CSI
   #21
 584     Hordaland     0
Her en nyttig streng for de som ønsker at varmepumpen har inntjent sig innen garantiperioden. Hvilket det med noen av prisene på merkepumper ikke så sikkert er garantert. I tillegg vises det måter at øke denne inntjening på - samt målinger for dette.

Og til Hootie: Ja, pumpen har jordet stikk, er på egen kurs med integrert jordfeilbryter/sikring. For dette fikk jeg elektrikeren min til at installere... Wink - og i nybygg iøvrig er alle stikk jordet...(som jo sikkert er deg bekjent: standard i nybygg - til og med lamper som ikke har noe som helst at jorde - skal ha jordet stikk...).

Og den kostede 3500 dkr for 6 år siden.

   #22
 21,481     Enebolig     0
Det er jo fordi det finnes båe lamper med jord og klasse 2 utførelse. Man vet jo ikke hva kunden kjøper inn.
   #23
 3,258     Akershus     0

Håper dåke er klar over at den pluggandplay pumpa dåke kjøpte er like effektiv som ein oljeovn til 500kr..  :)


Er dette historier som holdes levende blant varmepumpeinstallatører?  Må være på narchspielet etter julebordet i lauget en klarer å lire av seg såpass  ;D

Men fra spøk til alvor, greit å være kritisk til noe som truer jobben ens, men er det ingen yrkes-moral til stede i det hele tatt når man går ut med ren løgn? Hvordan står det til med resten av greiene når man så enkelt kan lire av seg ren løgn?

Signatur
RTv
   #25
 918     0

Det KAN være at utsagnet ikke var ment 100% seriøst  ;)


;)

Det truer heldigvis ikkje mitt yrke om alle pumper i verden blir innstalert av amatører Smile
Men det store problemet med dette er all den forurensende gassen som slippes ut som ingen har kontroll over. Det er derfor at dei nye krava blir innført der alle må sertifiseres for å arbeide med gass. Og etter det eg har fått med meg så skal alle dokumentere kvart gram med gass som blir tappet/fylt på.

Og selfølgelig er det folk som klarer å lese seg til ting og gjer forskjellige jobber tilfredsstillendes. Men for kvar dyktige amatør så finnes det minst 10 hjelpesløse idioter som trur dei kan absolutt alt, men som ikkje kan ein drit. Dette kan sikkert sopp skrive under på...
   #27
 5,188     Østlandet     0


Håper dåke er klar over at den pluggandplay pumpa dåke kjøpte er like effektiv som ein oljeovn til 500kr..  :)


Er dette historier som holdes levende blant varmepumpeinstallatører?  Må være på narchspielet etter julebordet i lauget en klarer å lire av seg såpass  ;D

Men fra spøk til alvor, greit å være kritisk til noe som truer jobben ens, men er det ingen yrkes-moral til stede i det hele tatt når man går ut med ren løgn? Hvordan står det til med resten av greiene når man så enkelt kan lire av seg ren løgn?
Full støtte på den kommentaren Pingle!

Billigpumpene med plug & play har blitt bedre nå.
Inntjeningtiden for varmepumpa dobles i enkelte tilfeller fordi monteringen koster mer enn selve pumpa.

Til TS: Den "Huindajyen" kan du la stå, og så stikker du og kjøper en ny pumpe på Jula. Det blir billigere enn å leie montør (som garantert ødelegger noen deler slik at det blir enda dyrere + mva + mva på mva).
Signatur

CSI
   #29
 584     Hordaland     0
Enig med Harald - gå for Jula-pumpen. Prisen er helt ok sammenlignet med øvrige og ikke mindst: Jula ikke bare kan forventes at fortsatt bestå om 5 år - men har ut fra flere innlegg vist at stå for en skikkelig kundebehandling. Går noe i stykker sender de dig enten ny del+montør - eller ny pumpe, ikke bare på papir men ut fra de som har opplevd problemer beskriver. Gir i tillegg 5 års garanti på kompressoren.
   #30
 157     Stavanger     0
For referens, jeg fikk flyttet vår Mitsu-pumpe, riktig nok kun innedelen, av etablert firma for 1500 kr. Ble gjort raskt å fint.