1,487    7    1  

Hyppig tømming septik etter boligkjøp

 13     0
Hei
Kjøpte oss hus høsten 2015. Boligen er bygget i 1982.

Ca en måned etter vi overtok huset måtte vi bestille nødtømming. Det viste seg at huset er tilkoblet en lukket septiktank. Nå litt under 3 måneder senere er tanken full igjen. Eneste informasjon som ble gitt var at det var tømming hver 6.mnd. Men denne informasjonen bla da gitt i en perm vi fikk etter at kjøpskontrakt var skreve under. Når jeg så fikk tømmehistorikk fra kommunen har denne en hyppighet på alt fra under 3 mnd til ca ett halvt år. da hun vi kjøpte den var alene med en datter, kan en faktisk se på tømmingen av septikken de gangene hun har hatt en samboer. 

Da vi er en familie på 5stk er dette noe som i all høyeste grad er relevant å informere om, da hun da viste at vi kom til å måtte bestille nødtømming.

Fikk også tilsendt rørlegger melding fra huse, der står det at boligen ble utstyrt med en 4m3 stor tank, men tømmehistorikk som går tilbake til 2007, viser at tanken er blitt tømt for 6m3. Tanken er en komposittank med aluminiumslokk, så den kan umulig være fra byggeår. 

Når jeg har snakket med kommunen om hva en kan gjøre sier de at det er ulovlig å forandre på det eksisterende anlegget, med andre ord får jeg ikke lovt å installere en større tank. Det kan her virke som om tidligere eier har gjort dette uten tillatelse. Kommunen sa at hvis noe skal gjøre er det enten ved ett renseanlegg, men da må veiten til dusj/vask utslipp finnes og den må være inntakt, får ikke lovt å bykke opp ny veite (utslippsgrøft). Helst så de at jeg koblet meg opp på ett kommunalt rør som lå ca 0,5km unna, men da måtte jeg stå for hele utgiften selv med å koble opp ett rør og pumpe.

Har jeg noen rett på erstatning/kompensasjon her? i så fall fra hvem? Skrev en forsikring hos Protector ved overtagelse.


   #1
 5,416     Langhus     0
Hva slags info ble gitt om avløpssituasjonen i prospekt/kontrakt?

Jeg vil i utgangspunktet tro at dere har en dårlig sak med erstatning/kompensasjon her så fremt det ikke i prospekt/takst står spesifikt at det er offentlig avløp.
Signatur
   #2
 3,210     Vestlandet     0
Her er det noe muffens. 6000 liter svartvann for to personer på 3 mnd er i overkant. Er det installert vannsparetoaletter eller vakumtoaletter?
HSt
   #3
 37,750     Lillestrøm kommune     1
Lekkasjer fra cisterne e.l. gir fort veldig store mengder vann i kloakk. Men vi vet jo ikke noe om de tekniske installasjonene.
   #4
 25,138     Akershus     0
Som en nødløsning, vurder Separett-do til dette er avklart. Urinseparerende, ikke noe vann. Fast avfall kan etter noen uker spres i hagen (gitt at papir samles i søppeldunk) Alternativt slippes i tanken.

Én av seks besøk er for å urinere. Toaletter bruker mye vann. Med Separett (ca 3000 brukt) blir det ikke noe vann og ev ikke noe lekkasje i toalettet.

Et alternativ mhp vann er å koble opp vannstopp koblet til bevegelsessensor på toa og kjøkken.

Jets toalett er et alternativ som bruker lite vann.

Kloakk kan kanskje etableres som trykkavløp med røret "rett under torva"?


(Hvor ble det av innlegget?)
Signatur
   #5
 349     Vestlandet     0
Kommunen sa at hvis noe skal gjøre er det enten ved ett renseanlegg, men da må veiten til dusj/vask utslipp finnes og den må være inntakt, får ikke lovt å bykke opp ny veite (utslippsgrøft). Helst så de at jeg koblet meg opp på ett kommunalt rør som lå ca 0,5km unna, men da måtte jeg stå for hele utgiften selv med å koble opp ett rør og pumpe.


Hvis det er lett terreng for grøfting uten mye fjell høres dette ut som den beste løsningen på litt sikt. Septikkummer uten overløp er mye stress for en moderne husholdning med flere medlemmer.

Noen tall: Et normaltspylende toalett bruker 6 liter pr. nedskylling. Dusjing uten sparedusj 18 liter pr. minutt. Oppvaskmaskin rundt 10 liter pr. syklus. Ganger man opp disse tallene for fem personer over tid blir det ganske mange liter.
HSt
   #6
 37,750     Lillestrøm kommune     0
Det sies ikke om TS har separat anlegg for gråvann og sortvann.
   #7
 317     0
Det at tanken som ligger i bakken pr idag er større enn hva som står i papirene fra rørleggeren som i sin tid installerte den opprinnelige tanken trenger ikke bety all verden. Hos meg ble den opprinnelige tanken knust i forbindelse med gravearbeider hos naboen og da ansvarlig entrepenør ikke fikk fatt i tilsvarende tank ble en slik grønn glassfibertank på 6m3 gravd ned i stedet for. Jeg antok selvsagt at han rapporterte dette til kommunen, men hos dem stod jeg fortsatt oppført med lukket tank på 4m3 frem til rundt 2011 da jeg i en annen anledning opplyste dem om det.

Du har selv plikt til å sette deg inn i både prospekt, tilstandsrapport og andre relevante dokumenter vedrørende huset og dets tekniske stand og jeg vil tro utslippstillatelsen kommer inn her, så noe erstatningskrav her tror jeg neppe du kommer noen veg med, såfremt det ikke (som andre også har nevnt) står at det er offentlig vann og kloakk da.

Renseanlegg er forholdvis dyre i innkjøp og du forplikter deg i tillegg til årlig serviceavtale.
(ca 4000 kroner pr år). Problemet er dog at du som regel ikke vil få noen garanti fra kommunen for at du på et senere tidspunkt ikke kan bli påtvunget å koble deg til deres nett.
Dersom du kommer under 120K for tilkobling til det offentlig nettet ville jeg ikke engang vurdert renseanlegg...