344    19    3  

Ny taksten papp og lekter, takrenner.

 797     østfold     0
Har ett snekkerfirma som skifter ut taket, det blir lagt Benders svart dobbelt krom. All kapping til gradrenner med mer er gjort på taket og det ser ikke ut, fult av betongstøv. Det er regnet kraftig etterpå men det ser like ille ut etter regnet. Snekker mente det bare var og spyle av. Jeg kan ikke skjønne hvordan han skal få spylt av dette når det er like ille etter flere styrtregn. Er det bare å spyle av? Hva bør jeg gjøre.

TSt
   #1
 10 602     1
Det er bare å be de om å ordne opp etter seg uten ekstra betaling.

Fra leggeanvisning, min uthevning med rødt:
"Legg ut taksteinen og marker hvor du skal skjære. Ta de ned og skjær på bakken. Bruk vinkelsliper med kappeskive for betong. Vær nøye med å spyle steinen rett etter skjæring for å unngå at støvet fester seg på taksteinens overflate. Husk og alltid feste små biter med lim og eventuelt skru dem fast "

https://www.benders.se/globalassets/c4-assets/document/NO-Leggesanvisning-Exklusiv-og-Palema-2021-LU.pdf


  (trådstarter)
   #2
 797     østfold     0
Ja jeg har tenkt å be de ordne opp etter seg, men vil de få det vekk. Prøvde på en stein å jeg måtte knikke å gnu for å få det vekk, men det ble ikke helt bra.
TSt
   #3
 10 602     0
Det stemmer jo med oppskriften siden de sier at det skulle tas bort med en gang og at en kun fikk det på de steinene som ble kappet siden dette skal skje på bakken. Jeg sjekket for å se om det sto liknende advarsler som det gjør på stål panner som Decra men der er det jo også fare for rust ut i fra partikler.
  (trådstarter)
   #4
 797     østfold     0
Takk for kjapt svarTSt, det har ligget støv der i en uke nå, det har jo som kjent regnet kraftig den siste tiden uten at det har blitt særlig bedre. Jeg har slitt noe voldsomt med dette firma. Det begynte med at siste taksten ved takrenne lå en 1 til 2cm fra kanten. Dette er blitt rettet på så taksten nå stikker 2 cm over kanten. For ett par dager siden skulle jeg male møner og kjente den ene kroken på takrenna var helt løs. Etter å ha sjekket flere fant jeg ut at nesten alle var løse. De var skrudd fast med skruer som ikke var gjenget helt opp til hode, noe som resulterte i at det kun er gjenger bak planken og ikke i planken. Tanken hans var nok å skru krokene igjennom bordet og inn i sperrene, men han har bomma på nesten alle sperrer. Så de er nesten bare å nappe ut. Jeg tok dette opp med snekker som mente det ikke var noe problem da blekket klemmer såpas inn på kroken at det bør være bra nok. Jeg godtok ikke dette å vil ha dem til å rette opp dette. Han skulle se på dette å mente det bare var noen kroker, de i hjørne der gradrenne kommer ut er også helt løse, men de kunne han ikke ordne da blekkenslager var ferdig der og han ikke kom til der lenger. De er helt løse sideveis, men når jeg legger press på renna gir den seg veldig lite så jeg sa det da bare får være sånn. Det blir jo ganske mye jobb da de 3 nederste radene er skrudd. Dem har jo også nettopp tatt opp dette for noen dager siden for å få taksten lenger ut i takrenne. 
Taket ser helt jævlig ut etter masse tråkking etter unødvendig ekstra arbeid og masse støv som er tråkket utover. Jeg er egentlig helt fortvila over hele firma og utslitt etter å måtte følge med på alt de gjør etter at jeg skjønte at dette går altfor fort i svingene.
HSt
   #5
 30 154     Lillestrøm kommune     0
Renna vil vel arbeide seg løs etterhvert, det finnes rennekroker med feste lengre ned
jaf
   #6
 5 470     tromsø     0
Det er vanlig å kappe stein på stedet (gradrena).Støv vil forsvinne. Snø vil slite det bort.
litt mer bekymret for takrenner. Treffer en ikke sperr, så kan en legge en 2 x 3 klosse bak bord. (bilder hjelper). For at skruer (gjerne 75mm) skal få feste.
   #7
 5 192     Akershus     0
Støvet forsvinner. Ikke bekymre deg😊


.Thag
Signatur

HSt
   #8
 30 154     Lillestrøm kommune     0
Med beskrivelsen til leverandøren ville ikke jeg vært så skråsikker
   #9
 5 192     Akershus     2

Du er veldig opptatt av teori og leverandørbeskrivelser. Jeg er opptatt av erfaringer. Og jeg har aldri kappet takstein andre steder enn i kilen, der de skal ligge. Og har aldri fått klager på at det ikke blir rent etter noe tid. Kanskje ikke etter ett eller to regnskyll, men etter en vinter....


.Thag
Signatur
   #10
 5 192     Akershus     0
Fra leggeanvisning, min uthevning med rødt:
"Legg ut taksteinen og marker hvor du skal skjære. Ta de ned og skjær på bakken. Bruk vinkelsliper med kappeskive for betong.


Dette har med stor sannsynligvis med brannfare å gjøre. Var sertifisert for varme arbeider i tidligere tider, og der ble vi fortalt at man aldri skal skjære noe på taket (underforstått takstein), men ta det ut på stillaset, eller aller helst ned på bakken. Men dette hadde med brannfare å gjøre.

Er ingen taksteinsleverandør som vil risikere et søksmål fordi det ikke sto at man ikke skulle skjære på taket i leggebeskrivelsen og huset brant ned.

Er mange der ute som driver med ting de absolutt ikke burde drive med Smile


.Thag
Signatur