(trådstarter)
   #31
 251     0
Fyller på etter hvert som jeg får bedre grunnlag og som kan hjelpe andre.

Har nå bestemt meg for å kjøre nattsenking (og dagsenking). Enkelte advarer mot dette pga. fallende COP når pumpa må varme opp igjen. Det argumenteres for forholdet mellom tilført energi og avgitt varme ikke er lik 1 til 1. En vanlig varmeovn vil være like effektiv uansett.

Timene med senking medfører lavere strømforbruk pga. lavere differanse mellom inne- og utetemp. Når temperaturen så skal opp igjen ønsker jeg at dette skjer mest mulig effektivt. Tanken er som følger: turvannet fra innedelen til varmepumpa til Oso tanken er satt til 35 grader. Når "slusene" åpnes etter senking ser jeg at denne faller til 28-31 grader (ved utetemp på -6 til 0 grader). Pumpa sliter så en stund med å få opp temperaturen. Dersom jeg setter termostaten til varmekolben i Oso tanken til f.eks 33 grader, vil denne hjelpe til slik at temperatur kommer raskt opp til 35 grader igjen. Går f.eks emperaturen til 30 grader varmer kolben raskt opp vannet til 33 grader (tror den er 9 eller 7 kw). Da kan varmepumpen jobbe mer uanstrengt. Dette vil være energiøkonomisk da det er lite unødvendig varmetap når vannet går rundt i sløyfene. Med unødvendig menes varme som ikke varmer opp huset. På denne måten blir oppvarmingen etter senking ganske så "økonomisk" da pumpen i liten grad må stå for oppvarmingen før man oppnår normal arbeidstemperatur. Situasjonen blir med andre ord ganske lik oppvarming med varmeovner som jo de fleste er enig om at det er bra å kjøre senking på. Selvsagt er det en forskjell på tregheten, men det kan styres. 

Blir å teste dette ut. Litt usikker på hvor nær tur temp jeg skal sette temp i oso tank. Prøver med et par grader under for å se.

Noen andre som har testet dette ut? Er litt redd for å sette tempene for nært hverandre da jeg ikke ønsker at varmekolben slår inn under mindre daglige driftssvingninger.


   #32
 130     Møre     0
Har ett spørsmål ang sirkulasjonspumpen til Anslut/Energysave pumpen. Er det kuldemediet eller vannet som blir sirkulert av den sirkulasjonspumpen?
   #34
 130     Møre     0
Noen som har ei skisse for hvordan koble denne pumpen til vannbårent anlegg varmet av elkasset?  Skal ikke kobles til tappevann...
   #36
 130     Møre     0
Hva vil det si å kjøre det bypass? Ei sløyfe som er åpen hele tiden? feks på bad?
   #37
 3,575     buskerud     0
Jepp. Går visst fint med inverter pumper å ikke ha akk tank, kun bypass. F.eks kw smarts enkleste utgave har kun varmeveksler, elkasset og utedel, ingen tank
Denne utgavrn koster faktisk ikke mer enn ti lapper mere enn foma, hvis man har el kasset eller bereder fra før . 

   #38
 80     Vestlandet     0
Hei Woodbear - er det listepriser på KWSmart'en du nevner som ikke koster mer enn 10' mer enn Jula sin ??

Hvem leverer slik ? Jeg har fått en pris på 59.000,- inkl.mva for KWSmart...
  (trådstarter)
   #39
 251     0
Blommern, du slo meg med 900 kroner :D

Jeg fikk tilbud på KWsmart koblet på min OSO EP 2 300 for 59.900 kroner.
   #40
 86     0
Synes det er interessant med disse billige jula-pumpene og tror de kommer til å bidra til å dra ned prisene også for etablerte merker, slik man ser på l-l-pumper nå.
Når l-v-pumper koster trippelt av l-l så virker de veldig overpriset. Greit at det er lavere volum, men trippel pris?

For meg som har en gammel oljefyr (og det er sikkert mange som er i samme situasjon) så kan det være interessant å betale 20-25 for en pumpe som gir grunnvarme til det meste av vinteren. Men hvis det koster 60-70 så vil det aldri tjene seg inn. Da kan man jo like greit sette inn en el-kassett så har man et enkelt system som funker.