#11
 886     Østfold     0

Jeg installerte i fjor sommer et komplett anlegg med gulvvarme (5 kretser), akkumulatortank (800 liter med 3 rørsløyfer og 3 x 3000w varmeelementer) og 9,2kW L/V varmepumpe. Dette har fungert veldig bra, men varmepumpen har ikke levert som forventet, og leverandøren lot meg nå heve kjøpet.


Mange har kvaler med å kjøpe de såkalte billigpumpene fra Jula. Er det slik at din gamle pumpe var et anerkjent merke som ikke funket og at du nå går for to Julapumper isteden?

   #13
 678     Bergen     0
Kult prosjekt!

Anngående oppkoblingen så hever vel varmepumpen vanntemperaturen med inntill 5 grader "per runde". Dersom du henter tur til varmepumpen i bunn av tank samtidig som du lar all gulv returen går til midt av tank må temp i bunn av tank over tid ligge mindre enn 5 grader under tur temp til gulvene.

Det gjør at du enten må ha stor sirkulasjonshastighet gjennom vp innedel (og tank), noe som er bra for COP, eller så må du blande inn gulv retur på tur linjen til vp innedel for å begrense variasjonene. Kanskje en kombinasjon?

Signatur
OMF
  (trådstarter)
   #14
 164     Bergen     0
Hei!

Den forrige pumpen var også en kinapumpe!

Synes på en måte det er litt opplysningsarbeid i dette - har til hensikt å skrive ufiltrert om det som skjer - positivt og negativt! Håper også å motta litt tips om hvordan jeg kan gjøre dette på best måte - spesielt dette med å "forbedre" ytelsen på anlegget!

mvh
OMF

OMF
  (trådstarter)
   #16
 164     Bergen     0
Hei!

Har i grunn ikke tenkt så mye på det.....bør retur være i bunnen...?

Mvh
OMF
   #17
 2,319     Trondheim     0
Et sentralt tema for disse og L/V generelt er å få så kaldt vann å jobbe mot som mulig, da det gir best COP.

Ha klusset i skissen din, og retur fra gulv kan gå inn på rør ut av tanken, eller inn så langt ned som mulig. Mitt forslag er også å sette på et par blandebatterier til for å trekke ut de 25 grader vann du nå tar ut på toppen. Eksempel, er det 25 grader allerede etter coil 1 så tar det i dag å kjøler ned videre opp i tanken. Med blandeventil ut på hver varmespiral beholder toppen varm, og skikting "Produseres".
Blogg om Jula sin 6kW L/V varmpeumpe! - bergen.jpg - dkt850
Signatur

   #18
 5,725     0
Skikting? Med to sirkulasjonspumper gående for fullt inn på tanken? Umulig da det blir full omrøring i den tanken der.
80-90% av vatnet fra vp. må ledes utenom tanken og rett til varmeanlegget, da kan ein få kanskje få litt skikting.

Akkumulatortank mot vp. er kun tull&tøys og bortkasta penger og plass. Wink
   #19
 2,319     Trondheim     0
Skikting blir det nok ikke så mye av, men noe bedre blir det med å koble blandeventiler inn på spiralene, tror jeg. Turen fra pumpene kunne med fordel vært koblet med T inn på ror ut av topp på tanken kanskje så mindre vann strømmer gjennom tanken.
Signatur
   #20
 5,725     0
I tillegg vil jo akkumulatortank slik det er kobla her gjera at vp. så og seie alltid går for full spiker når den går.
Kobler ein mesteparten utenom akkumulatorrtank vil vp. kunne redusere effekten for gi betre COP.