28 142    11    2  

Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner.

 10 486     Akershus     0
Noen har kanskje lagt merke til signaturen min. Budsjettmaskiner.no er noe en kompis og jeg opprettet sammen i 2008, etter å ha kjøpt hver vår gravemaskin til privat bruk. Vi stiftet hvert vårt enkeltpersonforetak, og satt opp hjemmesiden for felles markedsføring. 

Kompisen prioriteter for tiden andre ting enn utleie, men jeg holder fortsatt på. En ny avdeling i Arendal har også kommet til, og det er plass til flere.
 
De som markedsføres gjennom budsjettmaskiner.no er ikke nødvendigvis store, dyre utleiere, men enkeltpersoner med eget foretak, som ønsker tilby rimelig leie av maskiner, og god service. Vi kan vanligvis også gi tips og råd basert på egen erfaring, samt ta små og mellomstore oppdrag. 

Jeg selv er avdeling Råholt i Eidsvoll kommune. Jeg dekker i stor grad nordre del av Oslo, via Strømmen, Lillestrøm og nordover mot Jessheim, Gardermoen, Eidsvoll, Minnesund, Feiring og Espa.  

Juridisk navn : Råholt Maskinservice Frode Strand
Kontaktinformasjon : frode@budsjettmaskiner.no .

Objekter for utleie :
-Volvo EC20B XTV. Lukket hytte med varmeapparat. Dør, siderute og frontrute kan åpnes på varme dager. Kan leveres med 25 cm grøfteskuffe med tenner, 45 cm graveskuffe uten tenner, 50 cm graveskuffe med tenner, og 80 cm hydraulisk justerbar pusseskuffe uten tenner. 
Volvo EC20B er den største av de "små" minigraverne. I smaleste stilling er den bare 98 cm bred, og kommer derved til "over alt". Understellet breddes ut til 134 cm, som sikrer stødig drift. Gravedybde er hele 281 cm, noe man vanligvis må opp i minst 2,5 tonn for å finne. 

-Avant 528 minilaster: En allsidig arbeidskompis. Brukes normalt for å flytte masse innad på en tomt, eller over kortere avstander. Selvlastende, og tar i praksis 4-600 kg pr. lass. Toppfart er 12 km/t, så den kommer seg raskt frem. En stor fordel med denne i forhold til f.es. bobcat, er at den er midjestyrt. Det gjør at den triller lett over underlaget uten å gjøre skade. Den kan fint brukes på plen uten å etterlate seg nevneverdige merker. Kan også utstyres med pallegafler, feiemaskin, snøfreser, jordbor og mye annet. 

Platevibrator: Også kjent som "hoppetusse". 90 kg komprimator. Brukes der man ønsker å komprimere masser. 

Budsjettmaskiner Råholt tar gjerne oppdrag innen graving. Både små oppdrag, som utgraving til hekk, lett planering, samt litt større oppdrag, som f.eks. utgraving til garasje, utvidelse av gårdsplass osv. Ved behov så kan vi stille flere mann for å få jobben gjort raskt og effektivt. Spør om råd vedrørende ditt prosjekt, så finner vi en løsning sammen. Budsjettmaskiner Råholt skal tilby god service og hyggelige priser. 

Oppdatert prisliste og mer info finner du på www.budsjettmaskiner.no . Følg oss gjerne på facebook: https://www.facebook.com/budsjettmaskiner/?fref=ts
Siste redigering: 13. juni 2014 09:33:54 av frodes
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 10 486     Akershus     0
Budsjettmaskiner er ikke bare utleie av maskiner og utstyr, men også små oppdrag. Noen oppdrag er såpass små at det er enklere om vi bare kommer og gjør jobben, kunden drar kortet, og vi drar igjen. Raskt, effektivt og rimelig for alle.

Noen oppdrag er litt større, og det er greit med litt erfaring. De helt store oppdragene holder vi oss unna, men sånt som greit kan tas over noen kvelder en uke eller to er midt i blinken.

Eksempel på det siste er et oppdrag jeg fikk fra en tidligere kunde. De tok kontakt og ønsket hjelp med å grave ut til garasje. Området var litt begrenset, men det skal gå å få inn en garasje på 6*6 meter. Utgraving ble gjort én meter utenom garasjen, totalt 8*8 meter.
Området som skulle graves ut var skrånende. Det sto også noen litt pjuske thujaer der, samt at en skråning mot nabo tok mye av plassen.Det ble beregnet å kjøre bort ca. 30 m3 masse.

Begynner først med å etablere et nivå å jobbe utfra. Det graves ned til noenlunde riktig høyde for å få plass til å kjøre inn lastebil. Massen legges i haug for å kunne fylle lastebilen mest mulig effektivt.


