9 634    41    10  

Luft - luft uten utedel

TG8
 10     0
Noen som har erfaringer med varmepumper uten utedel av denne eller tilsvarende typer? https://www.bauhaus.no/varmepumpe-qlima-wdh129-monoblock

Egner dette seg kun til garasjer og lignede eller er de stillegående nok til å kunne stå i en stue f.eks?

TSt
   #1
 13 183     0
Tviler på det. Enten må jo effektiviteten bli for dårlig / total effekten eller støyen for høy.
TG8
  (trådstarter)
   #2
 10     0
Tviler på det. Enten må jo effektiviteten bli for dårlig / total effekten eller støyen for høy.

Tviler jeg også, men ønsker jo å høre om noen faktisk har erfaring med de. Det er jo tydligvis et marked for de ettersom de selges.
TSt
   #3
 13 183     0
Det er bare å se litt på tverrsnittene på luftinntak på ute pumper. Det er mye luft som dras igjennom her, mye mere enn det en klarer med to rør, et inn og et ut. Den sier maks 3kW i varmeeffekt så det er jo noe under kalvparten av det en pleier på få med en vanlig L/L pumpe på maks. Men prisen er noe over det halve. Dvs har en lite varmebehov kan dette klare seg men ellers kan en like gjerne kjøpe en vanlig på tilbud med pris er inkl montasje.

Men hadde prisen vært det halve av det den er nå så hadde det vært noe å tenke på.
TG8
  (trådstarter)
   #4
 10     1
Joda, men det blir jo fortsatt synsing hvis du faktisk ikke har prøvd eller sett en. Hvis kapasiteten som er oppgitt og støyen er til å leve med ser jeg mange fordeler. Inndelen ser ikke så gal ut og man slipper en stygg utedel. Mange steder får man heller ikke lov å henge noe på utsiden. Et stort pluss er jo også at man har lov til å montere den selv.
TSt
   #5
 13 183     0
Ja men en burde har spart noe. Det vil en ikke gjøre her siden effekten er under halvparten av andre og en kan få topp modeller inkl montasje til godt under 20 000. En må tenke på at en ikke kjører enhetene på maks til vanlig så snaut 1/2 part er det en kan beregne som en normal effekt. Kondens problematikken kan være stor. Opp til 84l pr døgn står det.

To 180mm hull i fasaden skal en ha. Så jeg vil ikke bregne at dette er gjør det selv produkt uten at en har avtale med sameie / borettslag. I tillegg skal det kunne renne mye vann ut av et rør. 500m3 med luft gjennom dette vil høres definitivt.

Andre butikker skriver varme effekt på 2,3kW. Da begynner vi nok å komme til det en kan forvente.
TG8
  (trådstarter)
   #6
 10     0
Er klar over utfordringene med en slik løsning og det er derfor jeg ønsker å høre om noen faktisk har en slik eller kjenner noen som har det kan uttale seg.

Hvis spesifikasjonene som oppgis er nogenlunde riktig så er det en interessant løsning for min del.
TSt
   #7
 13 183     0
Vanlige pumper har effekt på 6,3-6,6kW varme så er derfor jeg sier at dette blir en litt panelovn i sammenlikning ved normal drift. Da blir denne for dyr. Såt to dB nivåer uten at en kan tolke hva de egentlig er. 30dB er veldig lavt mens 58 dB er veldig høyt.

TG8
  (trådstarter)
   #8
 10     1
Takker for innspillene dine TSt, men økonomi er ikke et tema. For å dra tråden tilbake til det opprinnelig spørsmålet.

Noen som har en slik type varmepumpe og kan si noe om opplevd støy/effekt?
   #9
 23     0
Er litt nysgjerrig her, TG8.  Smile

Kjøpte du en slik varmepumpe? Hvordan var støyen og effekten?

Bauhaus-linken fungerer ikke nå, men fant noe slikt på nettet til 30' for 2,6 kW max varme.
Veldig dyrt for lav effekt, men gir jo helt andre muligheter for plassering i huset enn "vanlig" luft-luft-varmepumpe. Kan tydeligvis ikke brukes som AC, så det er en ulempe i mange sammenhenger. 

Denne er forresten kanskje den du fant på Bauhaus til en mye billigere pris?
https://www.hyttetorget.no/qlima-varmepumpe-monoblock?gclid=CjwKCAjw7--KBhAMEiwAxfpkWMrtuNWegLB8SP5c71A6nBbWf9ErszrRmn19Wo5EbwOCYRnvytF3kBoCUKAQAvD_BwE
TG8
  (trådstarter)
   #10
 10     0
Hei,
Det ble ikke noe kjøp av denne. På papiret virker den grei, men har ikke klart å finne noen som faktisk har installert en slik. Støy er kanskje den største utfordringen.