185    6    0  

RENGÖRA oppvaskmaskin starter ikke

 3     Oslo     0
Hei,
Jeg har en eldre RENGÖRA oppvaskmaskin som ikke vil vaske. Når jeg starter maskinen piper den 4 ganger og jeg hører en surkle lyd som at den prøver å tømme vann. Det funket et par ganger å få maskinen til å starte ved å helle vann inn i maskinen før jeg startet den, men nå tømmer den bare ut vannet før den starter å pipe. Jeg har åpnet dekselet nede foran på maskinen og det er ikke noe vann her, flottøren ligger også som den skal. Jeg har også renset filtrene inni maskinen. 
 
Jeg leste på en annen maskin med liknende problem at det hadde satt seg matrester og slikt i nivåmåleren. Kan dette være problemet? Evt hvor sitter denne måleren?
 
Takker for all hjelp Smile

TSt
   #1
 12 108     0
Det kan være et slikt problem, ordnet dette på en annen oppvaskmaskin for en uke siden men den er av en helt annen type.
  (trådstarter)
   #2
 3     Oslo     0
Renset du da den gamle måleren, eller satt du inn en ny?
TSt
   #3
 12 108     0
Renset men var på maskin av mer proff typen.  Men veldig dårlig med veiledning.
  (trådstarter)
   #5
 3     Oslo     0
Haha, ja, hadde det vært en så enkel fiks. Jeg ristet litt i maskinen og da begynte den å fungere igjen. Så det fikset problemet i denne omgang, men med denne løsningen er jeg redd det kan oppstå igjen - blir mer og mer sikker på at det kan være nivåmåleren, men den vet jeg fortsatt ikke hvor sitter Smile
   #6
 46     0
Jeg har hatt et lignende problem på min oppvaskmaskin. Problemet med min maskin var at flotøren for å detektere lekasje hadde fått noe rusk under seg. Løsningen var å skru av dekselet nede forran på maskinen, ta ut flotøren (isopor bit), fjerne rusket fra den. I tillegg pussa jeg litt på metalplata i bunn av maskinen som samler vannet, da det så ut som det hadde kommet noe der også (krystaller).