17,157    50    7  

ISODREN - Spesialist på fukt

 65     0
ISODREN - Spesialist på fukt -  - ISODREN

Hei

Jeg heter Steinar og representerer ISODREN i Norge.

ISODREN® kommer fra Sverige og har produkter for fuktsikring og drenering tiltenkt bygninger som er i kontakt med bakken eller som skal ha takterrasser eller lignende. ISODREN® står for ISO = isolering DREN = drenering.

Jeg har bakgrunn som Maskinentreprenør i Sverige og begynte der å bruke ISODREN til drenering til mange hus. ISODREN har blitt importert til Norge siden 1998 og ISODREN Norge har enerett på systemet i Norge.
Idag jobber jeg med rådgivning og konsulentoppdrag rundt fukt og dreneringsutfordringer i boliger og har arbeidet mye sammen med Sintef Byggforsk.

Etter mange år i faget har jeg vært borti de fleste utfordringer og håper å kunne dele noen av disse erfaringene med deltagerne her på byggebolig.

ISODREN - Spesialist på fukt -  - ISODRENISODREN - Spesialist på fukt -  - ISODRENISODREN - Spesialist på fukt -  - ISODREN

For fuktproblemer skiller jeg på vann og fukt av den enkle årsak at de følger ulike lover og må håndteres forskjellig.

Vann er synlig og følger stort sett tyngdeloven i sin fri form, men i ulike materialer brytes tyngdeloven av det som kalles kapillærer. Tenk sukkerbiten i kaffen. Kapillærbrytende lag er også et begrep innen anleggsbransjen. Kapillær brytende lag kan være grovkornede masser der kapillærer ikke eksisterer eller det kan også være helt tette materialer som plastmaterialer i ulik form.

Fukt er usynlig og er oftere vanskeligere å forstå hvordan man skal sikre seg mot. Som oftest er det slik at fukten følger ulike trykkforskjeller. Man kan si det slik at et høyere trykk vandrer alltid mot et lavere trykk. Trykk generelt etterstreber alltid likevekt eller utjevning.

Vi har også noen helt nye løsninger innen radonbeskyttelse, som benyttes på en annen måte enn eksisterende produkter og som også gir en bedre fuktsikring av bygningen din.

Skulle det være noen spørsmål rundt fukt, drenering eller radonbeskyttelse, så ikke nøl med å ta kontakt. Enten her på forumet, via vår hjemmeside eller telefon!

Hilsen
Steinar
www.isodren.no
Signatur

   #1
 549     Skien     2
Skulle gjerne visst prisen pr. kvm på Isodren plater.
Skal eventuelt brukes rundt murvegger utvendig på kjeller.
88 kvm grunnflate (4 rette vegger), med 2,2 m høye vegger. (1,8 m er under masser)

Gi meg gjerne priser på de forskjellige alternativene jeg har.
  (trådstarter)
   #2
 65     0
ISODREN selges hos våre forhandlere så det beste er å kontakte dem for en korrekt pris. Du kan fylle ut vedlagte Skjema, Vegg for vegg og hvor dypt det er fra bakkenivå til veggen/konstruksjonens underkant. Denne beregner materialmengden du trenger og da er det legg for forhandlerne og gi deg pris.

Over terreng brukes en litt hardere plate som festes og pusses etterpå

Lykke til
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 65     0
Takk for tilbakemelding. Slik skal det ikke være det beklager jeg. Send beregningen over til meg så skal jeg sende deg en pris. Det viktigste for oss i ISODREN er at kundene får varene og tørre kjellere.

Steinar@isodren.no
Signatur
   #5
 279     0
tjena har du din isolering I storseckk lösa kulor?
Signatur
   #7
 279     0
har du detta på lager I nordby? har kunna tenkt mej pröveblåsa löskulorna till oppfylling mellan fjell og gulv det kom inn frågor om detta på noen messer sist år
Signatur

   #9
 23     0
I mitt tilfelle er tradisjonell utvendig drenering ikke mulig da deler av huset ligger på støpt plate uten kjeller under. Store deler av grunnmuren står på fjell og sprenging er ikke aktuelt. Nå ønsker jeg å innrede kjelleren og eneste mulighet er da å kvitte seg med fukten fra innsiden. Kan isodren-platene være nyttige i denne sammenhengen? Har forstått det slik at platene både er kapillærbrytende, diffusjonsåpne og isolerende.

Ser for meg en løsning hvor jeg setter opp ny vegg med isodren-plater mot grunnmuren med en liten luftespalte mellom disse, altså grunnmur > luftespalte > isodren-vegg. Jeg antar at luftespalten bør være mekanisk ventilert på en slik måte at det oppstår minst mulig kondens (kraftig avfukter, balansert ventilasjon, ??).

Har du vært borte i tilsvarende problemstillinger tidligere? Er løsningen jeg skisserer noe å satse på? Kjenner du til Sintef-rapporter som berører temaet?
   #10
 4,193     0
Vurderer å innrede kjelleren og vurderer i så fall drenering først.

Hus fra 1937 med gammel plassbygget mur, sikkert med endel stein i. Entreprenøren som har gitt tilbud spesifiserte maks 5 cm isolasjon på utsiden for at muren ikke skulle bli for kald / fuktig.

Hva vil dere anbefale med isodren i dette tilfellet, 6.5cm eller 10cm?

Hva anbefaler dere under gulv i dette tilfellet, plater med isodren kuler inn mot eksisterende grunnmur? Regner med at man bør ha pukk/grus under platene uansett, eller kan man beholde stedlige masser med isodren?