179    5    0  

Gastronorm

 6     0
Noen som har erfaring med stekeovner eller kombidampovner som som bruker gastronorm-stekebrett? Ser det er noen med GN2/3-størrelse, men lurte på om det fins noen fullstørrelse GN1/1 til innbygging. Blir kanskje vanskelig med 60 cm nisje? Men kanskje mulig å bruke bredere kjøkkenmøbler? Finnes det i det hele tatt GN1/1 ovner til husholdningsbruk?

  (trådstarter)
   #1
 6     0
Veldig sugen på en integrert ovn som tar GN1/1-brett!! (530 x 325 mm)

Ser at Gaggenau har en del modeller som bruker GN2/3-brett (355 x 325 mm). Det er jo forsåvidt nice med noe som er standard (både GN1/1 og GN2/3 utstyr er lett tilgjengelig og billig), men får plass til mer mat på fullstørrelse-brett.

Noe som er irriterende med GN2/3 er at den nesten er kvadratisk, men bare går inni en vei. På GN1/1 er det ikke tvil liksom. Men kanskje vanskelig å få GN1/1 ovn med 60 cm nisje? Er det lett å få tak i kjøkken med 70 cm nisje?

Legger ved et bilde fra en Gaggenau-katalog som har både GN1/1 og GN2/3 brett






  (trådstarter)
   #2
 6     0
Jeg skrev litt i tråden "Kombidampovn, erfaringer?" (side 3 https://byggebolig.no/hvitevarer/kombidampovn-erfaringer), og tenkte å dele litt av det her i denne tråden også:


Det ser ikke ut som det finnes noen utbredte standard størrelser på stekebrett hjemmebruk? https://no.wikipedia.org/wiki/Stekebrett#Hjemmekomfyr-brett

Litt irriterende når det er flere standarder, for det går jo mot hele poenget med standarder. Heldigvis har vi OK standarder når det kommer til ting som papirstørrelser og telefonladere = mindre avfall og mer bærekraftig. I USA må du jo bruke forskjellige papirstørrelser om du sender brev til vanlige folk (U.S. Letter; 216 × 279 mm), eller brev til myndighetene (U.S. Government Letter; 203 × 267 mm), eller om du skal saksøke noen (U.S. Legal; 216 × 356 mm) eller om saksøker et barn (U.S. Legal Junior; 127 × 203 mm), og så videre...

Kompatible størrelser er kanskje ikke det største problemet til daglig, men kan for eksempel være greit hvis man skal bake eller steke ekstra mye, for eksempel til fest. Da kunne det vært mulig å låne et ekstra brett fra kjellerleiligheten eller hytta. Eller når guttungen skal låne et av ristene til å steke pizza på hybelen.

Ikke bare å gå på butikken og kjøpe et ekstra brett..



Så litt fundering på mål for kjøkkeninnredninger:

Fullbredde gastronorm GN1/1 er 525 mm bred, det blir kanskje vanskelig å få til i vanlig kjøkkeninnredning som har 60 cm bredde? Ovnen må vel ha litt veggtykkelse til isolasjon og slikt.

60 cm bredde er vel den vanligste europeiske standarden, basert på tidligere "svensk köksstandard". Har også sett ovner med for eksempel 90 cm bredde, men vet ikke hvor vanlig det er. Får ta en kikk i EN 1116-standarden og håpe det står noe der..
   #3
 5     0
Nå som det begynner å bli vanlig med 90 cm brede kjøkkenmoduler går det fint å få plass til en Gastronorm ovn på langsiden.
HSt
   #4
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Ikea har normalt kun partall bredder så normalt vil ikke noe 90cm skap bli