#41
 2,326     Trondheim     0

Nå har ikke jeg lest alle innlegg i denne tråden, men det sto noe om at en noen varmepumper ikke kan fylles. Det er riktig. Jeg har selv en Julapumpe fra Coolix som er produsert av Midea. Etter en lang runde med Jula og tilsist fabrikken som produserer, kom det for en dag at noen av disse pumpene med hurtigkoblig mangler ventiler for påfylling av gass. Da jeg flyttet pumpa, stengte ikke ventilen på hurtigkoblingen raskt nok, slik at en del gass gikk ut som klimagass. Det var såpass mye at pumen hadde nedsatt funksjon.

Etter meget god hjelp hos www.renkulde.no fikk jeg orden på sakene. Jeg kjøpte en punkteringsventil og monterte denne på anvist plass fra fabrikken inne i pumpa. Dertter kunne jeg vakumere og fylle opp igjen pumpa. Nå fungerer den fint. Jeg byttet også alle o-ringer i hurtigkoblingen da jeg monterte det sammen igjen. Jeg bruker den kun som AC på soverommet, men den fungerer meget bra til 3990,- + litt jobb med punktering og fylling da.

Legger Red bilder av jobben, her vises også plassering av punkteringsventil. Det går an å få kjøpt en ventil som man lodder på også, som er en enda mer permanent løsning.

Se der, alt er løsbart.
Signatur

   #42
 89     Akershus     0
Ja, det er sant. Fant en video på youtube av en fyr som bytta et "ikke byttbart" lager på en panasonic varmepumpe i kompressoren. Det var jobb for viderekommende, men dog, det er mulig.