435    7    2  

Lekkasje i horisontaldelt tomannsbolig - hvem betaler?

 5     0
Vi bor i 1 etg. i en horisontaldelt tomannsbolig. Når vi kom hjem forrige fredag hadde det rent vann fra taket på badet utover hele badegulvet. Taket var helt ødelagt og må skiftes, ellers var det kun snakk om en kommode som har blitt vannskadet.
Når jeg går opp for å snakke med naboen i 2 etg. så sier hun at hun har hatt rørlegger på besøk for å spyle opp et tett avløp og visste ingenting om vannlekkasjen. Vi har felles husforsikring og jeg lurer på hvem som må betale egenandelen i dette tilfellet? Kan rørlegger ilegges noe skyld her? Jeg må vel ut med egenandel for kommoden på innboforsikringa også om jeg velger å bruke denne?

   #1
 1 023     Sandefjord     0
Ring forsikringsselskapet og sjekk med dem:-) De har også god erfaring omkring hvem som bør betale egenandel, evt kreve regress fra motpart.
HSt
   #2
 20 523     Sørum     1
På skade på vannledning fikk vi en gang 1/4 egenandel fordi det kunne bare beregnes en egenandel for en skade, det 4 hus forsikringer / naboer involvert. Kanskje er dette relevant i denne sammenhengen. Det var forsikringselskapet som kom med informasjonen
   #3
 1 032     0
Hei,
Jeg antar at hun har hat ett tett sluk og et utett badegulv. Hvis dette er tilfelle burde hun ta alle kostnader, og eventuelt bruke sin egen innbo forsikring ?
TSt
   #4
 5 062     0
Må jo få sjekket at alt er tett nå på noe vis. Kan jo ha spylt av en kobling hvis det ikke har vært klamret godt. Men hvis taket er så skadet at alt må skiftes kan en få gjort kontroll derifra. Enig at den over bør dekke alt men snakk med forsikring så de iallefall er orientert.
   #5
 2 859     1
Husk også å balansere forskjellen mellom rettferdighet og et godt naboskap. Her er det snakk om egenandel på noen få tusenlapper, det er neppe verdt en opprivende nabokrangel i en tomannsbolig.
  (trådstarter)
   #6
 5     0
Takk for gode svar. Taket er nå revet og feilen var som TSt over her skriver. Det var et rør som har sklidd litt fra hverandre under spyling, og så sklidd på plass igjen. Nå er røret koblet på på en annen måte og det er i orden. De har også bygd opp taket igjen. Men de har prestert å bore ned kabelen til taklampa som sto midt i det kvadratiske taket bare 25 cm fra døråpningen. Mao helt i den ene enden av det kvadratiske taket og ikke der den sto. Så jeg er veldig fristet til å be de om å rive og ordne på nytt. Det var jo tross alt ikke sånn det var når skaden oppsto.

Når det gjelder egenandelen på innboforsikringa, så sier bare forsikringsselskapet at den må vi betale selv.
   #7
 2     0
Ikke alle vannskader dekkes

Dekning for vannskader er et av de områdene vi opplever mest misforståelser rundt. Her er det mange som får store negative overraskelser når de søker om dekning. Mange tror at en standard husforsikring dekker alle typer vannskader, men det gjør den altså ikke. Skal du få utvidet dekning for alle vannskader, må du velge en utvidet forsikring.

En naturkatastrofe som skaper oversvømmelse i kjelleren din, vil dekkes av en vanlig standard forsikring. Men dersom en håndverker ikke har gjort en skikkelig jobb med å tette rundt pipa, og det siver inn vann som gjør store skader på tak og vegger – er dette derimot ikke dekket av alle forsikringer.Mange vet ikke at ved håndtverkerfeil, kan du som kunde risikere å sitte med regningen om håndtverkeren går konkurs. En toppdekning vil dekke både vannskader og alle andre skader som kan oppstå etter håndverker- og entreprenørfeil.