Minigraver er litt liten til oppgaven, men Volvo EC20 har god rekkevidde og tipphøyde til såpass liten maskin å være. Sammen med litt planlegging gikk det greit. Lastebilen ble fylt på ca. 20 minutter.3 lass ble kjørt bort, deretter ble byggegropa planert ut. Avvik ble deretter målt med laser til 2-3 cm. Det er godt innenfor, og klart til fylling av pukk.I påvente av at pukken skulle komme, ble også et lite område bakenfor den tiltenkte garasjen planert ut. Mer av skråningen måtte vike. Her ble først torv gravd ned, deretter ble sand og jord dratt utover for å danne et grunnlag for fremtidig bod eller uteplass.Pukk levert, og dratt grovt utover. Dette blir avrettet ordentlig i forbindelse med at plate støpes. Det ble også lagt igjen en liten haug som skal brukes i andre prosjekter.Alt i alt et greit prosjekt, som ble tatt over noen kvelder en uke.
Signatur
   #2
 3 082     Gol     1
Flott arbeid, kommer du oppover og graver og planerer til en ridebane også eller? Skal være 60x80 meter Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 10 486     Akershus     0
Fikser selvsagt det, men jeg tror muligens det vil bli litt dyrt SmileNytt verktøy er innkjøpt og testet noen ganger: Stolpebor , jordbor , bor eller hva en vil kalle det.

En liten maskin jeg fester på avanten , som gir ca. 1300 nm. I bunnen sitter et digert bor med 30 cm diameter. Midt mellom en forlenger, lang nok til at jeg kommer ned til 170 cm dybde.

Litt mer info: http://budsjettmaskiner.no/Article/show/11297


Og noen bilder. Rettholten er 72", 183 cm, og nesten hele forsvinner neddi.

Bildene er fra et prosjekt på Kløfta i Ullensaker, der det skulle bores til stolper for et uthus. Bakken besto av steinhard leire. Hvert hull tok da ca. 10 minutter.

Så lenge det ikke er for mye stein i bakken, er dette et veldig godt alternativ til å grave opp. Fungerer fint om en skal bygge veranda, uthus, tilbygg eller annet som står på søyler. Boret er 30 cm. Vil man ha mindre, så går det an å sette i f.eks. 20 cm støyperør og fylle rundt med singel.

Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2016-07-13 13.44.13.jpg - frodes
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 10 486     Akershus     1
...
Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2016-07-13 13.55.32.jpg - frodes
Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2016-07-13 13.55.07.jpg - frodes
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 10 486     Akershus     0
Nytt år, "ny" maskin på Råholt.
Jeg har nå byttet ut min litt eldre Avant 520 med en "ny type" 528. Disse nyere er vesentlig større, løfter mer, går fortere og er mer komfortabel å kjøre. I 528 er også den 20 hk sterke Kubota d722 byttet ut med en 28 hk Kubota D1105 for litt ekstra power. Det gjør at den dytter enda litt mer, og løfter enda litt mer.

Maskinen kan leies ut, eller brukes i diverse oppdrag. Jeg har 30 cm jordbor til den, som går ned til 170 cm, samt sopemaskin. Ypperlig for å sope arealer der man ikke kommer til med større maskiner.

Husk, med riktig verktøy blir jobben en lek.

www.budsjettmaskiner.no
Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2017-04-12 16.00.19.jpg - frodes
Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2017-04-21 19.54.28.jpg - frodes
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 10 486     Akershus     0
Ser at det har gått alt for lenge siden jeg oppdaterte noe i denne tråden.

Siste nyhet var om "ny" maskin som er innkjøpt, men den ble solgt nå i høst. Jeg har hatt to gode sesonger med den, og den har fått flytte mange hundre tonn masser.
Etter å ha gått gradene, først med en liten 2002-modell, deretter med en 2008-modell, så har jeg blitt såpass glad i disse maskinene at jeg like gjerne bestilte en sprett ny. For en som pusler litt utenom vanlig jobb, er det ikke tvil om at det gjorde et solid innhugg i firmaøkonomien, men jeg håper at den skal kunne tjene seg inn igjen. Selv om de to forrige har fungert bra, er det jo ikke tvil om at 10 år gamle hydraulikkslanger er .... 10 år gamle, og ikke alltid til å stole på. Avanten har mange av dem, og det holder at én ryker før det går gæli.

Den nye er en 2018-modell Avant 530. Det er en liten oppgradering fra den forrige 528. Motor er den samme, men med 2-trinn gir i hjulmotorene. Det betyr enda mer krefter å dytte med, samtidig som den har vesentlig høyere toppfart for å forflytte seg over litt avstand. Den veier i tillegg 200 kg mer (alt helt bakerst), noe som både gjør at den løfter mer og dytter mer. I tillegg kan den også "sperre" mellom høyre og venstre side, noe som gir enda noen fordeler på fremkommelighet.

Den ble hentet på Felleskjøpet, og selvsagt måtte guttungen på snart 2 år bli første til å prøvesitte. Han fikk nøkkelen, krabbet seg oppi, og fikk den på plass. Han greier heldigvis ikke å vri om og kjøre noe sted, ennå. Gleder meg til å få satt denne maskinen i arbeid.

Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2018-11-21 16.07.57.jpg - frodes
Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2018-11-21 15.49.01.jpg - frodes
Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2018-11-21 15.48.52.jpg - frodes
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 10 486     Akershus     0
Absolutt. Han får jobbe litt for føda.
Signatur