3,623    20    3  

Drenering utedel varmepumpe

 13     0
Jeg har en utedel som er montert 40cm over bakken og i vinter samlet det seg opp en svær isbre under utedelen pga. frost -10*
Tok en test og satte en stor bøtte under dreneringshullet, resultat: 8-10L på 24t😳
Det er nylig drenert rundt huset og under utedelen er det lagt belegningsstein.
Kan jeg fjerne en belegningsstein, grave ut litt masse, (sand og pukk) for så å føre et slags avløp rett ned i pukkmassen?
Evt. hvor dypt må jeg ned?

   #2
 3,277     I huset mitt     0
Hvis dette vannet ikke renner vekk i grunnen så risikere du jo å få lokalt telehiv der. (pluss at det er stor sjangs for at slangen/røret fryser tett uten at du legger inn varmekabel, etc)
Og jeg er usikker på om du vil ha vannet ned langs veggen og tilslutt nedi dreneringen.Wink
TSt
   #3
 14,529     1
Det er et vanskelig tema for de som enten har pumpe eller lokale forhold som gjøre at det dannes mye is. Er en 100% sikker på grunnmursplast og drenering kan en forsøke å få det til å gå ned men faren er jo at det fryser igjen på overflaten. Så kan hende en må hjelpe til med varmekabel hvis dette skal gå. Må i allefall passe på at isbreen ikke går over grunnmursplasten, da vil vannet kunne havne bak denne.

   #4
 443     1
Grav deg ned til frostfritt dybde (varierer fra sted til sted, men tommelfingerregel ca 1-1,5m) monter dryppbakke (ser ut som en litt stor trakt som sitter under utedelen på pumpen) med rør ned i bakken sammen med en selvregulerende varmekabel. Problem løst. Mange som forhandler varmepumper selger også slike «pakker» som du kan få montert, eller montere selv.
  (trådstarter)
   #5
 13     0
Takk for svar.

Tror jeg går for forslaget til Kveksen.
Det blir vanskelig å grave så dypt som anbefalt, da må jeg fjerne de helt nye belegingssteineneDrenering utedel varmepumpe - IMG_6162.jpeg - Macreidar
jaf
   #6
 6,316     tromsø     0
Kan du ikke lede vann i en rør og inn i kjeller ? Ned i avløp ? Det er jo "frostfritt" inne i kjeller ?
HSt
   #7
 36,650     Lillestrøm kommune     0
Nei, gjennomføring i vegg ville jeg ikke tatt sjansen på, det er nettopp mangel av kjellervindu og ventiler som kanskje kan redde TS

Men blir det så mye is som hos meg så vil det lett kunne gosse vann innenfor grunnmursplast

  (trådstarter)
   #8
 13     0
Jeg prøver med å grave et rør ca 20-30cm ned i pukk, legger i en varmekabel og krysser fingrene.
Pukken er som sagt hel ny og det er skikkelig gjort.
Eller, er dette helt på trynet🥶
Drenering utedel varmepumpe - IMG_5207.jpeg - Macreidar
jaf
   #9
 6,316     tromsø     0
Hva med å legge et 1 meter rør. Strekke ditt det er fall på fjell bort fra hus ? 1 meter ut fra vegg. Så det ikke renner inn i kjeller ? rett under singel kan du legge 2 styrofoam plater(50mm). Slik at et område på 120 x 120cm blir isolert. ? Da blir det vanskelig for tele å fryse drenering ?