#11
 1     0
Angrer bittert på at jeg ikke gikk for en daikinpumpe.  Er så mye ulyder i denne kirigaminepumpa at det er helt for jævlig. Knirking og knarking over en lav sko.  Går bra å ha den langt unna oppholdsrom, men blir sjenerende når den er i stua. Spesiellt er ulydene der rett etter avriming, eller når den slutter å blåse av en eller annen grunn. For det skal den tydeligvis heller ikke gjøre,  hvis det ikke er andre varmekilder.

'isee' funksjonen er et kapittel i seg selv. Kunne likegodt hatt en dampveivals i stua

TSt
   #12
 14,304     0
Synd at Raymond188 har fått en slik mandags modell. Er redd dette kommer noe av montasje.  Har 4 stk et sted (ikke bolighus men ansvaret for drift av dette)  og har bare en som en skjelden gang laget litt vibrasjoner i deksel.  Da holder det bare å ta på inne enheten så gir den seg.  Ingen varmepumper er lydløse i forbindelse med avriming.  Har erfart at skal en få ut maks effekt så må en ha en del vifte på.  Hvis en skal øke temp fra sparenivå f.eks.  må en bruke dette hvis en trenger maks effekten og så setter en vifte noe ned igjen etterpå.
Isee funksjonen virker som tiltenkt kan ikke se noe galt i den, men en må ta hensyn til den ved temperaturinnstillingen.  Ved kaldt ute må en stille opp temperaturen noen men en får da automatisk litt mere varme når det er noen tilstede.  
   #13
 162     1
Angrer bittert på at jeg ikke gikk for en daikinpumpe. Er så mye ulyder i denne kirigaminepumpa at det er helt for jævlig. Knirking og knarking over en lav sko. Går bra å ha den langt unna oppholdsrom, men blir sjenerende når den er i stua. Spesiellt er ulydene der rett etter avriming, eller når den slutter å blåse av en eller annen grunn. For det skal den tydeligvis heller ikke gjøre, hvis det ikke er andre varmekilder.

'isee' funksjonen er et kapittel i seg selv. Kunne likegodt hatt en dampveivals i stua

Hei Raymond188,

Vet ikke om du har vært i kontakt med teknisk avd. hos oss ang dette? Men om du vil at vi skal bistå med teknisk hjelp for å se om det er tiltak som kan gjøres for å redusere / fjerne lyden du nevner, så send oss lydklipp + beskrivelse til kundeservice@no.mee.com så skal vi sammen med teknikere se på saken Smile

En varmepumpe vil aldri stoppe å sende ut luftstrøm med mindre man skrur den av.
Det er noen situasjoner hvor det kan føles ut som maskinen har stoppet å blåse luft:
1. Under avriming - viftetrommel i innedel vil gå rundt med lav hastighet. Nødvendig for å unngå kondens i innedel.
2. Oppnådd romteperatur - når temp.føler på innedel registrerer at ønsket romtemp. er oppnådd så justerer viftehastigheten seg nedfør den jobber seg oppover igjen - i dette tidsrommet kan det virke som viften har stoppet å blåse.
3. Silent mode / laveste viftehastighet - viftetrommel går i lavest mulig hastighet = svak luftstrøm ut av innedel.

Er det ingen av disse punktene gjenkjennelige så beskriv gjerne når dere merker at den stopper å blåse. Da kan vi også se på dette sammen med lydfil.

Trenger litt mer informasjon ang I-see sensor for at vi skal kunne gi et svar Smile

mvh/ Daniel
Signatur
   #14
 6     0
Hei Roar H,

Dette høres ut som lydene som kommer når luftrenseren er aktiv. Dette er en funksjon som under drift reduserer soppdannelser, mugg og allergener som er luftbårne. Luftrenseren er et filter som produserer strøm, der partiklene blir "svidd bort". Lyden dere hører oppstår når plastma sendes ut, og er en ikke en feil.

Funksjonen behøver ikke være aktivert, og kan enkelt slås av ved å trykke på knappen på fjernkontrollen med tre stjerner, merket "purifier". Om funksjonen er aktivert vil bildet av tre stjerner vises omtrent øverst på midten på displayet. Ser du ingen stjerner der, er luftrenseren deaktivert.

Skulle det være slik at denne lyden oppstår når "purifier" ikke er aktivert må forhandleren din kontakte oss for å feilsøke på maskinen din.

Mvh

Anette
Teknisk support/kundeservice.

Jeg har hatt den samme lyden fra pumpa, akkurat som noe blir svidd inni der. I den siste tiden har disse lydene kommet veldig oftere og med kortere intervall. Kom over denne tråden og dette innlegget, og jeg prøvde å slå av Purifier-funksjonen. Dette hjalp tydeligvis, fordi nå har vi ikke hørt denne lyden. Jeg har dog hatt på Purifier-funksjonen siden pumpa ble montert for ca 1 år siden. Dette etter råd fra montøren. Er det vanlig at denne funksjonen lager lyd etter ca 1 års bruk? Hilsen Ida
   #15
 242     0
Solsikke11 hvirdan er det med rengjøring? Har du vasket begge støvfilter og tatt ut luftrenseren og gjort denne rein?
Min tanke var at det er etter et år kommet møkk innimellom.
   #16
 6     0
Solsikke11 hvirdan er det med rengjøring? Har du vasket begge støvfilter og tatt ut luftrenseren og gjort denne rein?
Min tanke var at det er etter et år kommet møkk innimellom.

Ja, vi er flinke på renhold ☺️ Lyden gikk bort etter vi slo av Purifier-funksjonen, så det var bare derfor jeg stussa litt. Ettersom den har stått på siden den ble montert for ca 1 år siden. Men det er sikkert tilfeldigheter. Vi er hvertfall veldig fornøyd med denne pumpa ☺️