#402
 9,677     Kysten     0
Sammyboy: det er vel ikke splid om at det må spares energi, spørsmålet er vel heller om hvordan det skal gjøres. ;)

Byggenæringen må få tid på seg til å oppdatere seg og gjøre seg klar for nye byggemetoder ellers vil det gå på bekostning av byggherrene som oppfører bygg. Det er tross alt dem som skal finansiere byggene, og da må de få kvalitet igjen for investeringen og ikke en masse byggefeil. Det er en stor masse av arbeidere som skal læres opp til å bygge dette.
   #403
 1,570     Sunnmøre     0
Det er sant, energi fokuset vil det ikkje bli mindre fokus på i åra framover, heller tvert imot. Men å gå ut å kreve passivhus til alle inne 4år blir for drøyt. Men for skanska e det greit, dei har jo egen husfabrikk der dei produserar brakkene sine, monteringa er det verre med, ikkje mykje passiv der...
Signatur
   #404
 3,042     Akershus     0
Aha, jeg trodde også passivhus måtte ha dette. Det ville jeg gjort iallefall. Om ikke annet enn for kosens del. Så får man heller lufte litt.  ;D
   #405
 3,387     0
Problemet med å innføre en standard er jo at den da tvinger alle til å følge den og dersom standarden da etter kun få år viser seg å være litt skivebom så er det lite holdbart.

Jeg har ingen tro på at en halv meter isolasjon er løsningen for fremtiden for alle de ulike klimasettingene vi har i Norge.

Hadde min nye bolig ligget i Sjåk ville jeg helt klart uten tvil bygget et annet hus med vekt på at klimaet der er mye kaldere enn der jeg har bygget. Ekstremkulde hos meg nå er normal vintertemp i Skjåk.

Om en skal gå så langt som til krav om passivhusstandard må noen snart forstå at å stille samme krav til en bolig nord i Østerdalen eller i Sjåk som en bolig ved kysten ute i Oslofjorden eller på Stord kun er det gale vanvidd.

Den største problemstillingen vi har nå for energieffektive boliger er at en ikke kan selge strøm fra boligen og til kraftselskapet. Om vi kunne det så kunne vi utnyttet sommeren til å selge overskuddstrøm som vi kunne tæret på om vinteren. Da hadde strømprodusentene kunne gått vinteren i møte med høyere fyllingsgrad på vannmagasinene og dermed ville prispresset på strømmen blitt mindre.

En annen ting er at jeg synes ikke det er mange nok som tar godt nok hensyn til at fremtidis klima blir våtere og at det vil lønne seg med store takutstikk. Jeg la takutstikkene 50 cm og ser jeg godt kunne hatt en meter.
   #406
 684     Engavågen -Meløy     0
Å bygge passivhus på et sted der det er et mildt vinterklima vil jo ikke være bortkastet med tanke på strømforbruket da det vil bruke mye mindre energi til oppvarming enn et passivhus på røros, men siden ektrakostnaden for passivhusstandar er så mye så vil det ta flere år før passivhuset i et mildt vinterklima vil tjenes inn.

Å innføre passivhusstandar som et krav er å ta hardt i av myndighetene.

For min del hadde det holdt i massevis med dagens standar +vindu med passivhus standar og vedovn med vannkappe. Skulle brukt mindre totalt strømforbruk enn et passivhus på røros:)
Grunnen til dette er at kaldeste temp som har vært til nå i vinter og som var forrige vinter er -14 grader. På di kaldeste periodene i vinter lå temperatur stabilt på -10 i flere uker og var ned i -14 en dag av disse ukene.
Signatur