#11
 10,486     Akershus     0
CC varierer litt. Se bilder i tråden min "fra råkjeller til beboelig rom" eller hva den nå het.

Kun rent vann.

Aktuatorer på hver sløyfe. Må ha minimum 35C pga. at viftekonvektoren min ikke starter før den får varmtvann i seg, og 35C er grensa for hva den godtar. Bruker ikke varmepumpe, så jeg har ikke noe å tjene på lavere turtemp foreløpig.

Nå som temperatur har vært rundt 0 og såvidt over, så er nok gulvene nede mer av enn på. Bare gang + ett soverom som har varme pr. nå. Når det begynner å bli -40C, er 35C for lavt, selv om jeg øker flow. Kan typisk sende 35C ut og få 32-33C tilbake, uten at gulvoverflaten blir veldig varm. Det gjelder også rom hvor det foreløpig ikke ligger noe oppå betongen.
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 56     Stord     0
Hvor tjukk overstøp har du. Eg har 1-1,5cm heidi flyt masse det var den flyten med best varmeledningsevne, bortsett fra spesialprodukter. eg håpar at med relativt lav motstand i overdekkinga på røra, så vil ikkje varmen gå så mykje nedover. eg vil og bruke ullpapp under parkett, ullpappen er så og seia ikkje varmesperre/varmetap i.
Hva har du under parkett.
Er nett ferdig med "frode bygger varmeanlegg". ser du møtte på mange utfordringer.
Eg leser og lærer, meget interesant. Såg ut so Reodor og hadde eit liknande anlegg. Eg trur min største utfordring vert innreguleringa og utlufting. ser ut til og ende på 24 kurser.
  (trådstarter)
   #13
 56     Stord     1
Varmeanlegget har no vert i drift sidan jul. det er ein varmekolbe på 6kw som er varmekilde.
det har vert temperaturer mellom -8 og +10 grader. det var 5 dager med mellom -5 og -8 grader, da trekte kolben 120kw/t i døgnet. varmeeffekten har og vert nede i 40kw/t i døgnet.
turtemperatur er sett til 26 grader retur er ca 24. dette medfører at stuegulvet oppe hoder ca 23 grader, her er gulvet 26mm bjørkeparkett lagt rett på bjelkelaget. på sovromma var eg så dum at eg la laminat med ein plast med noko isopor lignende kuler i. desse romma er vanskelegt og få varme gjennom gulvet. i desse gulva er temperatur 20,5 grader. eg har som eg planla ikkje nokon styringer på dette anlegget, huset er fra 72 med sine isolasjonssvkheter. før eg startet anlegget har strømforbruket vert ca 1400kr. då var 2.etage fyrt med LL varmepumpe. den pumpa har nesten ikkje gått etter eg startet gulvvarmen. den største rekninga etter eg startet varmeanlegget var på 3700, dette er priser ink nettleige det er og sjølvsagt totalt ink alt el-forbruk i heimen. det brukte meir en eg hadde trudd men no varmer eg opp 150m2 ekstra men bare til 19 grader. Dumt med temperatur på laminat, med det gjeld bare sovromma så det går grett. Ellers viser det seg foreløpig at anlegget fungerer slik planen var og eg er foreløpig meget fornøgd. det viser seg at det vil fungere utan termostater.
Det er høye strømrekninger, men ved kjøp av ex nibe f2120 så vil desse 5kwt bli redusert til 1kwt og det er ver ein ute temeratur som er ganske sjelden her. mitt råd til alle, legg så store rør som muligt, legg så tett som muligt, ha så lite overdekkning som muligt, ikkje bruk laminat med noko plastikkunderlag.
Ps svært fornøgd:-)))
  (trådstarter)
   #14
 56     Stord     0
Har no fått kobla opp vp. den har kjørt i 3 uker strømforbruk ca 200kwt. pumpa varmer no opp ca 270m2.
Har ein turtemperatur på på det minste ein kan stille vp på 25 grader. pumpa er foreløpig kobla rett på gulvvarmen utan nokon akkumulator. pumpa har ca 10 stopp i døgnet. når pumpa går trekker den ca 500w.
Er svært fornøgd med systemet så langt, og med ein skikkeleg akkumulator vil eg ha muligheter til å kjøre enda meir økonomisk:)
KE
   #15
 3,674     Hordaland     0
Kan du fortelle mer om isoporkulene du har lagt? Jeg merker stor forskjell etter at jeg la dette under parketten sammen med 6mm gips. Måtte heve turtemp endel for å få samme overflatetemp så virker som at dette underlaget leder varme vledig dårlig.

