå inn på.
PS: Er det andre som har montert 80 platetopp i 60 cm skap og nokon tips i so måte?
-hm
Planlegger ca. 80 cm platetopp i 60 cm IKEA skap. Er innforstått med at dette ikkje nødvendigvis er rett fram og at det kuttes 1-2 cm i skrogene ved siden av. Vi ønskjer 5 kokesoner med flexisone / bridgezone (brosone) mulighet, samt plass til at minimum 2 soner med minimum størrelse på diameter på 25 cm / dimensjon 25x25 som kan ta en kjele + en stekepanne med diameter bunn på 25 cm i diameter. Vi ønskjer også i utgangspunktet en metallkant rundt platetoppen men ikke et krav som sådan. Pris er sjølvsagt eit aspekt og ligger nok rundt 10000 kroner som optimalt og 15000 kroner som maks. Men ikkje la det diktere tilbakemelding på det under nødvendigvis da en ofte får pakkeløsninger som gir en akseptabel pris.
Spørsmål: For min forståelse til størrelse på kokesone: Må diameter på kokesonene ha samme eller større diameter enn grytene? Tenkjer at det er liten vits å ha rektangulær flexi-/Bridge soner viss gryta/stekepanna stikker utanfor og deler av denne del ikkje blir varmet opp. Viss kokesona må vere større enn kjele so må vi minimum ha 1-2 soner som er minimum 25 cm.
Har sett inn på følgende platetopper slik at dere forstår litt kva vi ser etter:
- hvilke erfaringer (forstår det er subjektivt) har folk med disse relatert til kvalitet, kva er godt nok, teknisk løsning, fungerer induksjonen som den skal, hvordan er styring av platetoppen, installasjon eller annet som er relevant:
- BAUKNECHT CTAC8780AFSAL: [url= https://www.skousen.no/hvitevarer/platetopp/induksjons-platetopp/product/bauknecht-ctac8780afsal]LINK[/url] - Denne ser interessant ut. Noen som har erfaring med denne? Her står det at det er 8 kokesoner, men om dette stemmer veit eg ikkje. Ser kanskje heller ut som om det er 4 hovedsoner for varme og ikkje 8 uavhengige, men som sagt so veit eg ikkje.
- WITT WIF 78 SQW 2: LINK
- MIELE KM7575FRDFS: LINK - Noen erfaring med denne?
- BLIXTSNABB IKEA 700: LINK Noen erfaring med denne - er tilbøyeleg til å gå for denne.
- Electrolux 700 HHB830FNK: LINK , LINK2 Erfaring med denne? Denne ser ut som den passer rett ned i 60 skap.
- SIEMENS EX851FVC1E iQ700: LINK
- Bosch PXY875DC5Z: https://www.elkjop.no/product/hvitevarer/platetopp/induksjonstopp/27914/bosch-induksjonstopp-pxy875dc5z?cstrackid=3ae93303-88bb-4906-97ee-8918e9463eae&utm_source=Bosch&utm_medium=ChannelSight&utm_campaign=button-where2buy&utm_content=3ae93303-88bb-4906-97ee-8918e9463eaeLINK
Er det andre platetopper eller merker som er verdt å sjå inn på.
PS: Er det andre som har montert 80 platetopp i 60 cm skap og nokon tips i so måte?
-hm
(I dag bør en bare velge skuffer under benk, ikke benkeskap men ved ombygging av gamle kjøkken kan det være annerledes)
Lurer litt på om det har noe å si om eg har 25 cm bunn på stekepanne / kjele når det står at en bør ikke ha større diameter på kjele / panner enn stekesonen, eksempelvis 21-22 cm på AEG IKE85471FB / 24 cm på Electrolux Electrolux HHX850FNK eller 21-22 cm IKEA sin Blixsnabb Blixsnabb.