(trådstarter)
   #11
 10 297     Akershus     0
De to siste sesongene har jeg fokusert litt mindre på utleie, og desto mer på oppdrag. Jeg samarbeider med en i nærheten som kjører traktor, og sammen løser vi både små og halvstore oppdrag godt. Dette åpner en del muligheter som har vært problematisk tidligere. Graveren flytter masser noen få meter, lasteren flytter det lett innen samme tomt, til naboen eller litt ned i veien, men det må noe annet til for å få litt store lass langt unna. Min Volvo EC20B har den beste rekkevidden av maskiner under 2,5 tonn (og tilsvarer greit en del 2,8-tonnere), så det går fint å grave opp i traktorhenger. Det tar riktignok litt tid, men i løpet av ca. 20 min er hengeren stappfull med 10+ tonn masse. En annen fordel er at vi jobber med dette "utenom vanlig arbeidstid" begge to. Det er mye enklere enn når pukkverket kan levere på dagtid, og jeg må grave ut på ettermiddag/kveld/helg.

Jobber vi gjør spenner fra de helt små gjort på et par timer, til større jobber som går over flere dager.

Her er noen bilder fra en av de minste jobbene i år. En kunde hadde etter diverse prosjekter en diger haug overskuddsmasse. Dette var ganske sent på sommeren, og etter en del dager med regnvær, regnet vi med at sporene etter årets tørke var borte. Det var de ikke. Det var bare de øverste 10 cm eller så som var litt fuktig, videre nedover var det knusktørt, og støvet veldig. Ny runde med vask av graver.
Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2018-08-27 23.37.35.jpg - frodes
Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2018-08-27 23.37.47.jpg - frodes
Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2018-08-27 23.37.54.jpg - frodes
Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2018-08-27 23.38.06.jpg - frodes
Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner. - 2018-08-27 23.38.16.jpg - frodes
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 10 297     Akershus     0

Ny maskin innkjøpt.
Min gamle 2006 Volvo EC20B har fungert smertefritt og gjør jobben den skal veldig bra. Det var derfor egentlig ikke planer om å bytte den ut, men av og til får man tilbud man nesten bare må slå til på. Denne 2015 Volvo EC20D sto hos en som ser ut til å samle på EC20B'er, og han ønsket å fortsette med det. Det ble derved arrangert byttehandel med en del mellomlegg, og plutselig er jeg eier av to generasjoner nyere maskin. Denne er litt tyngre, litt raskere og litt sterkere, men fortsatt like smidig og enkel å ha med å gjøre. Med bare 500 timer på telleren, håper jeg å ha denne i mange år.Budsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner.  -  - frodesBudsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner.  -  - frodesBudsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner.  -  - frodesBudsjettmaskiner.no . Små graveoppdrag og rimelig utleie av maskiner.  -  - frodes
Signatur