#11
 81     0
En varmepumpe som skal bruke uteluft som varmekilde til å varme opp tappevann får et meget stort temperaturløft store deler av året, noe som gjør at varmepumpen ikke vil klare å levere varmtvann (konvensjonell prosess) på de kaldeste dagene. Stopptemperaturen er vanligvis i området -15 til -25 °C. Et tiltak som vil øke varmepumpens effektivitet (og kostnader) ved høye temperaturløft, er å bruke en totrinnmodell. En totrinnsmodell er en varmepumpe som opererer med to trinns kompressor og kjølevæske(r). En konvensjonell luft/vann varmepumpe gir størst besparelse ved lavtemperaturanlegg (gulvvarme), men kan også forvarme tappevann.


Jeg kjenner dessverre ikke så mye til systemer hvor man kombinerer vedovn med vannkappe og varmepumpe, men jeg vet at det gjøres og skal fungere bra. Vedovn med vannkappe benyttes da på de kaldeste dagene. Systemet må fungere slik at vedovnen leverer varme fremfor varmepumpen.
På denne siden står det litt mer om dette og på bunnen er det tips om to leverandører du eventuelt kan kontakte for å spørre mer: Vedovn med vannkappe (den første linken på denne siden sender deg litt feil, men du finner systemene i menyen til venstre)

Minner om at du kan få støtte fra Enova til både varmepumpa og vedovn med vannkappe. Mer om begge tiltakene på disse linkene:
Luft-vann varmepumpe
Bio-ovn med vannkappe

   #12
 40     0
Hei Blåbærstien,

Har lest gjennom de tidligere innleggene her, og tenkte å komme med noen innspill linket til Mitsubishi Electric sine produkter også.

Aller først: våre Ecodan løsninger gjør det aller meste mulig, og du har stort sett muligheten til fleksible løsninger, også relatert til vannkappe og solpanel etc.

Utifra behovet ditt og budsjett kan det bli utfordrende å gjennomføre alle tiltakene dersom du også skal ha vannkappe. En løsning kan være å installere hele luft/vann anlegget først, for så å se an behovet for vannkappe senere. Det er ikke noe problem å ettermontere dette om ønskelig.

Vil sterkt anbefale deg en gratis befaring fra en av våre autoriserte forhandlere. De sitter med et eget beregningsverktøy som vil gi deg en detaljert bestparelsesoversikt. Her vil du også få en konkret kostnadsoversikt, samt en beregning som viser hva du faktisk har behov for.

Her kan du se litt nærmere på våre Ecodan løsninger og hvilke muligheter du har:
http://www.miba.no/produktkategori/luft-vann-varmepumpe/

Forhandleroversikten vår finner du på vår hjemmeside som er linket i signaturen.

Mvh
Anette
Miba AS
  (trådstarter)
   #13
 28     0
Takker for tips alle sammen!

Etter å ha vurdert total kost mot nytte vil fordyrende peis med vannkappe utgå. Har diskutert dette med flere rørleggere, og den eneste som kan anbefale investering i innsats med vannkappe og dertil anlegg er selvsagt selger av innsatsen.

Vil gå for konvensjonell løsning med l-v pumpe til 300 liters Høiax kombibereder med fyringskraft for både hoved og utleiedel. Toppeffekt hentes fra peisinnsats i hovedenhet og panel- eller oljeovn i utleiedel.

Vært mye frem og tilbake, og de fleste alternativ er vurdert. Håper og tror vi er på en god løsning nå!