#21
 6,703     Akershus     0

Det ble i 70-80 og muligens 90 åra solgt lecablokker som ikke tåler langvarig kontakt med fuktig miljø, med resultat at grunnmuren smuldrer opp. ( Problem med parti solgt i sørvest Norge). Weber tilbød kun erstatning av materiale, ikke utførelse, noe som med rette fikk kraftige reaksjoner.

Erstatningssøksmål ble så vidt jeg vet fremmet for høyesterett, men det ble inngått forlik  før domsavsigelse.

  (trådstarter)
   #22
 99     0Serviceavdelingen i Weber følger eventuelt opp slike saker. Huseier kan sende inn en e-post med husets adresse, byggeår og kontakt-informasjon til info@weber-norge.no.


Problemstillingen du referer til dreier seg om ett parti importert lettklinker som ble levert på 70-tallet. Så dette er en historisk problemstilling der hver enkelt sak er unik, derfor er det vanskelig å gi en generell uttalelse. Jeg kan bare henvise til det svar jeg allerede ha gitt, at vår serviceavdeling tar godt vare på hver henvendelse. 


Henviser til tidligere svar gitt på denne saken. Dette gjelder Leca fra Belgien som blev levert på 70-talet til enkelte kyst frabrikker.
Signatur
   #23
 128     0
Hei Anton
Jeg har ett spm til deg. Skal bygge på huset hvor jeg skal integrere inn garasje med tilhørende stue over. Jeg lurer på hvilken tykkelse jeg må ha på Leca Basic blokken på selve garasje veggen , vil det være nok med 15 cm , eller må jeg opp på 20 cm?
HSt
   #24
 36,636     Lillestrøm kommune     0
Leca svarer deg sikkert, men sikker på at du ikke vil ha Iso-blokk også her ?

Det vil redusere termisk masse som skal følge med utetemperatur og reduserer risiko for kondens på vegger. Vår hjelper i Leca kan kanskje vite noe om hva som er mest vanlig nå. Jeg har selv garasjeløsningen du beskriver (fra '87), gulvet mot stue er nok noe dårlig isolert (Leca byggeplank med bjelkelag over tror jeg) , jeg tok over for noen år siden.
   #25
 2,018     Strømmen     0
Enig med HSt, bygg alt i Isoblokk, har denne settingen selv, med Lecaplank over,
god temp i bilen selv på kalde dager...har ingen varme i garasjen...
Signatur
   #26
 128     0
Takk for svar. Problemet mitt er at jeg ikke fikk godkjent større tilbygg en 5 x 8 meter. Egentlig skulle dette være 8x8m. Derfor vil jeg ha tykkelsen på veggene i garasjen få små som mulig for å få størst mulig port. Veggen porten skal være på blir ikke bredere enn 3,6m grunnet utforming av trapp på den delen av huset.

Gulvet opp mot stue blir I-Bjelke 35cm så der blir mye isolasjon opp mot stuegulvet. I stuegulvet blir det også lagt varmekabler "just in case".


  (trådstarter)
   #27
 99     0
Hei Farstad1982,

Denne posten har jeg dessverre ikke sett før nå, beklager. Jeg er helt enig med de som har vært flinke og svart deg tidligere, isolerende blokk hadde var en bedre og foretrukket løsning i dette fall. Både når det kommer til temperatur i garasjen og detaljløsninger/konstruksjon kring etasjeskiller. I dette fallet så anbefaler vi å bruke 20 cm blokk når det er tenkt en boligetasje over. Hvis det blir noen tilbakefylling mot garasjeveggen bør til og med 25 cm brukes og då er det mulig å bruke Isoblokk 25 cm i stedet.
Signatur

   #28
 1,008     1
driver og pusser opp et rom i kjelleren,hvor ene veggen er en lecavegg fra 1967-68.
veggen var foret ut med ca 5cm,og isolert med glava,har nå foret ut med enda 98mm,for og slippe og ha kasse til radiatorrørene.
men leste at man ikke skal isolere med mere en 5cm på murvegg,gjelder dette bare betongvegg?eller også lecavegg?veggen er tørr,og er over bakkenivå.
eller går det bra med 15cm isolasjon?f.eks trefiberisolasjon plater.
  (trådstarter)
   #29
 99     0
Hei oter11,

Man sier ofte at 5 cm er maks for en betongvegg men med Leca så isolerer den litt bedre og man kan då tillate noen tykkere påforing, opp til 10 cm beroende på forutsetningene. 15 cm er ikke noe vi anbefaler. Leca blokken risikerer då å bli så kalde at man får kondens ved overgang isolasjon og Leca. Derfor anbefaler vi, på godt isolerte konstruksjoner, normalt å ha minst 2/3 av isolasjonen på kald side.
Signatur
   #30
 1,008     0
ok,sikreste er vel da og gå for 5cm som det er nå,er det noen isolasjonstyper som er bedre egnet for dette?eller spiller det ingen rolle hva man bruker?