HSt
   #21
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Ja er det fakturert kost så finnes såkalte billig leverandører som krever forskudd,en bekjent hadde kommet ut for en slik og fant ut at han lå 4k foran reelt forbruk, han klarte å få sagt de opp og få pengene tilbake. Så aldri velg forskuddsbetaling på strøm.

   #22
 29     0
Dette høres merkelig ut. Hvor stort areal skal den varme opp? Og hvor mange watt var ovnene på som nå er slått av?

Men 29 grader høres overkill ut. Jeg har selv samme pumpen som du. Nå er det -1 grader ut og med forbruksmåler i stikk ligger den å rusler på vedlikeholdsvarme i snitt med 360 watt. Tempen er instillt på 21 grader. Rommet er 60 kvadratmeter. Skrur jeg den opp til 29 grader trekker den lett 1500w, får den roer seg ned og legger seg på 800w.

Jeg har også en Qlima sc3323. denne brukes til oppvarming av 40 kvadratmeter fullisolert hagestue. Før jeg kjøpte pumpen brukte jeg en 800watts ovn som stod på full guffe 24 timer i døgnet. Da gikk det med 0,8kW*24 = 19,2 kW i døgnet. Rommet holdt da 17 grader vinterstid. Byttet til pumpen. Kjøpte forburksmåler. Snittforbruk på 375w i timen. Totalforbruk pr døg = 9kW. Sparte altså 10 kW pr døg ved bytte. Qlimapumpen klarer ikke å komme ned til mer enn 450 watt i vedlikeholdsvarme. Mitsibishien klarer faktisk ned 290W.
  (trådstarter)
   #23
 286     Oslo     0
Pumpa skal kunne levere mer enn 2x800w. Kjør den på så høy viftehastighet som dere klarer uten å plages for mye med støy. Feks når dere ikke er tilstede i rommet som pumpen står i, bør den kjøres på maks viftehastighet, desto høyere viftehastighet, dess mer effektivt produserer og sprer den varmen i huset.
Burde klare å varme godt uten at den står på 29 grader, men kommer an på plassering i huset, og hvilke muligheter varmen har for å spre seg.

PS det er en god pumpe du har Smile.

Takk for svar! Så det du sier at pumpa gir mer effekt med mye luft, og heller lavere temp, enn maks temperatur, og lite luftstrøm? Jeg satte den ned til 23 grader, og det holder nesten. Det er nødvendig å fyre litt i tillegg.
Pumpa står plassert på kjøkken, så jeg lurer litt på om den bruker en del energi på at den fort når temperaturen som er ønsket, så slår den seg av, for så på igjen. Det er liten avstand fra pumpa til kjøkkenskap på motsatt side, så kanskje det fyller seg fort her, og at pumpa stopper så fort ønsket temp er nådd?
Signatur
   #24
 21,481     Enebolig     0
Det er ingenting galt dersom varmepumpen varmer opp vesentlig mer enn det som var tilfellet tidligere, eller evt at man øker innetemperaturen. Mange tror at VP fører til at regningen reduseres, men de fleste opplever vel egentlig at komforten økes - regningen forblir omtrent det samme. Forutsatt at pumpen gir godt med varme ut, så fungerer den.

Redusert vedfyring, auto mode, evt jordfeil osv er vel allerede nevnt.
   #25
 2,326     Trondheim     1
Lite gunstig plassering om du har den så den starter og stopper. Denne pumpen skal kunne gå kontinuerlig på lav effekt om så var. Synes nesten som om du ikke fyrer med VP så og si, men redusert fyringen på bekostning av at annen direkte EL må holde varmen i huset.
Signatur
   #26
 84     Rogaland     0
Ja, pumpa leverer mest varme til en rimeligst kostnad ved høy viftehastighet. Plassering av pumpa mot et skap kan virke uheldig, normalt ønsker en å oppnå at pumpa har "fri sikt" et stykke, slik at varmen får spredd seg og ikke blir innestengt på et mindre område.
Har du i tillegg kun en døråpning mellom kjøkken og stue vil det bli vanskeligere å varme opp stuen nok.
Har du en plantegning som viser hele etasjen din, samt hvor pumpa er plassert?
Signatur
TSt
   #27
 14,509     0
Sørg for å skru av annen el. varme så du riktig vet hva pumpen varmer opp. Er kjøkkenet veldig lukket og du skal varme opp stue via dette kan det være vanskelig å komme ut med varmen. Har en varmepumpe i et litt stort rom med flere meter fri forran. dør litt på skrå i forhold til pumpe rett over. I gangen utenfor må vi ha tilførsel av varme, holder ikke med dør på vid vegg selv om jeg stiller spjell og forsøker og sikte på døråpningen.