(trådstarter)
   #11
 286     Oslo     1
Tja, hvis du pleier å kjøre den på 29 grader konstant hele døgnet så vil jeg påstå at en bør forvente høy strømregning. Men hadde du panelovner tidligere som stod like høyt, burde det kanskje ikke gjøre så stort utslag. Hvor står den plassert? Må den jobbe på så høy temperatur for å få Ok varme i rommet, eller trives dere best i badstue? Wink

Ang. Jordfeilautomat så kommer det vell an på alderen til skapet?

Skapet er gammelt. Der er det skrusikringer. Vi hadde to panelovner før, de sto på kanskje 24 grader. De var på 800w. Jeg måtte fyre litt i tillegg, men over en fordobling er vel litt i overkant mye. Det er mulig vi sparer litt på nattsenking?
Signatur

   #12
 84     Rogaland     0
Pumpa skal kunne levere mer enn 2x800w. Kjør den på så høy viftehastighet som dere klarer uten å plages for mye med støy. Feks når dere ikke er tilstede i rommet som pumpen står i, bør den kjøres på maks viftehastighet, desto høyere viftehastighet, dess mer effektivt produserer og sprer den varmen i huset.
Burde klare å varme godt uten at den står på 29 grader, men kommer an på plassering i huset, og hvilke muligheter varmen har for å spre seg.

PS det er en god pumpe du har Smile.
Signatur
   #13
 549     Skien     0
Be elektriker sjekke om du har jordfeil, og sjekk hvor mye strøm varmepumpa trekker ved å sette inn en energimåler mellom stikk og kontakt.
Hara burde levere mer varme for mindre strøm enn du brukte med panelovnene. Riktignok burde det holde med 22/23 grader på kontrollen med viftehastighet på 2/3.
TSt
   #14
 14,520     1
Solen er på plass på fjernkontrollen, pass på å kun benytte AC når en vil det bevist. Auto unngår jeg. Det er bare ved veldig kalde gulv at du trenger noe vesentlig opp i temperatur. Med symbolet over til høyre for temp innstilt vil temp synke 2 grader når ingen er tilstede. Funksjonen kan slås av og på. Men at du skal ha behov for 29 grader på instilling forstår jeg ikke. Hadde den på 27 grader i et rom der vi venter på nye vinduer og det var storm tidligere i uken, når vinden løyet og lokalet oppvarmet holder det med 23 grader. (husk på de 2grader som den senker uten at ikke tilstede funksjonen ikke slås av). 3 gir mere varme som du har erfart og 4 gir masse varme men da er støy generende. Men skal temp økes mye kan det være et valg mens den star uten at noen er i rommet.
Hvilken temperatur får du i rommet ?
HSt
   #15
 36,635     Lillestrøm kommune     0
Det stedet du kan ha jordfeil som gir stor strømregning er varmtvannsbeholder. En kan sjekke om fasene ligger syntetisk (230V anlegg) men her vil en også detektere feilen til naboer
   #16
 2,326     Trondheim     0
Den pumpen trekker maks 300W mer enn de to panelovnene. Der du skriver du fyrte før. Betyr det at du ikke fyrer nå. Dvs, det du brukte på ved, må du erstatte med EL. Hvis varmepumpen erstatter vedfyringen, så øker strømforbruket.
Ellers, følg rådene nevnt, dvs på med så mye vifte som mulig. Like så, ser ut som du vinkler luftstrømmen.
Høy temp, lav luftstrøm er kritteriet for lav virkningsgrad i varmepumpen.
Hvor mye økte strømforbruket i kWt. Pumpen kan maks trekke ca 45kWt i døgnet, så om økningen var mer enn det er det noe annet enn varmepumpen som trekker strøm.
Signatur

   #18
 3,588     1
Dvs, det du brukte på ved, må du erstatte med EL. Hvis varmepumpen erstatter vedfyringen, så øker strømforbruket.

Men slett ikke 1 : 1! VPen henter betydelig energi fra utelufta (ved å nedkjøle den). Man burde forvente at VPen ga like mye varme som tredelen av veden, om vi setter opp energi-innholdet iveden mot elektisk energi levert til VPen.

Har TS en vedovn med 80% effektivitet og tilgang til gratis ved er det helt flott for spisslast. Men i hverdags-situasjonen burden en VP redusere behovet for ved, og el til oppvarming, til maksimum halvdelen. Enten er det det noe fundamentalt feil (f.eks. jord-problemer slik andre har foreslått), eller det reelt har eksisert andre enegikilder som ikke er tatt med i vurderingen.

Ved lunchen i dag kommeterte en kollega 'Vi har ikke egentlig varme i badegolvet - det bare virker sånn på grunn av de som bor under oss'. Det er litt karikert situasjon, men om det kommer nye naboer i etasjen under kan det bety en del på varmebudsjettet, I teorien kan det også her hende at varmekilder er forsvunnet, uten at man har vært det bevisst.*-
HSt
   #19
 36,635     Lillestrøm kommune     0
En kan sjekke om fasene ligger syntetisk (230V anlegg)

Eeeeh...? Symmetrisk?

Eller som hu sa: Æ stille mæ skjepisk! (og ble korrigert: Du meine skjematisk! ... fra "Vett og uvett")

Det blir av og til litt langt å skulle beskrive all teori for jording i et 230V system, hvis TS kontrollerer at den ene fasen ikke ligger til jord så er det ikke jordfeil hos seg eller på samne trafo krets.  Ser han med multimeter på Volt AC rimelige like verdier mellom hver faseleder og jord så er det ingen jordfeil problemer. Jeg tror egentlig du skjønte hva jeg mente Wink
T1
   #20
 782     0
Leser du av strømmen selv slik at du sammenlikner faktisk forbrukt, eller sammenlikner du bare beløpet på fakturaen? Ved a-konto betaling kan det være betydelige variasjoner ved manuell avlesning.

Hvis det var i fjor høst du fikk ny strømmåler, kan det også være at den gamle strømmåleren målte alt for lite.