1 337    23    36  

Hjelper som ødelegger kledning - Erstatte?

 19     0
Hei,

Har en bekjent som har hjelpet å legge ca 200m2 kledning på 3 av 4 sider på huset mitt. Jeg har satt opp stiger og han har hjelpet til en del kvelder nå de siste ukene. Nå har ikke han bedt om noen betaling og det er egentlig ganske greit hehe

2 eller 3 ganger har han hamret så hardt at hammeren har laget merker og knekket litt på fals på bordet. Jeg har sporenstreks sagt at han må ta av bordet og ta på nytt. Jeg vil også at han dekker kostnaden for de bordene som er ødelagt. 
Han vil ikke og sier jeg er urimelig. Er jeg virkelig det? Han har jo ødelagt??

   #1
 792     8
Hvis han har montert kledning fra stige skal du være glad for at han ikke har falt i bakken og knekt nakken. Da er det du som ville måttet betale...

Fra spøk til alvor, hvis jeg får en kompis til å hjelpe meg med noe, er det mitt ansvar å se til at arbeidet blir riktig utført. Det er jeg som er arbeidsleder og ansvarlig for opplæring og gjennomføring. Hvis kompisen ikke kan den jobben han settes til er det mitt ansvar å stoppe arbeidet. Hvis jeg lar vedkommende fortsette med å gjøre ting han ikke kan er det mitt problem, ikke hans.

Å sende noe krav i retning av sin bekjente som har stått i stige og montert kledning for deg gratis, er i mine øyne fullstendig uakseptabelt.
   #2
 3 277     I huset mitt     1
En slik historie må være en spøk/tull?
Hvis ikke; Basert på den historien der, så ville jeg nok umiddelbart ha anbefalt denne bekjente å tenke godt igjennom sitt forhold til trådstarter.
   #3
 246     3
Du får det du betaler for, her har du ikke betalt noe, da har du ikke rett på noe heller.

Du bør heller være takknemlig for at han i det hele tatt gidder hjelpe deg. Det hadde ikke jeg gjort.
  (trådstarter)
   #4
 19     0
Men det er jo rett og slett snakk om penger? Har jo blitt så ufattelig mye dyrere dette nå de siste mnd. Han har selv sagt at han vil hjelpe meg, og hvorfor i all verden er det feil?
TSt
   #5
 11 879     3
Du kan jo ikke kreve betalt for noe som blir ødelagt spesielt når det er gratis hjelp du har fått.  Skulle kan hatt betalt for dette er jo materialkostnaden helt minimalt.  Også om du hadde hatt en snekker som hadde gjort dette kunne du ikke krevd å fått dekket noe,  uhell kan skje og når en ikke benytter fagfolk må en i allefall regne med litt større svinn.  En kan også gjøre feil når en måler opp lengder / lister o,l.  så det må du også regne med.  

Du må tenke igjennom hvordan du behandler de som hjelper deg, fortsetter du med slike krav så er det iallfall ingen som hjelper deg om en liten stund.  Så anbefaler at du snarest gir beskjed om at vennen selvfølgelig ikke skal betale noe og i stede takker han for innsatsen han har gjort så langt.

Egentlig håpet jeg at det bare var spøk men med svaret over ser det jo ikke slik ut.  
   #6
 83     Nordre Follo     3
Du skriver:

"2 eller 3 ganger har han hamret så hardt at hammeren har laget merker og knekket litt på fals på bordet."
"Har jo blitt så ufattelig mye dyrere dette nå de siste mnd"

2-3 bord er vel ikke snakk om store kostnader i et slikt prosjekt?

Tenker uansett at dette er en grei kompis som hjelper deg på egen fritid og bruker tid og krefter på deg.
Slik tilbakemelding du gir er utakknemlig og urimelig.

Min tanke er at du skylder han minst en kasse pils og en real unskyldning....TSt
   #8
 11 879     3
Du vil jo ikke ha venner igjen hvis du fortsetter denne tankegangen.  Det er som sagt helt urimelig.  Du skriver at dere bruker stige  da må en jo beregne noe mere uhell men dette er jo bare bagateller i det store bildet også i tillegg at det er noe du må regne med.  Jeg fant mange flere bord på hus som var reparert på forsikringskade som snekker hadde "bommet på".  Her betalte vi selvfølgelig ikke bordene men hadde vi dekket materialene først kunne vi ikke sagt noe. 
   #9
 443     4
Sett deg selv i din kompis sin situasjon da, tenk deg at du hadde hjulpet han gratis. Brukt av din private tid, for å hjelpe han uten at du får igjen noe for det selv, rett og slett en god kompis som hjelper til. Så gjør du noen små feil, så skal du i tillegg straffes og måtte betale for det?

Unnskyld meg men du er jammen ikke mye kompis, lei deg en snekker og betal for arbeidet.
   #10
 2 887     Sørlandet     0
Heier på deg jeg her thomas! Klart han må betale. Dumt å tilby seg å hjelpe om haræn  ikke kan svinge hammeren!:DGrinGrin