494    10    1  

Utbedring av omfattende mangler i ny bolig

 26     0
Jeg flyttet i mars inn i ny bolig (rekkehus på ca 145 m2) og har hatt svært mangle feil og mangler (ca 50 reklamasjoner). De fleste er nå utbedret, men det verste gjenstår - malerarbeidet.

  • Innvendige vegger av gips har mangle gipsskruer som synes

  • Enkelte gipsplater er ikke festet skikkelig til stenderne (skruene popper ut når man trykker inn platen)

  • Vinkeljern på innvendige gipshjørner synes tydelig gjennom (dårlig festet/sparklet slik at perforeringen på vinkeljernet synes tydelig)

  • Godt synlige gipsskjøter Uke 40 er satt av til arbeidet og huset blir da "okkupert" av 2-3 håndverkere mellom 0800 og 1600. Den første dagen har de sagt at det blir endel støyende arbeider som gjør at jeg ikke kan ha hjemmekontor som vanlig.

Jeg må fjerne bilder, tv m.m. og maler plaster møbler og annet inventar. JEg har bedt om at de redegjør for renhold underveis og etter at arbeidet er ferdig, men det har de ikke svart på.


Denne + mange av de andre ca 50 feilene burde vært rettet før overtakelse. Skulle det vært gjort ville de røket på 2-3 uker med dagsbøter (100.00,- 150.000,-) 

Er det noen som vet om jeg har krav på noe mer enn at feilen rettes?

/

jaf
   #1
 5 470     tromsø     0
Tre ramme i hus tørker. Det blir gips plater som popper litt ut. Treverket tørker når huset er 1 -12 måneder gammelt. Naturlov. Spør om lov til å ta litt bilder.
  (trådstarter)
   #2
 26     0
Ja, jeg forstår at det er litt bevegelse i en trekonstruksjon, men disse feilene var her allerede ved overtakelse.

På overtakelsesbefaringen ble jeg ledet bort fra å sjekke malerarbeidene. Det skulle den "nøytrale" takstmannen som utbygger stilte med gjøre (han gjorde ikke noen god jobb).

Det er 50-100 synlige gipsskruer og så og mer enn halvparten av de innvendige hjørnene har synlige vinkeljern. De har rasket sammen finishen på boligen for å unngå forsinket oppgjør/dagsbøter (det innrømmer de selvsagt ikke).

Entreprnør og maler har erkjent at arbeidet ikke er godt nok utført. Det er ikke snakk om hvorvidt dette er en mangel eller ikke.
   #3
 4 899     NITTEDAL     0
Tre ramme i hus tørker. Det blir gips plater som popper litt ut. Treverket tørker når huset er 1 -12 måneder gammelt. Naturlov. Spør om lov til å ta litt bilder.

Klart treverk krymper noe, men det krymper knapt i den størrelsesgrad at de krymper bort fra gipsplatene, da tror jeg man må hente materialene i sjøen. Skulle så vært tilfelle, ville man ikke kunne bruke gips på vanlig stenderverk overhodet. I dag er det vel også vanlig å bruke stendere av metall, spesielt i en flermannsbolig.

Hele scenariet forteller om et makkverk fra ende til annen. Dessverre kan jeg ikke hjelpe med et prisestimat.

jaf
   #4
 5 470     tromsø     0
Ta litt bilder, når de "reparerer". Er det gipset med utlendinger, fra et bemanningsbyrå ?
  (trådstarter)
   #5
 26     0
Både utbygger og entreprenør er børsnoterte selskaper. Entreprenør har hyret inn anerkjente underleverandører, men jeg mistenker at de har fått tidsnød før ferdigstillelse (tilsvarende feil i de fleste rekkehusene).

De har erkjent feilen og feilen blir rettet i uke 40.

I og med vi flyttet inn for 6 mnd siden innebærer det en stor ulempe for meg å ha huset fult av håndverkere i en uke samtidig som jeg skal jobbe og bo her.

Spørsmålet om jeg har krav på noe mer enn at feilene utbedres?
jaf
   #6
 5 470     tromsø     0
Her bruker "anerkjente underleverandører ". Innleide arbeidere som ikke er fra Norden . Ingenting galt i det. Men "finish er ikke norsk". Har ennå ikke jobbet med en norsk håndverkere der en må rive opp igjen. Håndverkere som har jobbet i en bedrift over tid vet hva som er "godt nok" og hva som ikke er akseptabelt. Håper ikke jeg skriver noe feil her.
  (trådstarter)
   #7
 26     0
Joda. Snekkere, malere og andre utførende håndverkere er i stor grad fra utlandet.

Som sagt er mangelen akseptert og de sender et håndverkslag hit i uke 40. Samtidig som de arbeider skal jeg bo og arbeide på hjemmekontor.

Det jeg lurer på er om jeg har krav på mer enn at feilen rettes med tanke på den ulempe dette arbeidet medfører.

   #9
 4 899     NITTEDAL     1
Den figuren til venstre, er den satt der til skrekk og advarsel om hva som venter hvis ikke..............Grin
  (trådstarter)
   #10
 26     0
Ja Smile spesialhund. Trent opp til å gå etter plommene til dårlige håndverkere