Ellers vil jeg advare deg med å bruke akkumulatortank sammen med Nibe varmepumpe, Nibe har store problemer med å regulere en ekstern tank da den bygger seg opp GM og raser opp og ned i frekvens.
   #16
 3     0
Hei ! Tenker å montere luft/vann pumpe. Hus er fra 1964. Lekter ut og etterisolerer innvendig. blir 15cm isolasjon i vegg. Vil legge rør i gulv i 1 og 2 etg. Ca 170m2 til sammen.
Har sett på Daikin og Nibe. Tar gjerne mot noen tips. Vil gjøre di rette valg av materiell. Lest det over ang laminatgulv med isopor/plastbelegg.
20 eller 16mm rør? Fordeler og bakdeler med begge dim etter det jeg har blitt fortalt av varmepumpe leverandøren. Vurderer spaltegulv. Tenker 20cm mellom slyngene. 2stk 4" bord på 20mm tykkelse inntil hverandre.
Mvh Bjørn Tore
  (trådstarter)
   #17
 56     Stord     0
i etageskjille velte eg og legge varmen fra undersiden. Eg la ca 7 meter 20mm pr m2. Når eg så isolerte etageskjille så passa eg på og ha ei luftspalte over isolasjonen, der også røra ligger. no varmer røra opp det lille luftrommet og rett oppi gulvet. Dette var ei løysing som eg vart advara imot. mi erfaring med dette systemet er at det fungerer meget bra. Eg har brukt varmesøkende kamera og sjekka gulvet og det er meget bra varmefordeling med dette systemet. under røra har eg isolert med 200mm rockwool. Slik eg tenkte var og laga ein thermos med styrt lekkasje mot gulvet over, der hjelper og fysikken meg. Trur du bør velge varmeledningsplater i ditt gulv slik eg fårstår du vil bygge opp di varmeløysning. Eg ville uten tvil gått for 20mm rør. Det effektive varmearealet på 20mm røret er ca 3,14 cm2/cm rør, på 16mm er det ca 2cm2/cm rør. I min første etage er det bare flytmasse oppå rørene Der holder eg no på og sjekke fleire typer av laminat/parkett, det beste underlaget eg har funne i forhold til varegjennomgang er ullpapp. har ingen konklusjon enda på val av gulvet.
Eg har ei lita 6kw panasonic monoblock, til nå har den fungert kjempe bra.
Dei isoporkulene er inne i eit parkettunderlag, der eg har dette underlaget er det laminatgulv. forskjellen på overflatetemperatur på det gulvet og 25mm bjørk som er i stova er ca 2 grader. For mitt system som er tenkt som eit lavlav temperaturanlegg er dette ødleggende, heldigvis er det bare soverom som har denne gulvløsningen.

KE
   #18
 3,674     Hordaland     0
Ja jeg har også lagt dette parkettunderlaget etter at jeg slet med at gulvet beveget seg, la først 6mm gips som ble skrudd fast og deretter denne isoporkuleplasten. Jeg mener å huske det var fin lunk i gips når den var lagt, parketten er det verre med, måtte øke turtemperaturen ganske mye før jeg merker lunk i gulvet så vurderer å ta bort denne plasten med kuler igjen.
  (trådstarter)
   #19
 56     Stord     0
Det hadde vert interesant, Me må få tilbakemelding hvis du fjærner det underlaget. Hos meg er det laminat der eg har den plasten, så eg var ikkje sikker om det var plasten eller laminten som var dårleg. Eg vil vel få ein peikepinn når eg har testa litt forskjellige gulvtyper nede i 1. etasje.
KE
   #20
 3,674     Hordaland     0
Jeg har tre rom der parketten går inn gjennom døråpningene, det er derfor noe slitsom å ta opp parketten for å prøve. Men det tredje rommet er ikke ferdig og har ikke fått lagt inn varme enda så når det rommet er klart og har fått vbv skal jeg forsøke forskjellige alternativer med lag slik at jeg vet litt mer hva jeg må gjøre med eksisterende gulv.
Finnes det tynn plast til å legge over gipsen, altså en som ikke har disse kulene? Helst ikke vanlig dampsperre, da må den være tynn!