#11
 24,664     Akershus     0
«Varmtvann lages i tankene hans "on the fly" i spiral i tankene, kaldtvannet varmes opp mens det strømmer gjennom.
Om en ser på gjennomstrømningsvannvarmere, så trekker de ca 18kW for å varme dusjvann on the fly. Om en har flomdusj trengs det trolig enda mer.
Signatur

   #12
 14     0
Hmmm ja...

XLVarme er ikke de eneste med gjennomstrømmingsvarmer fra akkumulatortank:

https://www.varmtvandfrasolen.dk/varmtvandsstationer/867-vvfs-varmtvandsstation.html

Litt annet konsept med pumpe og platevarmeveksler; det konseptet kan en vel bygge til så mange kW en vil i prinsippet bare plateveksleren er stor nok. Den modellen der er i alle fall spesifisert til "ca. 20 liter/min v. 48°C"...

Og de fleste leverandører bruker vel spiral til forvarming, om det skal ha noe for seg overhodet så må vel de spiralene ha en viss effekt? Går med på at det trengs 18kW for å dusje, men hvor stor effekt har en spiral i tank? (Men 18 kW virker veldig mye...)
   #13
 2,326     Trondheim     0
XLVarme sin løsning med gjennomstrømning i en varm tank er vellprøvd. Er langt sikrere enn dusjslangen du har i bruk, for ikke snakke om millioner har i bruk uten å bli legionellasyke. Så ikke noe å bekymre seg.
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 2,984     Vestlandet     0
Slik eg har forstått det er ikkje legionella eit problem her, då varmtvatnet til dusjen, som vert varma opp "on the fly" ikkje er i kontakt med vatnet i tanken som varmar det opp. Det ligg altså ikkje stille i ein tank, men vert stadig tappa. 

Eg har forøvrig vore i kontakt med XL varme fleire gongar. Epost fungerer ikkje, men har hatt kontakt på telefon. Får der beskjed om at pris er usikkert, endeleg konfigurasjon er usikkert og om det kan leverast (pga mykje arbeid) er usikkert. Då tør ikkje eg låsa meg til den løysinga. Eg får ikkje nøyaktig pris, nøyaktige instalasjonsmål, koplingsskjema eller sikkert svar på leveringstid. Litt synd, då det såg lovande ut.
Signatur
   #15
 75     Fredrikstad     0
Ja, Legionella er stort sett relatert til stillestående vann over lengre tid.

Les mer om legionella her:
https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/legionella/sporsmal-og-svar-om-legionella/

Hei Komlo,,,
Slik jeg har forstått det, ønsket du et tilbud og eksakte spesifikasjoner på en varmepumpe med tank / tanker for levering på et uspesifisert tidspunkt inn i fremtiden, for å kunne planlegge omtrent på centimeteren hva du kan få plass til.

Jeg har en kontinuerlig produktutvikling både på varmepumper og særlig på tanker. Jeg vet hva jeg kan levere i dag, men ikke eksakte spesifikasjoner på produktene mine neste år eller året etter. For ikke å love noe, om noe jeg kanskje ikke kan levere, vil jeg helst ikke binde meg til noen eksakte tall og spesifikasjoner for fremtidige modeller.

Og som jeg har forklart tidligere, epost er greit for klipp å lim type svar. Men jeg har ikke kapasitet til å diskutere kompliserte forespørsler med mange variabler på mail. Telefon er enklere, da jeg kan utføre enklere arbeids oppgaver samtidig, og særlig fra bilen.

Til nå har nesten alle tankene jeg har laget i polypropylen vært tilpasset spesifikt til den aktuell kunden. På sikt, med hjelp av mer avansert produksjonsutstyr vil det bli noen standariserte modeller.

Målet mitt er å utvikle luft-vann konsepter som er rimelige nok til å kunne tjene seg inn på under halvparten av produktets normale levetid. Slik at det kan anses å være en lønnsom investering.
Slik det er i dag, ser jeg mange tilbud ute hos potensielle kunder, på luft-vann installasjoner som aldri vil gå i pluss i løpet av produktets forventede levetid. Og det er etter min mening, nesten helt meningsløst.

Jeg har skrevet en del om dette tidligere i denne tråden.
https://byggebolig.no/energi-varme/lavtemeperatur-vannbaren-varme-med-varmepumper/msg933902?last=True#msg933902

Min tildels egenutviklede prototype som oppfyller kravene i linken, er nå ferdig testet i kuldelaben hos min produsent i Kina. Og kommer hit for ytterligere testing rett over nyttår. Blir sikkert noen endringer / forbedringer før den settes i produksjon neste år.


Kompakt Monoblock, med alle funksjoner integrert og programvare + WiFi som styrer alt.
Intern sirkulasjonspumpe, Wilo nede på inntaket.
2 kW backup elkolbe
Tre veis shunt for 2 temperaturer i to separate tanker for gulvvarme og varmt tappevann.
Tre stk. rør / slange tilkoblinger, flyttet til baksiden, en for gulvvarme, en for varmtvann og felles retur.
Se bilde under.

Beste løysing saman med Monoblokk pumpe - XL-prototype-a-mx.jpg - Komlo

Et par eksempler på tanker som skal leveres de nærmeste dagene.
Den første er en dobbel akkumulator tank på toppen, med to stk. 125 L kammer for gulvarme 35 / tappevann 55
Sammen med en 250 L nederst for et mindre solfanger anlegg hos kunden. Alt er laget slik at det mulig å konfigurere det på alternative måter, evt. supplere med en større solfanger tank. Og for å forenkle isolasjon av tanken, i en uisolert kjeller, er en del av rørdragningen utført inne i tankene.

Beste løysing saman med Monoblokk pumpe - Even-500L-01.jpg - Komlo

Denne tanken viser en kombinasjon av en 2-rør slave tank med vanlig 4-rør utførelse. For å øke COP har det tidligere vært vanlig, særlig med små bergvarme-pumper å kun benytte en 2-rør slavetank sammen med bypass for fløde.
Min ide her, er å ta det det beste fra 2-rør og kombinere med den enkle balanseringen en får med ordinær 4-rør utførelse. Varmeanlegget henter det varme vannet med høyest temperatur direkte fra varmepumpen, før det går inn i tanken og blandes til litt lavere temperatur. Samme på retur går direkte til pumpen for høyere effektivitet. Tanken fungerer på en måte som en bypass for det høyere flødet i varmepumpe-kretsen. Siden varme fra en varmepumpe er dyrere per kalori dess høyere temperaturen er, lønner det seg å utnytte det varmeste vannet fullt ut. Koster ingen ting ekstra, men gir en del kroner i besparelse over tid. Samme prinsippet er og benyttet i gulvvarme delen på den første tanken.

Beste løysing saman med Monoblokk pumpe - Blefj-190L-01.jpg - Komlo


Siste redigering: Tuesday, December 8, 2020 10:31:22 AM av XLvarme
Signatur