4 993    3    4  

Innstilling på varmepumpe kombinert med vedovn

FV
 245     Karmøy     3
Jeg har en Toshiba Daisekai Premium som er hovedkilden min til oppvarming. Nå har det vært veldig kaldt i det siste (-15 på det meste), så jeg har i tillegg begynt å bruke vedovnen litt. Når jeg fyrer om kveldene så er det fort gjort at temperaturen i stuen ligger på 25-26 grader på topp. Jeg kunne da tenkt meg å satt på varmepumpen på 22 grader slik at når temperaturen i stuen synker til under 22 i løpet av natten så starter varmepumpen. Problemet er bare at når jeg starter varmepumpen så begynner den å kjøle ned til 22 grader, mens jeg derimot ønsker at den skal stå stand-by og starte når den kommer under.
Dette kunne selvsagt blitt løst med å sette timeren på pumpen slik at den slår seg på en time før jeg står opp, men jeg vil prøve å unngå for store temperatursvingninger i huset.

Noen som kan med dette?

   #2
 8 022     Bærum     0
Pumpa bør alltid stå på heat i oppvarmingssesongen. Ellers kan du risikere nettopp at den begynner å kjøle fordi den oppfatter rommet som å ha nådd innstilt temp. Det er å fyre for kråkene...
   #3
 3 210     Vestlandet     1
På min toshiba bruker man mode-knappen til det kommer fram et sol-symbol på øverste linje i displayet. Også greit å lagre dette i preset, slik at man kan trykke på preset, så vet man at pumpa står i varme-modus. Vet av erfaring at det er fort gjort å komme borti mode-knappen, slik at den plutselig står på auto igjen!