Har prøvd å foreslå samme løsning som KjellG kommer med, men folk her på BB-forum er tydeligvis ikke så interessert i det. Energibesparende derimot: helt klart!
Har prøvd å foreslå samme løsning som KjellG kommer med, men folk her på BB-forum er tydeligvis ikke så interessert i det. Energibesparende derimot: helt klart!
Tror de fleste som anskaffer VP bare kjøper de anleggene som er "ferdige", med de svakheter som automatisk oppstår...... Mange med nye hus som har lang ventetid for å få varmtvann i kjøkkenet eller på bad pga at alt teknisk er plassert lengst unna......Her ville en liten vvb gjort underverker
Signatur
"Den viktigste livsvisdom må vi oppdage med våre egne øyne" (Nansen)
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode (gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Eh.. Jeg driter i varmen på vannet på kjøkkenet;-) Var overlykkelig da jeg satt inn en bereder og blandet til ca 55-60grader .. Etter flere år med vann fra tappespiralen på oljefyren.. Altid gøy med 80-90 grader vann i krana. Never again! Nok skolda hender..
Jeg vil faktisk ikke ha det., jeg fortsetter å ta sjansen..
Men hadde vært hyggelig om en eller annen med løsning med innebygget bereder og vekselventil har sjekket hvor mye kwh vp bruker på sommerdrift en mnd med hovedsaklig varmtvanns produksjon Også kult om noen med en vp mot en dobbeltmantlet har tall på hva de sparer på varmtvann med den lille forvarminga de gir
Hva med å kjøre 40-50 grader direkte fra vp til dusj og sette opp en 5l OSO i kjøkkenbenken med 40-50 grader inn. Glodhett vann i kjøkkenkrana.
Jeg kjører 50 grader fra tappevannsspiral rett ut både på kjøkken og bad. Hva er greia med å ha så varmt vann på kjøkkenet? Du dreper ikke særlig mye bakterier "on the fly" før du vipper over 73 grader og det har jo ikke engang oppvaskmaskinen. Vi har definitivt ikke behov for skoldhett vann på kjøkkenet.
Signatur
Ekowell EVT752 med ekstra kurs for helårsvarme gulv og varming av forbruksvann. 90+130m energibrønner. 320m2 oppvarmet areal delvis fra 1973 og delvis nybygg 2010, hvorav ca 250m2 oppvarmet med vannbåren gulvvarme og resten med panelovner. Enervent TS300-S balansert ventilasjon. Strømforbruk 2014: 29376kwt totalt, hvorav 10622kwt til varmepumpe. Gangtid VP: 3467 timer.
Tror de fleste som anskaffer VP bare kjøper de anleggene som er "ferdige", med de svakheter som automatisk oppstår......
Mange med nye hus som har lang ventetid for å få varmtvann i kjøkkenet eller på bad pga at alt teknisk er plassert lengst unna......Her ville en liten vvb gjort underverker
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Var overlykkelig da jeg satt inn en bereder og blandet til ca 55-60grader .. Etter flere år med vann fra tappespiralen på oljefyren.. Altid gøy med 80-90 grader vann i krana. Never again! Nok skolda hender..
Jeg vil faktisk ikke ha det., jeg fortsetter å ta sjansen..
Men gode løsninger for de som vil ha det da
Også kult om noen med en vp mot en dobbeltmantlet har tall på hva de sparer på varmtvann med den lille forvarminga de gir
Fordi det var poenget mitt med denne tråden
Jeg kjører 50 grader fra tappevannsspiral rett ut både på kjøkken og bad. Hva er greia med å ha så varmt vann på kjøkkenet? Du dreper ikke særlig mye bakterier "on the fly" før du vipper over 73 grader og det har jo ikke engang oppvaskmaskinen. Vi har definitivt ikke behov for skoldhett vann på kjøkkenet.
Ville bare peke på muligheten, hva folk velger er jo opp til hver enkelt.