133 074    52    13  

Oppussing av trapp: Skal male trappen, men hva med trinnene?

 37     Brumunddal     1
Desperat etter råd :P
Hva gjør jeg i selve trinna? skal male resten!!


Oppussing av trapp: Skal male trappen, men hva med trinnene? - Uten navn.jpg - terjed

  (trådstarter)
   #2
 37     Brumunddal     0
Er det vanskelig å få tilpasset parketten i selve trinnene?
   #3
 543     Asker     0
Er det vanskelig å få tilpasset parketten i selve trinnene?


Hvis du ikke er helt komfertabel med sag og målebånd, så lag pappmaler og sag ut etter dem. Da er det null problem med en god håndsag ( hvis det skorter på el verktøy ).
Signatur
   #4
 153     0
En løsning er å fjerne belegget og male trinnene med gulvmaling mens du lakker de eksisterende nesene. Vi gjorde det og ble meget godt fornøyd med resultatet. Litt jobb med sliping og maskering men det var verdt det Smile
   #5
 543     Asker     0
En ulempe med å legge parkett i trinnen ( avhengig av tykkelse! ) så vil første trinn bli høyere og siste trinn lavere enn resten. Med laminat på 6-8mm, så merker man ikke noe til det, men begynner du med 16mm og undelag osv, så KAN det bli merkbart.

( NB! KAN med uthevet og understrek. )

Jeg slipte og malte trappen hjemme med epoxy gulvmaling. Både oversiden og undersiden. Det gikk noen dager imellom og da jeg malte oversiden først, så rakk jeg å kapsle inn litt fuktighet i trinnene. Jeg angrer på dette da jeg har fått sinnsykt med knirk i 4 av trinnene. Dette var ikke her før malingen ble gjort!!
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 37     Brumunddal     0
Skjønner, da blir det nok laminat i trinnene. Hehe. Har vurdert å slipe ned etter jeg har tatt av belegget men er litt usikker på hva jeg gjør med lista i fremkant, ser ut som den går inn i selve trappevangen. 
   #7
 5 503     1
Hei, her kommer bilder som lovet :)

Gammel trapp først. Dette er en helt vanlig standard Ola Nordmann lakkert furutrapp. Den var ganske stygg etter hard bruk noen år, mye hakk og skraper.

Vi lukket trappen, malte den hvit og la laminat i trinnene. Bygget også en bod under trappen i nederste etasje.

Trappen er tettet med vanlige furubord som er saget til og skrudd fast. De er skrudd inn i trinn og ned gjennom trinn over. Mattpusset trappen, vasket med fettfjerning, brukte kvistlakk og malte 2 strøk.

La laminat i trinnene både på selve trinnet og på fronten. Lagt svarte trappeneser/aluvinkler/profiler (kjøpt på Coop Obs Bygg, men de fleste har vel dette) på kanten. Alt er limt, også aluprofilene. Skruene ble skrudd i etter at limet var tørt, mest av kosmetiske årsaker.

Det vanskeligste er å få trinnene saget til skikkelig. Jeg brukte papp-maler i kombinasjon med vinkelmåling og lengde. Til aluprofilene og frontene brukte jeg bare lengdemål og vinkelmål. Laminaten ble saget med gjerdesag og stikksag, aluprofilene ble saget med stikksag med aluminiumblad.
Oppussing av trapp: Skal male trappen, men hva med trinnene? - trapp_2.jpg - psv021
Oppussing av trapp: Skal male trappen, men hva med trinnene? - trapp_ny_2.jpg - psv021
Oppussing av trapp: Skal male trappen, men hva med trinnene? - trapp_ny_4.jpg - psv021
Oppussing av trapp: Skal male trappen, men hva med trinnene? - trapp_ny_1.jpg - psv021

   #8
 2 257     0
Vi fjernet knallrød vinyl/linoleum fra trappa vår, pussa ned trinna, og beisa. Ble ikke fornøyd med resultatet, la vinyl i samme struktur som stuegulvet (eikeparkett i stua), og ble svært fornøyd. Satte på trappelist i front ala bildene her. Vurderte eikeparkett i trappa, men angrer ikke på vinyl. Vinyl var billig, raskt og enkelt å skjære/line, ingen høydeforskjell og billig. Vinylen har også høyere sklimotstand så jeg mener trappa er sikrere enn med parkett. Sendt epost på storfe@gmail.com så kan jeg skaffe bilder. Trappevanger ble malt hvite.
   #9
 5 503     0

Vinylen har også høyere sklimotstand så jeg mener trappa er sikrere enn med parkett.


Vi var spente på hvordan det skulle bli mtp sklisikring når vi la laminaten. Det viser seg at det ikke er glatt i det hele tatt. Det er litt struktur i laminaten, og i tillegg gjør aluminiumslisten foran at man ikke sklir i det hele tatt. I alle fall vil jeg tro at det ikke blir glattere enn vinyl på noen måte.

MEN det avhenger nok av laminaten.
  (trådstarter)
   #10
 37     Brumunddal     2
Se der ja, trappa di ble jo veldig pen!
Ser ut som vi har ganske lik trapp så blir nok å gjøre noe lignende her også.
Men er litt usikker på trappenesen,
den listen som ligger foran på trappen min er ikke rett, den ligger liksom i skrått foran så er litt usikker på åssen jeg skal løse det. =P

Men takk for bildene, det hjelper masse =)