TSt
   #11
 14,293     0
Håper virkelig at det er fall fra huset på den nyanlagte belegningssteinen og plenen utenfor men håper på at det bare er bildet som ser ut som om det narrer oss litt.  Men en burde tenkt på vannproblemet fra pumpe før. Men det ser jo ut som om den har stått her, hva er erfaring tidligere med dette ?    

  (trådstarter)
   #12
 13     0
Tidligere gikk vannet rett ned i plenen, huset var da ikke drenert.
Nå er det drenert og lagt belegningsstein langs hele siden, også under pumpa.
TSt
   #13
 14,293     0
Er muren isolert slik den burde vært gjort ?  I så fall er det nå større fare for at det fryser ute.   For forsøke å plukke opp belegningssteinen og spa bort settesand under pumpen og se hva som skjer.  Fylle opp med dekorsingel / natursingel e.l.   Men faren er at det luftes mere ned i bakken nå enn tidligere så varmen fra grunnen ikke lenger tiner det bort på samme måte som før.   Belegningsstein helt inn bør være et sjanse spill i allefall.  
  (trådstarter)
   #14
 13     0
Det er kun knotteplast inn mot grunnmur deretter ny pukk og sand øverst til belegningsstein
HSt
   #15
 36,372     Lillestrøm kommune     0
Tabbe å drenere i dag og glemme isolasjon
   #17
 3,277     I huset mitt     0
Vil ikke si det er/var noen tabbe å ikke isolere utvendig mur ifm dreneringsarbeide.
Det ene avhenger ikke av det andre.

Formålet med å rehabilitere dreneing/etablere drenering er ikke for isolasjon av muren sin del. -Med ordentlig og fungerende drenering så holdes mur tørr og dermed bedre inneklima i kjeller.

Isolering utvendig av mur drar med seg utfordringer med overgangen opp imot kledning osv, i tillegg til arbeide/kost med selve isoleringen.
Drenering er viktigere enn isolering. Drenering er for husets del.

Og om muren var isolert utvendig ifm dreneringen, så hadde det ikke gjort noe fra eller til problemet med vann fra varmepumpa til trådstarter.Wink

  (trådstarter)
   #18
 13     0
Mye her nå...
Men igjen, er det totalt på "tryne" å grave ned til den nye pukken for så å lede vennet ned i den🤔
TSt
   #19
 14,293     1
Har jo ikke noe annet valg enn å forsøke. Men det kan fryse lettere igjen nå enn det gjorde tidligere. (Se på nye veier som fryser til oppå asfalten mye fortere enn gamle fordi varme fra grunnen ledes mye dårligere opp til overflaten).

Siden du har lagt en rad på langs ytterst tror jeg det blir penest å avslutte med en slik kant rundt åpningen i belegningsteinen under pumpen også. Pass på hvis det begynner å fryse på da må du få satt noe midlertidig oppover veggen med en gang så vannet ikke renner over grunnmursplaten og inn på baksiden.