#31
 3,573     buskerud     0
50 tommern min fører til at jeg nesten må kjøre vp som aircon på varme sommerkvelder alene.. og det i hus fra 70 tallet. 
Men etterisolering av  loftet gjør faktisk behovet mindre..men så er da resten av huset lekk som en sil da ;D

   #32
 22,342     Akershus     0
Sett den utenfor stuevinduet om sommeren. Da løser du peoblemet med innstråling også ;D
   #34
 684     Engavågen -Meløy     0
Hehe.....50 tommeren forann vinduene for å hindre innstråling var faktisk lurt. Hindrer jo kansje litt kaldras på vinteren også ;D

Ellers er disse passivhusene alt for mye fokusert på. Hva med heller å bruke fantasien til andre ting som er viktigere for energibruken i hjemmet. Som f.eks vedovn med vannkappe. Vann kan brukes til oppvarming, dusjing, bading, oppvaskmaskin, vaskemaskin og tappevann. Kombinerer du vedovn med vannkappe og solfanger på taket er du i mål. For å ta det helt ut kan du steke mat og koke mat på en vedovn med vannkappe samtidig som du varmer vannet for forbruk.
Vedovn i et passivhus går ikke da det blir for varmt. Store vinduer til en god utsikt er jo viktig og da blir hele passivhus konseptet feil etter hva jeg har forstått.

Planløsningen er det aller viktigste mener jeg.

Signatur
   #35
 22,342     Akershus     0

Vedovn i et passivhus går ikke da det blir for varmt.
Da trenger du ikke å ha maten på ovnen for å steke den ;D

Dette med uønsket oppvarming fra elektriske produkter (oa) er en stor utgiftspost. I varmere strøk går det med mye strøm til AC for å bli kvitt slik varme.

Når man bygger et hus der det ikke er meningen at vinduer skal åpnes må man lage systemer for å senke varmen og bruke dem riktig. Eksempelet viser vel både dårlig bruk og utførelse av et hus. Det er nødvendig med instruksjoner til bruker av et slikt hus (og Tek 07 hus) hvordan de skal brukes.

Mitt hus er så gammelt at jeg må ha vinduer åpne for å ha det levelig, så her kan insekter, nabokatter og rumenere fritt komme inn.
   #37
 22,342     Akershus     0
Jeg tenkte bare at fyrer du opp med en ovn på 10 kW om sommeren med en utetemp på 30 grader i et lavenergihus med minimal ventilasjon blir det hett inne.

   #38
 9,677     Kysten     0
Det er rett det, Hans9001, teknisk utstyr er i min varmetapsberegning estimert til 5000kwh pr år, belysning 3600 kwh og vifter 1500 kwh. Det er ganske mye, har tenkt på om det kunne vært lønnsomt å satt inn en bryter som slo av alle kontakter som vi kan finne på å sette i en duppedings, lader tv etc. For lyset har vi bestillt en bryter som skal stå ved utgangsdør som slår av alt lys i huset når vi går på arbeid feks.
   #39
 684     Engavågen -Meløy     0
Ja, man må bruke fantasien å finne ut alternativ til å lage mat på vedovnen på sommeren. Til det finnes et godt alternativ finnes det gassovner som er billige. Eller skal man være moderne så finnes det gass koketopp. Det vil kansje kunn være lønnsomt hvis man ikke skal være koblet til strømnettet. Men det finnes andre problemer som bruker mye strøm f.eks. kjøleskap, vaskemaskin og oppvaskmaskin.

Kansje det blir mere levelig i et murhus? Er det noen som vet om det er samme krav til ventilasjon i et murhus?

Signatur