397    15    0  

Beste løysing saman med Monoblokk pumpe

 2 978     Vestlandet     0
Eg trur eg kjem til å gå fotr ei monoblokk varmepumpe etterkvart som eg får vbv i golva. 

Først tenkte eg dobbeltmantla beredar, så tenkte eg system med to sparate tankar så, igjen, tenkte eg på dobbeltmantla beredar. 

Eg har minimalt med plass til tank, koplingar og utstyr på teknisk rom. Helst skulle eg hatt alt i eitt løysing, men då vert det split-pumpa, og prisen skyt i været med installasjon. Eg må uansett skifta vvberedaren eg har i dag. Målet er å halda investeringskostnaden lågast mogleg. 

Utan at eg heilt forstår alt det tekniske, les eg at dobbeltmantla er meir eit kompromiss enn ei god løysing. Kva alternativ har eg då? 

Eg ser det er mogleg å få ei L/V monoblokk på 9-10kw til under 50 000kr.
Høiax dobbeltmantla beredar kan eg få ned i om lag 15 000kr. 
Eg veit ikkje kva som trengs av utstyr utanom, men dei to dyraste delane er då ca 65 000kr til saman.
Signatur

   #1
 3 366     0
Hvilken monoblokk ser du på? Mange av leverandørene har jo "innedel" til sine monoblokker med varmtvann etc - da har du alt fra en leverandør.
  (trådstarter)
   #2
 2 978     Vestlandet     0
Har kika på Chofu og XL varme sine. Dette er kun pumpe.
Tips til andre tas i mot med takk.
Signatur
   #3
 719     0
Denne innedelen:
https://www.varmeshop.no/products/panasonic-iu-200-innedel
har både varmtvannsbereder og akkumulatortank for varme og sirkulasjonspumpe. Må ha mikrobobleutskiller, ekspansjonskar og muligens magnetfilter "attåt". Ellers skiller den seg fra andre innedeler ved at den har både varmtvannstank og akkumulator for varme. Har ikke funnet noen andre som har det samme.

Det er vel bare sirkulasjonspumpe og treveisventil som er av elektronikk i den, så skulle ikke forundre meg om den kunne kombineres med pumper av andre merker enn Panasonic, men det kan jeg ikke svare på.

Så har du OSO Trippecoil som ligner, men her må du ha sirkulasjonpumpe og ventiler i tillegg.

Selv har jeg OSO EPC 300 og venter litt til før jeg kjøper pumpe. Konkluderte med at det var den greieste løsningen for meg. Er en helt annen konstruksjon enn "gammeldagse" beredere, og vil nok fungere ypperlig også tenker jeg. Betydelig billigere enn Panasonicen og OSO Tripplecoil.
   #4
 5 148     0
Panasonic kjem vel på godt over 100 000,- + pluss montering med innedel?
Xlvarme sine monoblockpumper har ikkje egen tappevannlevering så langt eg ser, kanskje han har nokre andre han bruker til det totankssystemet han leverer.


Dobbelmantlet er greit nok, mein får får jo det like enkelt med eit par varmevekslere om ikkje er avhengig av el. oppvarminga til gulva og ein likevel har vvb.

Ellers vert dei solgt brukte dobbelmantlede på finn innimellom, men pass på at ein får med coil nede for forvarming av tappevatn. Ligg ein CTC der nå, men den er uten coil.
  (trådstarter)
   #5
 2 978     Vestlandet     0
Eg kika tidlegare på Oso epc300. Det ser jo veldig greit ut med ein enkelt tank. Samstundes verkar det greit med el. backup slik at eg får varmt vatn og varme golv sjølv om pumpa skulle stoppa. Den vil jo og kunna ta spisslast dersom pumpa ikkje greier levera nok nokre dagar. Og enklare mtp at det er mogleg å få varmt vatn og evt golvvarme med ei gong den er installert.

Kva dei negative sidene ved ei slik løysing er, har eg ikkje heilt forstått.

Kva er forskjellen på OSO tanken og Panasonicen?

Om eg kjøper stor nok inverterpumpa treng eg nok ikkje el. oppvarming til golva. Beredaren eg har no må eg uansett skifta til noko nytt.

XL varme har pumper som leverer 2 temperaturar samtidig til sitt system med to tankar. Men dette er ikkje klart endå, så det vert litt usikkert om det kan leverast.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 2 978     Vestlandet     0
Bump
Signatur
   #7
 719     0
Det negative med EPC 300 er at du må ta topp-varmingen av tappevann med elektrisitet. Tappevannet forvarmes til gulv-temperatur i spiral, og så varmes det videre med elektrisitet.

Siden varmepumpen uansett er best til å produsere lavtemperatur-vann, så er ikke COP veldig god når du produserer 60-graders tappevann. Jeg kom frem til at EPC var en god løsning for meg.

Hadde jeg brukt mer varmtvann eller hatt mer plass inne i teknisk rom/vaskerom hadde kanskje konklusjonen vært en annen.

  (trådstarter)
   #8
 2 978     Vestlandet     0
Forskjellen på dobbeltmantla beredar og den panasonic innerdelen er at den er to separate tankar, samt at den har innebygd sirkulasjonspumpe?
Pp den andre sida har den vel ikkje backup el. element i nederste del?

Den såg jo absolutt installasjonsvenleg ut.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 2 978     Vestlandet     0
Nokon som veit?

Eg heller mot monoblock på grunn av høve til å installera sjølv, altså pris. Samstundes ønskjer eg ein "innerdel" på grunn av golvplass.
Signatur
   #10
 14     0
Jeg er i samme prosessen.

xlvarme var klar til å levere da jeg snakka med han på telefonen for et par måneder siden. Ikke la deg lure av utdaterte nettsider; send en epost eller ta en telefon. Er også en tråd her på forumet der han erklærer at han er klar for å selge tanksystemet sitt.

Passer ikke for meg helt enda, så har ikke kjøpt og kan ikke dele erfaringer, men vurderer det sterkt.

Varmtvann lages i tankene hans "on the fly" i spiral i tankene, kaldtvannet varmes opp mens det strømmer gjennom.

Eneste jeg lurer litt på akkurat nå med xlvarme.no-systemet -- som virker genialt på mange måter -- er Legionalla. Varmtvannet produseres løpende, men FHI sin legionellaveileder skriver mye om å forebygge bakterier i rørene rundt omkring i bygninger, og at varmtvannstank som holder 70 grader er en viktig komponent der. I XLVarme sitt system virker det som at det legges mest opp til 55 grader varmtvann; og også litt skeptisk til spiralen som går gjennom 27-garders-tanken.. (å bytte ut med kobber istedetfor stål hadde kanskje hjulpet noe..) Sikkert bare å manuelt fyre opp til 70 grader med elpatronen og skylle alle rørene i huset en gang i blant, men det er vel sånn som kommer mer innebygd i andre løsninger? Tenkte jeg skulle spørre XLVarme om det en dag jeg har tid.