624    21    2  

Trapp til kjeller med lem, innvendig

 10     0
Hei! Vi trenger det motsatte av en loftstrapp - altså en lem i gulvet (med lås!) og trapp som foldes ned i kjelleren. Finnes noe slikt?

   #1
 15 428     Akershus     0
Hvorfor foldetrapp? Lås med nøkkel eller barnesperre?
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 10     0
Det er hybel nede, så trenger lås på vår side av trappen. Nedfellbar for at det ikke skal oppta plass/være i veien for leieboer.
   #4
 15 428     Akershus     0
Høres ut som en ordinær loftstrapp sett nedenfra. Ovenfra må loftstrappa med sammenfoldet stige ikke være høyere enn bjelkelaget. Deretter ordinær kjellerlem. Ev uten stige, denne lagres annet sted.

Kan bli litt lytt om du ikke får tettet godt.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 10     0
Akkurat. Så da kjøper vi bare en vanlig loftstrapp og "lukker" med en låsbar lem i vår etasje? Tips til hvordan vi da kan gjøre det tett nok for lyd? Isolasjonsskum rundt antar jeg, men hva med hulrommet som er selve trappen? Det er kanskje ikke stort å gjøre noe med?
   #6
 15 428     Akershus     0
Fugeskum er mye mas med å få opp igjen. Tenkte mer på gode tetningslister og noe klem. Her kan en kanskje ordne seg slik at himlingslemmen skrues fast ovenfra for god tetting? Dersom trappa plasseres annet sted kan en skjære til en skumgummimadrass til å fylle hullet. Dette isolerer og gir endel lyddemping.
Signatur

   #8
 5 108     Tromsø     0
Hva er formålet med denne trappa? Det høres ut som den slettes ikke skal brukes? Det høres ut som en "lur" løsning for å omgå regler for utleie av egen bolig kontra å opprette og søke om ny separat boenhet? I så fall bør man forsikre seg at løsningen man velger godkjennes av kommunen, så man ikke lurer seg selv...
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 10     0
Det ikke for å lure nei, vi skal ikke ha separat boenhet, men en hybel, så pga krav om gjennomgang løser vi det på denne måten. Vi må kunne gå inn etter avtale dersom leieboer er bortreist og vi må komme til sikringsskap f.eks.
   #10
 1 142     Asker     0
Hva med en litt bratt trapp, med dør i bunn eller evt topp. Se denne trappen f.eks (raskt Google søk): http://blichner.no/sites/blichner.no/files/imagecache/galleryformatter_slide/prosjektbilder/img_9112.jpg

Ved en vegg på begge sider av trappen, får du en fin dør nederst, av type lydisolert.
Signatur