623    6    0  

Bo på to forskjellige hytter?

 2     0
Om man hadde to hytter i to forskjellige kommuner så kunne man i teorien bodd 6 mnd i hver av hyttene. Slik at man bodde lovlig på "hytten" hele året.
Eller? 

   #1
 5,111     Sørnorge     0
Du må vel ha folkeregistrert adresse et sted som ikke er hytte? Ellers kunne det jo vært interessant å kjøpe to hyttetomter som ligger inntil hverandre og på hver sin side av en kommunegrense, gjerne også fylkesgrense.
   #2
 1,333     Bergen     0
Har vært folkeregistrert på hytte i 15 år uten annet problem enn å få tildelt veinummer som ingen fant. Hytten lå 1 km fra vei. Forsøkte meg også på ''Poste restante'' i ungdommen, med det resultat at jeg fikk flyttemeldingen i retur med beskjed å fylle den ut når jeg hadde funnet meg en adresse. Var så ute av registeret i halvannet år inntil det ble for tungvint...Smile
Signatur
HSt
   #3
 37,751     Lillestrøm kommune     0
Det skal vel i prinsippet ikke gå å ha permanent adressen på hytta. Men adresse hos foreldre/familie burde vel gå og med Digipost og Altinn så blir det vel ikje så mye brevpost. Mener jeg så en sak om spørsmål fra en kommune om hytte var bebodd hele året, men husker ikke hvor. Det er vel særlig avløp fra hytter de er mest redd for
TSt
   #4
 15,083     0
Utenfor Trondheim har det i allfall vært mareritt med hytter som har blitt hus og som de først etter mange ti år og kanskje flere eierskifer senere forsøker å rydde opp i. Så en hytte er i allfall en hytte inntil en har gjort noe med det formelle. Her er det også beskyttelse av drikkevann som har komplisert det hele tror jeg.
   #5
 230     0
Det er mange grunner til at en del kommuner ikke ønsker fastboende på hyttene. I det store planperspektivet ligger hytteområder gjerne der vann, avløp, renovasjon ikke er tilrettelagt for boligbruk. Skulle man godkjent hytter som boliger blir kommunen også pliktig til å tilby f. Eks skoleskyss. Hytteområder i sårbar natur langt fra avløpsnettet er det derfor sjelden noe særlig å godkjenne boliger sett fra kommunens side.

En eller to personer fast på ei hytte hadde selvsagt gått bra, men ut fra hensynet til likebehandling etc. Så blir det ofte prinsipielt nei i en slik sak.

Når det er sagt sjekkes ikke dette så nøye og det vil være fullt mulig å tilbringe masse tid på hytta, helst med en annen folkeregistrert adresse.
   #6
 25,138     Akershus     0
Tror det er enkelte kommuner som gir personlige dispesasjoner til pensjonister etc. En «vet  at de flytter ut igjen og i mellomtiden får kommunen skatteinntekter.

En bør imidlertid også vurdere hjemmehjelp etc om en slår seg til på hytta i eldre dager. Mye styr med hjemstavnrett etc. 
Signatur