#131
 7     0
Ønsker å bidra til emne om det å isolere denne enheten.

Når man isolerer kompressoren og trykkrøret(ut av kompressor) skjønner jeg da at man ønsker å minske dette varmetapet slik at dette blir tilført innedel(kondensator).

Nå er det slik at temperaturen etter kondensator må være så lav som mulig, dette kalles tu* underkjøling- den største forbedringen av et varmepumpe-anlegg er viss denne er så lav i temp som mulig. tvinger man på masse isolasjon på returrøret etter kondensator vil man miste kapasitet med store marginer,når temp på utsiden er lavere en tu*

I et scenario der man isolerer kompressor og trykkrør- da må man måle før og etter på innedel før man gjør dette.
Om man har,før isolering, en delta T på 30kelvin- feks 55grader inn 25grader ut, må man passe på at temp ut ikke stiger og at delta T øker. da har man fått gevinst.

MEN viss ut temp på kondensator øker til feks 30grader- da har man bevist at kapasiteten på innedel ikke er høy nok og dette fører til massiv stigning i trykkforhold mellom suge og trykk side. Dette gjør at kompressoren må jobbe hardere og dermed trekker mere strøm- du har nå tapt kapasitet i anlegget ditt og redusert leveltiden.

Skal du først isolere noe må du isolere sugesiden. spesielt etter fordamper til kompressor.
for hver grad(kelvin) man taper der, mener jeg på det var 3-5% tap i kapasitet, på sugerøret til komp.


   #134
 6,009     Finnmark     0
Tror dette er mest på teoretisk basis, ikke praktisk.......
Disse VP har best virkningsgrad på pluss 7grader, og jeg tror absolutt ikke det er mulig å isolere feil........Uansett vil det være gevinst, sammenlignet mot å ikke isolere.....
Har selv to slike VP og ser hvor mye bedre effekt det er på VP i kulda etter isolering.
Har ekstra isolert våre to VP ulikt for å se forskjell, og det er minimalt....
Kan også nevne at disse VP er nokså bra isolert fra fabrikk;)
Signatur
   #135
 7     0
Kan potensielt fungere å isolere kompressor og trykkrør viss kondensatoren klarer å kvitte seg med varmen
"I et scenario der man isolerer kompressor og trykkrør- da må man måle før og etter på innedel før man gjør dette.
Om man har,før isolering, en delta T på 30kelvin- feks 55grader inn 25grader ut, må man passe på at temp ut ikke stiger og at delta T øker. da har man fått gevinst."

Kunne vært å artig å teste nærmere for moro, om innedelen klarer dette- da skulle jeg vurdert tiltakt. hehe =D

Man må bare huske på å isolere røret fra fordamper til kompressor som en selvfølge,ettersom dette kan øke COP med 3-5% per grad(kelvin) man får dette redusert- man skal ha noe overhetning slik at man ikke får fuktig innsug-men her kan det være mere å hente en isolering av trykkrør

HSt
   #136
 36,914     Lillestrøm kommune     0
Jeg fulgte isolasjonsveiledningen her inne på BB (søk isolere varmepumpe) i fjor høst og min gamle Panasonic pumpe leverer definitivt mer varme sist vinter. Men vi kan bruke Rull sine komentarer til å passe på å ha høy nok viftehastighet og at registeret inne ikke er tett av støv o.l.

Selv på nye Mitsubishi pumper er dette med lufthastighet viktig (de leverer mer effekt en min gamle og må få den levert inne).
TSt
   #137
 14,682     0
Billige effekt metre kan kun benyttes på rene varmeovner, varmtvannsbreder med konvensjonelt element eller liknende. En kan nok finne enheter som måler rett men en kan jo ikke vite det hvis en ikke har fasiten. En må i allefal sammenlikne med noe. Slås av alle andre sikringer en times tid og en sammenlikner med strømmåleren i sikringsskapet får en en ide om meteret kan brukes og gi rett resultat.

   #138
 7     0
Ville gjerne legge til at om man måler økt strømforbruk på kompressor, etter isolering av trykkrør- når man da øker trykkforholdet,så vil den økte strømmengden bli tilført varmen du får ut i innedel(forhåpentligvis).

et eksempel, orginalt 1000w max effektforbruk ,etter isolering 1200w. De ekstra 200w blir tilført kjølemediet, ettersom kompressoren gjør et mekanisk arbeid på gassen. COP går ned,men tilført energimengde blir større kan man si.

I diagrammet jeg har laget(link lengereopp) ser man på eksempel 3(kompressor og trykkrør isolasjon) at kompressor kommer langt ut til høyre i diagrammet,med mere tilført strøm øker temp og man får et nytt trykkforhold.Dette gir da SC3325 en COP 2.79. Man har økt varmekapasiteten,med å tilføre mere strøm, men tapt i forhold til økt strømforbruk.

Eksempel 2: Orginalt COP 3.24 i diagrammet.

Eksempel 1: ved å la returrøret fra innedel være dårlig isolert - og isolere røret fra fordamper til kompressor får man nå en COP 3.56.

Oppsumering:
Isolasjon komp.+trykkrør         :COP 2.79 (mere kapasitet,virkningsgrader går ned,økt strømforbruk)

Orginalt                                 :COP 3.24 (orginalt levert fra produsent)

isoleringfra fordamp til komp,
mindre isol av returrør fra innd. :COP 3.56(mere kapasitet,virknigsgrad går opp, lavere strømforbruk)

Men som sagt- klarer man å få den samme temp ut av innedel som tidligere, da er det bare fryd.
Men siden folk måler et høyere strømforbruk, tyder dette veldig på at innedelen ikke har kapasitet nok til å håndtere dette.



HSt
   #139
 36,914     Lillestrøm kommune     0
Vi måler mer varme inn i huset og lavere totalt strømforbruk, jeg godtar argumentasjonen om et mulig høyere strømforbruk før en beregner COP. Tid for avriming er også veldig viktig her kaster en mye av tilført energi ut.
   #140
 2,328     Trondheim     1
Ad etterisolering og risiko for reduksjon av COP.

Risiko for reduksjon av COP med etterisolering er svært liten. Innedelene har mer enn nok kapasitet til å avgi varme, og da gi OK underkjøling. De skal tross alt avgi like mye effekt på kjøling som i oppvarming, hvor det i kjøling er en dT på kanskje 20 grader, mens under oppvarming godt kan være opp mot 35 grader. Svært grovt regnet så klarer innedelen å avgi 75% mer energi i oppvarming enn i kjøling. Altså er den stor nok.
Det viktige er å holde lameller og filtre fri for støv, uansett om VP er ekstra isolert eller ikke. Gror de igjen vil en VP bli elendig i COP og ikke minst som kilde til oppvarming.
Signatur