15,748    6    1  

Rengjøring av stekeovn!

 2,265     0
Har av en eller annen grunn endt opp med ovn uten pyrolyse.
Skulle rengjøre ovnen, utrustet med Jif Ovn og Grill. Lar det ligge på en time og tørker av. Da forsvinner ca 20% av dritten. Resten av flekkene forbli. Selv med en ny time til med Jif og stålull med mye muskelkraft skjer det ingenting! Med slik glasskniv til ovnstopper, får jeg av ca 50% av flekkene, men bare på åpne flater, ikke i hjørner osv, så er igjen en del.

Hva skal til for å ta den gjenværende? Jif-greia er merket "Etsende", så tviler på andre husmorremedier gjør det noe bedre.

Vinkelsliper med pusseskive blir liksom litt drøyt...

   #1
 480     Eide på Nordmøre     1
Har selv prøvd JIF Ovn og grill med dårlig resultat, så nå bruker jeg heller god, gammeldags Krystallsoda (pulver som løses opp i vann) og skuresvamp. Det går ikke av seg selv med dette heller, men bedre enn alt annet jeg har prøvd ihvertfall.
Signatur
   #2
 266     Sørlandet     0
Har ikke prøvd på ovnen, men på grillen brukte vi et middel som funket overraskende bra. Jeg husker dessverre ikke hva det hette, men det var en sprayflaske (a la Jif) med en forferdelig rosa-lilla farge.
hro
   #3
 1,574     Trondheim     0
Dette skulle jeg likt å sett bilder av. Årlig rengjøring - rett før juleribba skal stekes? Det kan virke som om du har fostenet gammelt fett i ovnen.

Utfordringen er å få bløtgjort tilsrekkelig. Kjerringråd sakset fra
http://www.klikk.no/bonytt/vedlikehold/article516624.ece

Stekeovn

  • Her er det viktig at du leser bruksanvisningen for stekeovnen!

  • Løs fastbrent fett i en ikke-selvrensende stekeovn ved å varme opp ovnen til 150 grader.

  • Sett en skål med salmiakkvann på rist på øverste rille og en kjele med kokende vann i bunnen av ovnen.

  • Slå av varmen etter cirka 20 minutter. La skål og kjele stå til neste dag.

  • Tørk av oppløst fett med en fuktig klut.




Signatur
   #4
 3,258     Akershus     0

Vil har alltid liggende folie i bunnen av ovnen som vi bytter ut med jevne mellomrom. Der samles diverse som måtte dryppe/ramle ned og det er bare å hive folien i stedet for at diverse svir seg fast i bunnen.

Ville vel ventet med rengjøring av ovnen til etter julemiddagen, man hiver jo på med mengder av diverse sterke kjemikalier... må jo være bedre med en uvasket ovn hvor det meste er "svidd av" for lenge siden.

Signatur
   #5
 5,569     0
Brukte salmiakktrikset som hro refererer til, som student. Lettvinte løsninger er alltid å foretrekke Smile Vi brukte en kopp med salmiakk, som vi satte i ovnen og lot ovnen stå på 200 grader i en liten time, før vi vasket. Tror salmiakkdampen hjalp!

Etterpå stekte vi oss en Grandis i vår rene og fine stekeovn. Begge trodde den andre hadde krydret pizzaen ihjel, det tok omtrent fyr i munnen. Men pizzaen gikk ned, og vi forstod vel ikke før etterpå at det var salmiakkmarinert grandis vi spiste...

Enig med Pingle her, med andre ord Smile
  (trådstarter)
   #6
 2,265     0
Skal teste salmiakktipset. "Fettet" i ovnen ligner mest på tynt glass, så det er helt anderledes enn vanlig svidd fett. Når seriøs gnikking med stålull ikke gjør noe, så har fettet definitivt endret struktur.